Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Elopin Microsoft-suunnitelmista huhutaan: Office kaikkialle, Bing tapetaan, Xbox myyntiin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Stephen Elop

Stephen Elop

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop suunnittelee Bloomberg-uutistoimiston mukaan parhaillaan tulevaisuuden suunnitelmia Microsoftille. Suunnitelman on nähty olevan osa yhtiön pääjohtajapaikan rekrytointiprosessia.

Elopin suunnitelmista on vuotanut kolme pääkohtaa. Näistä ensimmäinen ja kenties merkittävin liittyisi Office-toimisto-ohjelmistojen tuomiseen laajasti tarjolle eri alustoille, mukaan lukien Applen iPhonelle ja iPadille sekä Androidille kehittyneenä versiona sekä tableteillekin suunnattuna. Toistaiseksihan Microsoft on tuonut Officesta versioita iPhonelle ja Android-puhelimille vaatien aina Office 365 -tilauksen.

Officea on pidetty Microsoftilla toistaiseksi myös Windowsin myynninedistäjänä, minkä strategian Elop siis haluaisi muuttaa.

Elopilla on kokemusta Office-liiketoimintojen johtamisesta, sillä se oli hänen työnsä Microsoftilla ennen Nokialle siirtymistä vuonna 2010.

Elopin suunnitelmissa olisi tiettävästi myös Microsoftin Googlen kanssa kilpailevan Bing-hakukoneen lopettaminen. Microsoft on tehnyt Bingin ja muiden verkkopalvelujensa kanssa jatkuvasti tappiota useiden vuosien ajan ja useiden miljardien dollarien edestä.

Lisäksi Elopin suunnitelmiin lukeutuisi Microsoftin Xbox-pelikonsoli/viihdekeskus-toiminnasta mahdollinen irtautuminen myymällä se.

Edellä mainittujen ohella Elopin kerrotaan laajemminkin harkitsevan yhtiön keskittämistä tiettyihin toimintoihin, joten muitakin mahdollisia luopumisia voisi olla luvassa.

Elop on tiettävästi aiemman huhun mukaan yhtiön johtajavalintaprosessissa vielä ainakin Fordin Alan Mulallyn sekä kolmen Microsoftin sisäisen kandidaatin kanssa. Microsoftin odotetaan päättävän tulevan johtajansa vielä tämän vuoden aikana. Elop on joka tapauksessa siirtymässä Nokiasta Microsoftin palkkalistoille, jos ja kun kauppa Nokian puhelinliiketoiminnasta toteutuu. Vielä tämän hetken tiedon mukaan hän tulee johtamaan Microsoftin laitekehitystä, mutta valinta pääjohtajaksikin on siis yhä mahdollista.

Elopin edellä mainittu ajatukset Microsoftin uudelleensuuntautumisesta eivät ole mitenkään yllätyksellisiä. Osa analyytikoista on puhunut samoista asioista jo vuosia ja Nomuran analyytikko Rich Sherlund julkaisi myös juuri oman ajatuksiltaan pitkälti Elopin kanssa samalla linjalla olevan raporttinsa.

Muutamat seuraavat kuukaudet kertovat, nouseeko Elop Microsoftin johtoon, jolloin hän voisi päästä toteuttamaan suunnitelmiaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mooses80

  elop tulee tuhoamaan microsoftin seuraavaaks.pitää taas palo puheen ja sit kukaan ei enään halua ostaa win pohjasia pc koneita :) jäljelle jää vaan office kaiken muun joutuvat sit myymään.. Bilin kannattais ottaa ohjat omiin käsiin jos meinaa firmansa viel pelastaa..

 2. eflop

  Aivan järkyttävää, että tuollaista pässinpäätä edes harkitaan Microsoftin johtoon. Yksi tuhottu firma takana, ei muuta kuin seuraavan ruoriin vaan!

 3. Kieku

  Kyllä kannatttaisi ainakin harkita vielä kerran sitä Officen tarjoamista kilpaileviin käyttöjärjestelmiin ilman sitoutumista muihin Microsoftin tuotteisiin. Voi nimittäin vauhdittaa aika lailla yritysten irtautumista muista MS-tuotteista mukaan lukien Windows Serverit.

  Siirtyminen iOS tai Android -laitekantaan voi tapahtua hyvinkin nopeasti. Voi muuttua Nokian strategian kaltaiseksi tragediaksi.

 4. Lauri

  Tuohon kun lisäisi vielä, että lopettaisi Windows Phonen, joka on ollut miljardeja nielevä hukkareikä jo monta vuotta, niin suunnitelma näyttäisi ihan hyvältä.
  Microsoftin kannattaisi keskittyä edottomasti jatkossa pilvipalveluihin ja tekemään Officea mahdollisimman monelle alustalle. Niistä se Microsoftin raha tulee tälläkin hetkellä, jatkossa vielä enemmän.

 5. rosmariini

  Ei analyytikkojen ehdotuksia kannata kuunnella. Pääsyy miksi analyytikot haluaisivat mm. xboxin pois olisi se, että MS:n vertailu kilpaileviin yrityksiin helpottuisi. Focus ei ole oikea syy.

 6. Suski

  Loistava uutinen ja loistava strategia. Suuri Paha kuolee pois noilla linjauksilla parissa vuodessa. Käänteinen Midaksen kosketus on ilmeinen, kun tuhopolttaja tulee remmiin. Nyt ei kuljeta enää öljylautalla benkakannun kanssa, vaan suihkutetaan bensaa paloletkuilla.

 7. Jeppels

  Itse toivoisin että Microsoftilta tulisi vakaa UNIX pohjainen käyttöjärjestelmä kuten Mac OS X jonka voi asentaa mille tahansa PC:lle kuten Windowsin. Kyllä luultavasti palaisin sen jälkeen takaisin ”windows” aikaan jos näin kävisi.

  • Jeppels

   Ja vielä uutiseen; Nämä Elopin ajatukset on ehkä ihan järkeviä kun alkaa miettimään syvällisemmin. Office ja Windows on ollut pitkään alamäessä. Office on lähinnä ollut Windows-only kylkiäinen mutta tämän alamäen johdosta se ei enää kannata, se kannattaa tehdä kaikille muille järjestelmille paitsi ilmaiselle linuxille. Sillä päästään ainakin Officen avulla ihmisten työasemille. Windows on joka tapauksessa kuolemassa nykymuossaan.

   Ja tuo Xboxin myyminen, siitä en ole niin perillä miten se kannattaa mutta kaikki pätevä ja innostunut väki vaan oikeasti toimivan Windowsin kimppuun ja ottaa UNIX järjestelmän pohjaksi.

   Olishan se reteetä kun pääsis Windowsin komentorivillä sudottamaan ;)

 8. John Tapian

  Heh heh. Elop Tekee Microsoftille saman kuin Nokialle ;)
  Äijä ei todelaakaan ole mikään johtaja, vaan tuhooja!

Tuoreimmat jutut