Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HTC alkaa tekemään Amazon-puhelimia?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Amazon myy jo omia Kindle Fire -tablettejaan

Amazon myy jo omia Kindle Fire -tablettejaan

Verkkokauppajätti Amazonin puhelinhankkeista huhutaan jälleen. Uutena käänteenä kuvioihin on nyt ilmestynyt taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC.

Financial Times raportoi, että Amazon kehittäisi yhdessä HTC:n kanssa jopa kolmea eri puhelinmallia. Näistä yhden kerrotaan olevan jo lähellä kehitystyönsä valmistumista, vaikka puhelimen julkistusta ei kuitenkaan yleisesti loppuvuodelle odotetakaan.

”Olemme erittäin keskittyneitä rakentamaan omaa brändiämme, mutta olemme myös avoimia yhteisbrändäykselle tai yhteistyölle operaattorien tai teknologiabrändien kanssa”, kommentoi HTC:n markkinointijohtaja Benjamin Ho Financial Timesille.

Aiemmin Amazonilta on huhuttu kahta eri puhelinmallia, joista toinen olisi halpamalli ja toinen korkeampaan hintaluokkaan suunnattu vaihtoehto uudenlaisella 3D-käyttöliittymällä.

Amazonin mukaantuloa älypuhelinmarkkinoille on odotettu mielenkiinnolla, sillä yhtiö saallaa olla monista muista poikkeavalla strategialla, jossa itse puhelimen myynnillä ei edes pyrittäisi tekemään voittoa. Rahat kerättäisiin myöhemmin sitouttamalla käyttäjät tilauksiin Amazonin verkkokaupasta, sisältökaupoista sekä käyttämään muita palveluja. Näin se toimii myös jo Kindle Fire -tablettiensa kanssa.

Amazonin puhelimienkin on oletettu perustuvan täysin kustomoidulle versiolle Android-käyttöjärjestelmästä tablettien tavoin.

HTC on ajautunut viime aikoina yhä paheneviin ongelmiin. Edelliseltä vuoden kolmannelta neljännekseltä se raportoi ensi kertaa tappiollisesta tuloksesta vuonna 2002 alkaneen pörssitaipaleensa aikana. HTC:tä ovat haitanneet tiukka kilpailu Android-leirin sisällä sekä yhtiön pieni koko, joka on estänyt kilpailussa tarvittavien panostusten teon. Amazonin vetoapu voisi olla kullan arvoista HTC:lle nyt.

HTC:n brändi ei myöskään ole kovin tunnettu. Kuluttajatuoteyhtiönä se on vain muutamia vuosi vanha. Aiemmin HTC eli High Tech Computer aloitti tarinansa juurikin sopimusvalmistajana muille brändeille. Näin ollen Amazon-kuviokin voisi sopia sen suunnitelmiin. Viimeksi HTC teki läheistä yhteistyötä Facebookin kanssa HTC First -puhelimen kanssa. Facebook Homen esiasennettuna sisältäneestä puhelimesta tuli kuitenkin yksi viime aikojen suurimpia floppeja mobiilialalla.

HTC:tä on povattu myös seuraavaksi yritysostokohteeksi älypuhelinmarkkinoiden konsolidaatiopelissä. Hiljattain raportoitiin Lenovon ja HTC:n käyneen keskusteluja yritysjärjestelystä, mutta näitä huhuja ei ole vahvistettu.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Pata kattilaa soimaa. Jos ei Sanoma osannut eilen, Mobiili.fi voi tänään korjata kirjoitustaan; ei ”alkaa tekemään” vaan ”alkaa tehdä”.

Tuoreimmat jutut