Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Chrome on eniten käytetty internetselain joka maanosassa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Chrome1Googlen Chrome-selain on nopeasti noussut käytetyimmäksi internetselaimeksi koko maailmassa. Eniten sitä käytetään Etelä-Amerikassa, jossa 63 % verkkoselailusta tehdään Chromella. Aasiassa Chromen osuus on lähes puolet. Selvästi pienempi Chromen osuus on Pohjois-Amerikassa, jossa 36 % verkkoselailuista tapahtuu Chromella. Internet Explorer on edelleen laajalti käytössä koko Pohjois-Amerikassa ja sen osuus on 30 %. Lähes samat osuudet näillä kahdella selaimella on myös Oseaniassa. Safarin osuus sekä Pohjois-Amerikassa että Oseaniassa on huomattavasti suurempi kuin muualla maailmassa, jossa osuus jää alle kymmeneen prosenttiin. Mozillan Firefox on myös kasvattanut suosiotaan, ja se on toiseksi käytetyin internetselain sekä Euroopassa että Afrikassa.

Allaolevassa Statistan Stat Counterin tietoihin perustuvassa graafisessa esityksessä on kuvattu eri internetselainten osuudet maanosittain – ja yhteenvetona edellämainittujen selainten käyttö koko maailmassa. Sarjaan ’muut’ kuuluvat muun muassa Opera, Maxthon ja RockMelt.

Chrome_2

Chrome on Googlen kehittämä internetselain, jota toimitusjohtaja Eric Schmidtin kerrotaan vuosikaudet vastustaneen, koska ei halunnut ottaa riskiä… Chromen testiversio julkaistiin syyskuussa 2008 aluksi Microsoft Windows -alustalle ja saman vuoden joulukuussa se julkistettiin virallisesti. Mac OS X- ja Linux-versiot julkaistiin 25. toukokuuta 2010. StatCounterin mukaan Chrome nousi eniten käytetyksi selaimeksi jo vuoden 2012 syyskuussa, jolloin sen osuus oli 34 % – ja nyt jo 43 %.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kotkis

  Näinhän se taitaa olla.

  Yksikin kaveri sanoi kai vitsillä että ”Näin se Googlen botnetti leviää”. Heh.

 2. Saadaan ainakin kerättyä isot tietokannat nettikäytöstä Chromella

  Yksityisyyttä arvostaville Chrome on huonoin. Tor browser paras, mutta normaaliselaimista varmaankin tietyillä laajennuksilla vahvistettu Firefox.

  Turvallisuusmielessä (malwaret) linuxeista tai maceistä ajetut selaimet ovat parhaita, Windows-puolelta taas ykkösenä sandboxatut yms. tietoturvaohjelmistojen erikoisselaimet, normaaleista kenties Opera tai peräti IE tai Chrome. Mitä mieltä olette tästä viimeksi mainitusta?

 3. purpler

  Tämä kyllä veti pohjat aivan täysin.

  http://www.netmarketshare.com/

  IE näyttäisi edelleen omaavan leijonanosan. Ainut selain ylipäänsä mikä yrityskäytössäkin olemassa.

  Kannattaisi varmaan käydä vähintään 5 eri tilastoa läpi ja tutustua niiden tapoihin ennen kuin menee julistamaan jotain chromea maailman käytetyimmäksi, tuota kun ei usko yli 18-vuotiaiden sarjassa kukaan.

  • Esa Haltia

   Netmarketsharen tilastoihin viitanneet eivät ilmeisesti huomanneet, että selainten osuuksia esittelevällä sivulla lukee: Desktop Top Browser Share Trend ja Desktop Browser Market Share. IE on edelleen käytetyin internetselain tietokoneissa, joihin lasketaan sekä pöytäkoneet että kannettavat. Tämä Netmarketsharen tilasto ei siis huomioi selaimia, joita käytetään mobiililaitteissa eli älypuhelimissa ja tableteissa.

 4. ers

  Net applicationsilla ihan eri lukuja :)

  Toukokuussa: IE 56% , Firefox 20% ja Chrome 16%
  Nyt mitä kattelin niin IE 56%, Firefox 18%, Chrome 17%

  http://www.netmarketshare.com/browser-market-share.aspx?qprid=0&qpcustomd=0

  Artikkelin tilastoissa hieman hämää kuinka vähän tuo IE:n osuus on. Kuitenkin todella monessa duunissa ei voi mitään muuta selainta edes käyttää ja monella peruskäyttäjälläkin se on ainoa vaihtoehto.

 5. Esa

  Kyllä. Net Applications esittää aina aivan eri lukuja kuin muut. Microsoftin sponsorituen vaikutus näkyy varsin selvästi.

  StatCounter monitoroi 3 miljoonaa sivua, kun Net Applicationsin otos on 40 tuhatta sivua vieläpä ’painotettuna’.

  purplerin peräänkuuluttama ’viisi tilastoa’ löytyy suoraan Wikipedian sivulta Usage share of web browsers:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers
  Net Applicationsin omaperäinen IE-painotus tulee hyvin esille.

Tuoreimmat jutut