Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ovien ja puhelinten lukitukset auki sormuksella: NFC Ring -Kickstarter-projekti hyvässä vauhdissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NFC-ring_1Tämä on vasta alkua. Meillä on suuria suunnitelmia NFC-sormuksen parissa.” Näin kertoo naisääni NFC-sormusta esittelevässä videossa (alla). NFC-sormuksen kehittäjät ovat saaneet varsin hyvän startin niin sanottuna kickstarter-projektina: kolmenkymmenen tuhannen punnan tavoite ylitettiin jo kolmessa vuorokaudessa, ja varoja on tätä kirjoitettaessa kerätty noin 50 000 puntaa – ja aikaa on vielä lähes kuukausi kerätä lisää.

NFC-sormuksella voi kehittäjien mukaan esimerkiksi avata ovia, joiden lukoissa on NFC-tekniikka käytössä, oman älypuhelimen lukitus on helppo avata hipaisemalla puhelinta sormuksella – ja paljon muitakin käyttömahdollisuuksia tulee olemaan tarjolla. Sormuksessa ei ole paristoja, joten sitä ei tarvitse koskaan ladata ja siihen voi helposti tehdä henkilökohtaisia säätöjä, koska sormuksen toimintaa ohjaava ohjelmisto toimii avoimella lähdekoodilla. Sormuksen ja sen mukana tulevan sovelluksen voi tilata NFC Ring -kickstarter -sivustolta hintaan 22 puntaa (= n. 25 euroa + 3,5 toimituskulut), ja arvioitu toimitusajankohta on syyskuu.

NFC-ring_2

Near Field Communication (NFC) on RFID-tekniikkaa hyödyntävä teknologia laitteiden kättelyyn (tunnistamiseen) ja tiedonsiirtoon lyhyille, muutamien senttimetrien etäisyyksille kapealla tiedonsiirtokaistalla. Suurin ero RFID-tekniikkaan on se, että NFC-laite voi toimia sekä lukijalaitteena että tunnisteena, toisin kuin perinteiset RFID-laitteet. NFC on viime vuosina yleistynyt matkapuhelinten informaation jaossa ja sen avulla voidaan muodostaa Bluetooth-yhteyksiä, avata linkkejä ja jakaa kuvia toisten laitteiden välillä pelkällä hipaisulla.

NFC:n avulla voi helposti ja nopeasti jakaa älypuhelimestaan vaikkapa kuvia toiseen NFC-älypuhelimeen. Lisäksi puhelimen kanssa voi luoda Bluetooth-yhteyksiä myös musiikkilaitteiden kanssa pelkällä hipaisulla. NFC-tunnisteita voi myös yhdistää mitä erilaisimpiin painotuotteisiin kuten tarroihin, julisteisiin tai käyntikortteihin.

Suomalainen tietoturvayhtiö Nixu varoitti keväällä NFC-maksukortteihin liittyvän tietoturvan puutteista. Etäluettavat NFC-maksukortitkin kuitenkin yleistyvät ja lähitulevaisuudessa niitä nähtäneen käytössä muun muassa useiden kauppojen kassoilla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut