Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android-valmistajien lippulaivaälypuhelinten miniversioiden myynti ei vedä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy S4 Mini ja Galaxy S4 SamMobilen aiemmin julkaisemassa kuvassa

Samsung Galaxy S4 ja Galaxy S4 mini SamMobilen aiemmin julkaisemassa kuvassa

Älypuhelinvalmistajien lippulaivaälypuhelimista typistettyjen malliversioiden myynti ei ole vetänyt odotetulla tavalla, raportoi DigiTimes alan lähteisiinsä perustuen.

DigiTimesin mukaan valmistajat joutuvat miettimään uusia strategioita, koska tähän asti näiden mallien myynti on ollut hidasta.

Samsung toimi ensimmäisenä Galaxy S III:n kanssa tuomalla Galaxy S III minin. Uudesta Galaxy S4:stä nähtiin myös Galaxy S4 mini. HTC puolestaan toi One-lippulaivastaan myös One mini -mallin.

”Mutta Samsungin hiljattain julkaistun Galaxy S4:n myynti on ollut karua, osittain Galaxy S4:n laahaavan myyntisuorituksen vuoksi”, DigiTimes kertoo viitaten myös huhuihin Galaxy S4:n myynnin jäämisestä Samsungin odotuksista.

Myös HTC on laskenut One minin hinnoittelua myyntiä vauhdittaakseen.

Keskihintaluokassa, johon minimallit sijouttautuvat, kilpailu on raakaa ja ostajilla on myös useita vaihtoehtoja myös valmistajien omasta muusta mallistosta. Valmistajien ajatuksena miniversioissa lienee ollut hyötyä lippulaivan nimen tuomasta premium-tunteesta ja saada näin nostettua vaatimattomampienkin puhelinten hintaa tavallista korkeammalle. Asiakkaat eivät näytä tätä ajatusta ostaneen.

Aiemmin tällä viikolla Sony julkisti uuden Xperia Z1 f -version aiemmasta Xperia Z1 -lippulaivastaan. Toistaiseksi uutuuden myyntiintulo on vahvistettu vain Japanissa. Sonyn uutuus on minimalleista lähimpänä isoveljeään ja sisältää kovan luokan ominaisuudet paketoituna kompaktiin pakettiin. Mukana on markkinoiden tehokkaimpana pidetty Qualcommin Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri sekä 20,7 megapikselin kamera.

Jää nähtäväksi, onnistuuko Sony omalla minimallillaan muita paremmin. Kenties ostajat haluavat lippulaivaälypuhelinten miniversioilta myös viimeistä huutoa olevat tekniset ominaisuudet. Samsungin ja HTC:n tähän asti nähdyt tarjokkaat ovat olleet muotoilultaan isoveljiensä mukaisia, mutta ominaisuuksien osalta enemmän karsittuja.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. ts

    Ei sovi yleistää kaikkiin pienempiin laiteversioihin. On nimittäin fakta, että ainakin Suomessa Samsungin S III Mini myi ainakin ennen S4:n julkaisua kuin häkä.

Tuoreimmat jutut