Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Uudelta Nokialta” Newkialta ei tule Newkia-puhelimia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

nokia-android-1-600x450 (1)

Microsoft ostaa Nokian puhelinliiketoiminnan ja vuonna 2014 ei enää nähdä Nokia-nimeä tulevissa Windows Phone -puhelimissa. Samalla tapahtuvat muutokset omistuksessa voivat myös vapauttaa kokeneita ja lahjakkaita työntekijöitä jahtaamaan uusia unelmia.

Thomas Zilliacus

Thomas Zilliacus

Yksi näistä unelmista on jo pitkään haaveiltu, mutta ei vielä toteutunut – Nokian tyylinen Android-älypuhelin firmalta Newkia. Thomas Zilliacus, entinen Nokia-johtaja kumppaneineen perusti uuden firman samana päivänä, kun Microsoft-Nokia-kaupasta ilmoitettiin. Kerroimme Newkian synnystä ensi kerran jo tuolloin.

Nyt hän on kuitenkin ilmoittanut, että Newkia-nimellä puhelimia ei ainakaan tule. Asiasta kertoo CNET Asia. Tönkön Newkia-nimen sijaan yhtiö tulee kehittämään puhelimille vielä eri brändin. Tämä on hyvä juttu, sillä esimerkiksi newkia.com-verkko-osoitekin kuuluu eräälle korealaiselle autonvalmistajalle.

Newkia tulee saamaan myös jonkun tutun toimitusjohtajan, Zilliacuksen mielessä on ”nimi, jonka kaikki ovat kuulleet aiemminkin” – ja ehdokkaita työntekijöiksi kerrotaan riittävän, varsinkin Nokian työntekijöitä, jotka eivät halua jatkaa Microsoftin alaisina. Yhden suomalaisen kapungin johdosta on tarjottu jo ilmaista toimistotilaakin, jos yhtiön toiminta siirretään Singaporesta, mutta tämä ei Zilliacuksen mukaan tule tapahtumaan. Tosin kehitystyötä on jo aiemmin luvattu Suomeen. Kiinnostuksen Windows Phone 8:aa tai Jollaa kohtaan Zilliacus näkee olevan lähes olematon, sillä maailmanlaajuisesti Android on vahvin melkein kaikilla markkinoilla.

Vaikka Lumia-puhelimet ovat pärjänneet hyvin Windows Phone -myynneissä, ne eivät ole maailmanlaajuisesti pystyneet pärjäämään Androidin murskaavaa nousua vastaan. Ehkä Newkia ottaa oikean suunnan ja monet Nokia työntekijät liittyvät innokkaina toteuttamaan sitä, mitä olisi pitänyt tapahtua jo kaksi vuotta sitten sen sijaan, että Nokia ja Microsoft aloittivat kumppanuuden.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. puhuja

  Voi kun joku nyt tekis N8 tai E7 tyyppisiä symbian3 puhelimia millä voi puhua ja käyttää tärkeimpiä ohjelmia viikonlopun ajan mökillä missä ei ole lataustöpseliä…
  Android on lähinnä vitsi ja lippalakkipoikien bmw:n korvike…

 2. Keijomus

  ””Uudelta Nokialta” Newkialta ei tule Newkia-puhelimia”

  En oikein usko, että sieltä tulee mitään muutakaan, millään nimellä. Turhaa haihattelua yrittää enää lähteä Android -kelkkaan matkustajaksi kun pelikortit on jo jaettu ajat sitten.

  Nämä samat heput ovat tuottaneet niin paljon kuraa Symbian -aikakaudella, että mitä ihmeen erityisosaamista he luulevat omaavansa kun sillä samalla nokiarehvakkuudella menneiltä vuosilta yritetään sanoa, että tekevät heti parempaa kuin mitä muut markkinoilla? Mielestäni se erityisosaaminen oli erityisosaamista silloin 90-luvun lopulla ja vielä 2000 -luvun alkutaipaleilla, mutta käytännössä vuoden 2006 jälkeen ja etenkin ensimmäisen iPhonen jälkeen Nokia on ollut avaruusajassa liikkeellä pronssiaikakauden vehkeillä ja tämä Zilliacus on juuri osa sitä osaamattomuuden dream teamia mikä Nokian ajoi sinne missä se käytännössä mobiilimarkkinoilla sitten otti ja kuoli.

  Olen hämmästynyt jos saavat vuoden sisään edes ulkopuoliselta valmistajalta tilattua, jo muiden suunnittelemaa ja testaamaa oem-mallia ulos omalla nimellään. Puhumattakaan, että suunnittelisivat itse, käytännössä Nokian patentteihin uppoavan oman laitteen. Käytännössä lopputulos olisi se, että sisus olisi ihan perus-oem ja ulkoisesti se näyttäisi DDR-N8:lta tms. surkeudelta.

 3. SdSss

  Hauskaa lukea näiden ex ex ex nokialaisten tarinoita, tämäkin melko julkisuuden kipeä Thomas Zilliacus.

  Kovat on luulot, ihan niinkuin rahoituksen kerääminen, maailman parhaan puhelimen valmistaminen ja kannattavan liiketoiminnan pyörittäminen olisi noin helppoa.

  Mielenkiinnolla odotan, todennäköistä kuitenkin on ettei mitään puhelinta tule, tai sitten tulee jokin bulk android roska joka ei ketään kiinnosta.

 4. Hulivilipoika

  En oikein jaksa ymmärtää tuota hirvittävää negatiivisuutta ja omaan pesään paskomista, jota näissä kommenteissa harrastetaan aina, kun tulee uutinen, joka koskee Nokiaa tai jotain muuta kotimaista yrittäjää. Antaa toisten yrittää ja toivotaan menestystä ja työtä Suomeen. Ja aivan varmasti löytyy osaamista sekä uusia innovaatioita vanhasta Nokian porukastakin.

 5. vesa

  Sekä että.. Jolalla mun mielestä paremmat mahdollisuudet kun osaavat erottua. En usko että laittavat Newkia paremmaksi kuin Samsung Anroid puolella..

 6. sanonpahan vaan

  Sanonpahan vaan, että täällä on ainakin yksi suomalainen, joka on suomalainen ylpeänä ja aikoo ehdottomasti harkita Newkia(tai mikä nimeksi ikinä tuleekaan)-puhelimen ostoa täysin vakavissaan. Miksi ihmeessä suomalainen yritys ei voisi menestyä kun katsoo kouluksen tasoa myös teknologian suhteessa?! Suomessa on kaikki tarvittava uuden vielä isomman ja paremman puhelimien kehittämiseen ja kun mukaan lähtee vielä Android (kun Microsoft ole enää tiellä!), olen varma että näistä puhelimista kuullaan vielä maailmanlaajuisilla markkinoillakin!

 7. Jyrki

  Täytyy sanoa, että Keijomuksen sarkastinen pakina tässä hervoitti hyvän hohotuksen minulta. Kerta kaikkiaan hauskasti kirjoitettu mutta…”Sanonpahanvaan” palautti maan pinnalle.
  Jos kaverit saavat ihan oikeasti tämän mittaluokan venturen aloitettua ja yrittävät, niin se on kuunnianosoituksen paikka. Kyllä täälllä Suomessa osataan, kunhan muistetaan kaksi asiaa jotka on useimmissa firmoissa hukassa, erityisest N:ssä. Nimittäin Laatu ja Asiakastyytyväisyys.

Tuoreimmat jutut