Tuhoutuvien viestien palvelu Snapchat kerää väitetysti yhä korkeampiin summiin nousevia ostotarjouksia teknologiajäteiltä, mutta mikään tarjouksista ei näyttäisi olleen toistaiseksi tarpeeksi korkea.
Tuoreimpana käänteenä Valleywag raportoi, että Google olisi tarjonnut Snapchatista neljä miljardia dollaria. Myös GigaOM-teknologiamedian perustaja Om Malik twiittasi Googlen tarjouksesta. Aiemmin on kerrottu Facebookin yli kolmen miljardin dollarin tarjouksesta, joka Valleywagin mukaan olisi ollut kaikkiaan jopa 3,5 miljardiakin.
Keskusteluissa on ollut mukana myös kiinalainen Tencent, joka olisi ollut tekemässä Snapchatiin pienempää sijoitusta 3-4 miljardin dollarin arvostuksella. Valleywagin tietojen mukaan tämän jälkeen Snapchatin Evan Spiegel olisi myös kontaktoinut Facebookia ja Googlea ajaakseen arvostusta yhä ylemmäs. Tencent ei olisi ollut kiinnostunut enää nostamaan tarjoustaan pitäessään hintaa liian kovana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi tarjoukset eivät ole riittäneet Snapchatin perustajille. Valleywagin mukaan Snapchatilla halutaan odotella yhä palvelun lisäkasvua ja sitä, että palvelussa jaettavien kuvien määrä ohittaisi mahdollisesti Facebookin alkuvuodesta. Tämän jälkeen näkemys on, että palvelun arvo räjähtää jälleen ylöspäin uusiin lukemiin.
Snapchatin erikoisuus on, että sen kautta lähetettäville viesteille määrätään lyhyt muutaman sekunnin aika, jonka päätteeksi avaamisen jälkeen ne tuhoutuvat. Palvelun idean on nähty vastaavan tarpeeseen kevyempään kommunikointiin digitaalisissa viestipalveluissa ilman pelkoa viestien leviämisestä myöhemmin vääriin käsiin.
Liikevaihtoa Snapchat ei ole vielä tehnyt käytännössä lainkaan, mutta firmalle laskettu arvo on silti kohonnut nopeasti. Syyskuussa Snapchatissa lähetettiin 350 miljoonaa viestiä verrattuna 200 miljoonaan kesäkuussa. Edellisellä rahoituskierroksella sijoittajat laittoivat Snapchatiin 60 miljoonaa dollaria 800 miljoonan arvostuksella.
Facebook olisi luontevin ostaja Snapchatille. Facebook hankki aiemmin kuvanjako- ja yhteisöpalvelu Instagramin aluksi kaupasta sopimisen aikaan miljardin dollarin arvoisilla omilla osakkeillaan. Kaupan toteutuessa arvo oli alempi, mutta sittemmin Facebookin osake on jälleen kiivennyt uusiin korkeuksiin sijoittajien innostuessa Facebook-mainonnan kasvusta mobiililaitteissa. Instagramkaan ei ennen kauppaa ollut tehnyt liikevaihtoa käytännössä lainkaan ja vasta nyt se on tuomassa mainoksia osaksi palveluaan. Facebookille Instagram-kauppa on on kuitenkin ollut huikea voitto, sillä se poisti erittäin edullisesti merkittävimmän nousevan kilpailijansa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Facebookille ongelma kuitenkin on, että uusia suosittuja sosiaalisen median ja viestinnän mobiilipalveluja syntyy kuin sieniä sateella. Facebookin strategia ei voi perustua niiden kaikkien hankkimiselle. Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin on aiemmin raportoitu olevan erittäin kiinnostunut ajatuksena Snapchatin edustamasta hetkellisestä, aikaan sidotusta viestinnästä.
Google puolestaan haluaisi vahvistaa Snapchatin ostolla omaa sosiaalisten palvelujen osaamistaan. Google on toitottanut suuria Google+ -käyttäjälukuja, mutta käytännössä palvelua käyttää aktiivisesti kuitenkin hyvin pieni joukko eikä Googlen strategia tältä osin ole onnistunut.
Myös Suomessa Snapchat-innostus on noussut suuremmaksi viime aikoina. Esimerkiksi juuri tällä hetkellä Snapchat löytyy ladatuimpien iPhone-ilmaissovellusten TOP-listalta App Storessa sijalta viisi.
Snapchat on toistaiseksi virallisena sovelluksena tarjolla iPhonen App Storen ohella myös Androidille Google Playsta.
Mainos: Jätä tästä yhteydenottopyyntö DNA:lle ja voit voittaa iPhone 12 Pro Maxin!
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »