Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPad Airin näyttö ei pärjää Amazonin tabletille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Amazon Kindle Fire HDX 8.9, Apple iPad Air ja Nexus 10

Applen uuden iPad Airin näyttö ei ole paras näyttö tableteissa, kertoo DisplayMaten Raymond M. Soneiran tuorein testi. Soneira vertasi iPad Airin näyttöä tällä saralla kovimpiin kilpailijoihin eli Amazonin Kindle Fire HDX 8.9:ään sekä Samsungin valmistamaan Googlen Nexus 10:een.

Voittajaksi selviytyi Amazonin tabletti. ”Kaikkein vakuuttavin joukosta on Kindle Fire HDX 8.9, joka on ottanut loikan parhaiten pärjääväksi tablettinäytöksi, jota olemme ikinä testanneet”, Soneira toteaa. Suomessa Amazonin Kindle-tableteilla ei ole merkittävää markkina-asemaa, koska niitä ei täällä suoranaisesti myydä.

Amazonin Kindle peittosi Applen iPad Airin näytön kirkkaudessa, näytön heijastavuudessa, korkean valoisuuden kontrastissa sekä väritarkkuudessa. iPad Airkin tosin todettiin näidenkin osalta hyväksi, mutta Amazon oli parempi. Nexus 10 oli joukon selvästi huonoin, mutta samalla myös kolmikon vanhin malli, joka on jo poistumaisillaan markkinoilta.

Tableteissa on käytössä erilainen näyttötekniikka. Amazon käyttää Low-Temperature Poly-Silicon-tekniikkaa (LTPS), joka on tuttu myös Applen iPhoneista. Apple puolestaan on iPad Airissa siirtynyt IGZO-näyttötekniikkaan, joka on 30 prosenttia vähävirtaisempi kuin LTPS-näyttöpaneeli.

Aiempiin kolmannen ja neljännen sukupolven iPadeihin nähden Applen iPad Air parantaa merkittävällä tavalla pienemmissä heijastuksissa, suuremmalla kirkkaudella sekä paremmalla kontrastilla. Aiemmin iPadeissa käytettyyn a-Si-tekniikkaa nähden uusi IGZO-tekniikka myös on jopa 57 prosenttia energiatehokkaampi. Kehitystä on iPad Airinkin osalta tapahtunut siis merkittävästi, vaikka Applen esittämät näytön tärkeimmät seikat – 9,7 tuuman koko, 2048×1536 pikseliä ja IPS-tekniikka – ovatkin pysyneet muuttumattomina.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

Tuoreimmat jutut