Suomalainen Suntrica on tuonut hiljattain markkinoille kaksi uutta aurinkolaturia, SolarStrap MOVEn ja Solarplate SCOUTin.
Uudet laitteet ovat vaahtomuovikumista tehtyjä ja roiskevedenkestäviä.
Uutuuksista SolarStrap MOVE on kehitetty varta vasten älypuhelinkäyttäjille. Se sisältää asiakaspalautteen perusteella suuremman akun sekä tehokkaamman polykristallisen (monikiteisen) aurinkopaneelin, joka nopeuttaa lataamista ja on siten tarkoituksenmukaisempi juuri älypuhelinkäyttäjille. Laitteessa on akkutilan merkkivalo sekä aurinkotehon indikaattori, joka auttaa löytämään parhaimman asennon laturille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Käytännön ongelmahan aurinkolatureissa on maapallon kierto, jonka vuoksi optimaalinen lataus vaatisi jatkuvaa laturin kääntämistä aurinkoon päin. Mutta todellisuudessa laturin pitäminen ulkona aurinkoisessa säässä riittää akun lataukseen mukavasti.
Kokeilin SolarStrap MOVEa viikon verran ja voin sanoa että sain hyvin lisävirtaa koko ajan. Pidin laturia olkalaukkuni kantohihnassa kiinni, ja akku latautui koko ajan. Ihan tyhjästa täyteen akun lataus kesti toista vuorokautta – yö tietenkin välissä. Samalla käytin puhelinta, joskin säästeliäästi kokeilua varten. Akku toimii vara-akkuna, eli kun oma akku oli tyhjä, niin piuha kiinni laturiin ja taas puhelimeni toimi pitkän aikaa. Laitteen sisäinen akku on 3000 mAh ja latausteho on 1 W.
SolarStrap MOVEa saa mustana, vihreänä tai oranssina. Koska tuote on vaahtomuovikumia, niin se käytännössä ei mene rikki. Myös aurinkopaneeli vaikutti kestävältä, eikä pienien naarmujen pitäisi haitata aurinkolatausta. Hintaa SolarStarp MOVElla on kaupassa on 69 euroa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
SolarPlate SCOUT on hieman tehokkaampi aurinkolaturi, jossa sisäinen akku on 1500 mAh ja latausteho on 1,3 W. SCOUT-mallin lisänä ovat sisäänrakennetut LED-valot, jotka tuottavat valoa esimerkiksi teltassa tai talossa, jossa ei ole sähkövaloa. Tästä on hyötyä varsinkin monessa kehittyneessä maassa, jossa sähkönsaanti on katkonaista tai olematonta. Hinta kaupassa on 49 euroa.
Aurinkolaturit ovat tarkoitettu liikkuville mobiililaitteiden käyttäjille – erityisen hyödyllinen se voi olla vaikkapa esimerkiksi pyöräilijöille, purjehtijoille, hiihtäjille, erämaakävelijöille, moottoripyöräilijöille ja golfaajille, jotka eivät ole jatkuvasti sähköverkon äärellä. Laitteilla voi USB-liittimen kautta ladata monenlaisia laitteita älypuhelinten lisäksi, kuten navigaattoreita, älykelloja ynnä muita.
”Optimaalinen käyttölämpötila latureillemme on +0– 50°C astetta, johtuen tuotteissamme käytettävistä litiumpolymeeri-akuista”, kertoo Suntrican toimitusjohtaja Miika Heinonen. Kotimaassa Suntrican tuotteita löytyy mm Partiovarusteesta ja verkkokaupasta. Esimerkiksi auton kojelaudan luulisi olevan hyvä paikka aurinkolaturille, mutta lämpötila tuulilasin alla voi nousta kesällä jopa yli 100 asteen, jolloin mikään akku ei kestä. Puhelintakaan ei kannata pitää tällaisessa paikassa. Litiumakut eivät myöskään pidä alle 0 asteen lämpötiloista. Laskettelurinteessä tai hiihtoladulla kannattaa siis laittaa akkuosa taskuun lämpimään ja paneeliosa aurinkoon. Etelän auringon alla sen sijaan kannattaa huolehtia, että akun lämpötila ei nouse yli 50 asteen.
Suntrica on suomalainenvuonna 2006 toimintansa aloittanut yritys Salosta, joka on erikoistunut tekemään aurinkokennolatureita. Suntrican pääasialliset myyntiponnistelut on suunnattu kansainvälisille markkinoille Yhdysvaltoihin, Eurooppaan sekä kehittyviin maihin, mutta tuotteita myydään myös Suomessa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »