Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin Nokia-johto kommentoi Nokian tulosta ja tilaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaa

Nokia julkaisi kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen, joka kokonaisuutena sai markkinoilta positiivisen vastaanoton ja Nokian kurssi lähti nousuun.

Nokia on muutostilassa, kun yhtiö on myymässä laiteliiketoimintansa Microsoftille. Nokiaan jäljelle jäävä liiketoiminta vaikuttaisi kuitenkin olevan terve, mutta varsinaisia tulevaisuuden strategisia linjanvetoja jäädään yhä odottamaan.

Näin Nokian yleistä tilannetta kommentoi Nokian hallituksen puheenjohtaja sekä nyt väliaikainen pääjohtaja Risto Siilasmaa:

”Suunnitellun Microsoft-yritysjärjestelyn toteutumisen jälkeen Nokialla on kolme jatkavaa liiketoimintaa: NSN, HERE ja Advanced Technologies.

Strategiatyömme edistyy hyvin, ja jo tässä vaiheessa on selvää, että NSN-, HERE- ja Advanced Technologies -liiketoimintojen mahdollisuudet ovat otolliset. Kaikilla näillä kolmella liiketoiminnalla on erinomaisia vahvuuksia, joihin investoimme jatkossakin kasvattaaksemme pitkän aikavälin hyötyä asiakkaillemme ja osakkeenomistajillemme.”

Timo Ihamuotila

Timo Ihamuotila

Nokian väliaikaisena toimitusjohtajana toimiva talousjohtaja Timo Ihamuotila puolestaan kommentoi Nokialta nähtyä tulosta näin:

”Vuoden 2013 kolmas neljännes oli yksi suurimmista muutoksen ajoista yhtiömme historiassa. Meistä tuli NSN:n ainoa omistaja ja sovimme matkaviestinliiketoimintamme myynnistä Microsoftille. Uskomme näiden yritysjärjestelyiden muokkaavan Nokian tulevaisuutta parempaan radikaalilla tavalla. Matkaviestinliiketoimintaa koskevan suunnitellun yritysjärjestelyn toteutumisen jälkeen Nokialla on merkittävästi parantunut tulosprofiili, vahva taloudellinen asema ja vakaa pohja investoinneille.

Olemme tyytyväisiä, että NSN ja HERE-liiketoimintamme olivat vakaasti kannattavia kausiluonteisesti heikommalla vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä, samalla kun jatkoimme tulevaisuuden kasvumahdollisuuksien kannalta merkittäviä tutkimus- ja tuotekehitysinvestointeja.”

Lisää tietoa Nokian tuloksesta löytyy aiemmasta jutustamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

Tuoreimmat jutut