Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Valtaavatko puhletit tulevaisuuden älypuhelinmarkkinat?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Jatkuuko älypuhelinten näyttöjen koon kasvu ja valtaavatko suurinäyttöiset phabletit eli suomeksi puhletit yhä kasvavan siivun markkinoista? Kenties, jos Etelä-Korean kehitys ennustaa muuta maailmaa.

Sovellusmarkkinoita seuraava Flurry Analytics on tuoreessa Etelä-Korean raportissaan kertonut, että siellä älypuhelimista jo 41 prosentissa on Flurryn määritelmän mukaan puhlettikokoluokkaan kipuava 5-6,9 tuuman näyttö.

Koko maailman mittakaavassa luku on vasta seitsemän prosenttia, eli selvästi matalampi.

Flurryn tilastot laitteiden näyttökoosta

Etelä-Koreassa korkeaa puhlettiosuutta voivat selittää muun muassa maan omat vahvat valmistajat, Samsung ja LG, jotka ovat panostaneet vahvasti suurinäyttöisiin puhelimiin. Samsung itse asiassa toimi käytännössä koko kategorian luojana ensimmäisestä Galaxy Note -puhelimestaan edenneellä kehityksellä. Myös Windows Phoneja tullaan tästä eteenpäin tuoreen ohjelmistopäivityksen myötä näkemään aiempaa suuremmilla näytöillä. Esimerkiksi Apple sen sijaan on pitäytynyt iPhoneissa toistaiseksi vain neljän tuuman koossa – tosin ensi vuodeksi Appleltakin huhutaan taas suurempia näyttöjä.

Etelä-Korea voi muutenkin ennustaa tulevaa kehitystä muualla, sillä maa on mobiilikehityksen osalta nykyisin etujoukoissa myös esimerkiksi verkoissa ja laitteiden käytössä.

Mielenkiintoista on myös, että Etelä-Korean tilastojen perusteella suurinäyttöisten älypuhelinten eli puhlettien suosio näyttäisi vaikuttavan myös juurikin tablettien suosioon enemmän kuin pienten älypuhelinten. Yli seitsemän tuuman näytöllä varustettuja laitteita oli maailmanlaajuisesti 19 prosenttia ja Etelä-Koreassa vain 5 prosenttia.

Flurryn Etelä-Korean tilastot näyttäisivät vahvistavan siis aiemmat epäilyt suurnäyttöisten älypuhelinten vaikutuksesta tablettimyyntiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. murits

    Kuulemma Aasiassa naisilla suosittuja koska kädet näyttävät pieniltä

  2. Kysyin just tuota Korealaisilta Hong Kongin elektroniikka messuilla.

    1. Android tabletit eivät ole kuulema tarpeeksi hyviä, kaikki haluavat iPadin, jos todella haluavat hyödyllisen laitteen.

    2. Kun puhelimen näyttöä kasvatetaan tarpeeksi, siitä voidaan tehdä köyhän miehen tabletti, tuloksena on liian suuren puhelimen ja liian pienen tabletin huonot puolet, mutta koko toimii todella hyvin joukkoliikenteessä matkustettaessa. iPhonen näyttö on hieman pieni tärisevään ympäristöön, 8″ iPad on liian suuri käsiteltäväksi ihmismassassa, 4,5-5″ on just sopiva, ja sitä pystyy kantamaan kädessä. Monilla on laukkuja jotka ovat itseasiassa Galaxy koteloita, kanteen sopii rahat, luottokortit ja metrokortti.

Tuoreimmat jutut