Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia patentoi taivuteltavan akun – tulossa todella ohuita ja taipuvia laitteita?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokian patenttihakemus taivuteltavasta akkuketjusta

Nokian patenttihakemus taivuteltavasta akkuketjusta

 

Nokia on myymässä Microsoftille matkapuhelintoimintansa, mutta yhtiö jätti itselleen verkkoyhtiön, patentit ja teknologiakehitysosastonsa. Nokian kehitysosasto on jatkuvasti kehittänyt uutta teknologiaa ja nyt Nokia on vielä patentoinut viimeisiä luomuksiaan. Asia selviää yhtiön jättämästä patenttihakemuksesta Euroopan patenttivirastolle.

Uudessa patentissa on kyse akusta, jota voi taivutella. Akku koostuu useista akuista, jotka muodostavat akkuketjun. Akkuketjua on mahdollisuus taivutella ja saada se istumaan myös vaikeisiin paikkoihin. Akkujen koko ja määrä voi vaihdella kokonaisuudessa.

Tämä keksintö mahdollistaa uudenlaisten laitteiden luomisen. Nokia esitteli jo vuoden 2011 Nokia World -tapahtumassa taivuteltavaa Nokia Kinect -laitekonseptia, jonka toiminta perustui erilaisiin taivutusliikkeisiin. Samalla keksinnön avulla nykyisiä laitteita voidaan ohentaa todella ohuiksi ja etenkin puhleteissa tämä lienee kenties myös hyödyllistä aikanaan laitteiden pienentämiseksi.

Älykelloihin ja muuhun puettavaan teknologiaan uusi ratkaisu on varmasti myös tervetullut ominaisuus. Viime kuussa julkisuuteen nousi Nokian vanha älykellokonsepti, joka koostui kuudesta eri näytöistä. Tämänkaltaisiin laitteisiin akkuketju sopisi mainiosti.

Vielä ei tiedetä milloin tämä ratkaisu olisi saapumassa laitteisiin. Kun Nokia myy matkapuhelintoimintansa, se ei luultavasti ainakaan itse tuo laitteita uudenlaisella patentoidulla akkuketjullaan, mutta luultavimmin myöhemmin Nokia voi lisensoida ratkaisua muille valmistajille.

Nokia saa huomattavan summan joka vuosi patenttien lisensoinnista muille valmistajille – toistaiseksi Nokia on arvioinut tulovirran olevan 500 miljoonaa euroa vuodessa. Muutama päivä sitten uutisoimme siitä, että Samsung jatkaa Nokian patenttien lisensointia viidellä vuodella. Credit Suissen mukaan Samsung-diilin tuotto yksinään voisi nyt nousta 450 miljoonasta euron ja 900 miljoonan euron välillekin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut