Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia kolmen kuukauden Lumia-ennätykseen – mutta Apple myi enemmän kolmessa päivässä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520

Nokia toimitti heinä-syyskuussa markkinoille vähintään kahdeksan miljoonaa Lumia-älypuhelinta, kertoo Wall Street Journal.

Huhti-kesäkuussa Nokian toimitukset ylsivät 7,4 miljoonaan puhelimeen, joten toimitukset ylsivät alkusyksystä ainakin uuteen ennätykseen. WSJ ei erikseen erittele, kuinka paljon yli kahdeksan miljoonan toimitukset nousivat. Nokia julkaisee kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa vasta 29. lokakuuta.

Määrää voi suhteuttaa vaikkapa Applen iPhone 5s ja iPhone 5c -avausviikonlopun kolmen päivän yhdeksän miljoonan puhelimen myyntiin.

Nokian laiteliiketoiminta on vielä Nokian omistuksessa. Sen myynnistä Microsoftille päätetään virallisesti vasta 19. marraskuuta järjestettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa, jonka jälkeen odotellaan vielä viranomaishyväksyntöjä ja kaupan odotetaan sulkeutuvan alkuvuodesta 2014.

Nokia on päässyt kohtalaiseen iskuun viime aikoina, mutta nousu on syntynyt pääasiassa edullisimman hintaluokan mallien kuten Lumia 520:n vetämänä. Voittoa Nokia ei älypuhelimissa Lumia-taipaleen aikana ole tehnyt – eikä tule tekemään. Kannattavuus vaatisi yli 10 miljoonan älypuhelimen neljännesmyyntiä.

Huomenna Nokia on julkistamassa uutuuksia jälleen myös mallistonsa ylintä hintaluokkaa vahvistamaan. Odotuksissa on ensimmäinen puhletti eli kuuden tuuman näytöllä varustettu Lumia 1520 sekä ensimmäinen tabletti eli Lumia 2520. Lisäksi WSJ on nyt toistanut aiemman raporttinsa, joiden mukaan Nokialta odotetaan yhteensä kuutta uutuuslaitetta eli edellä mainittujen jatkoksi vielä neljää muutakin puhelinuutuutta. Tämän päälle tulevat vielä lisävarustejulkistukset.

Huomenna julkisuuteen odotetaan palaavan myös Nokian entisen toimitusjohtajan, Microsoftille siirtyvän Stephen Elopin. Elop on yhä mukana myös spekulaatioissa Microsoftin seuraavasta toimitusjohtajasta eläkkeelle väistyvän Steve Ballmerin seuraajana.

Nokian huomenna esittelemät uutuudet saattavat jäädä jo viimeisiksi Nokian ajan julkistuksiksi riippuen kaupan sulkeutumisajankohdasta. On kuitenkin mahdollista, että Nokia julkistaa jotain vielä tammikuun alun CES-messuilla ja viimeistään uutuuksia nähtäneen ensi kerran helmikuussa Mobile World Congressissa – silloin puhelimen kuitenkin saattaa julkistaa jo Microsoft, ei Nokia. Jatkossa Microsoftilta odotetaan myös aggresiivisempia panostuksia markkinointiin. Myös hinnanalennuksia voi olla luvassa. Microsoftin odotetaan pyrkivän kasvattamaan suurin panostuksin markkinaosuuttaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut