Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

3D -kilpa-autoilua vaikka omalla, oikealla työpöydällä: ilmainen Tabletop Speed nyt App Storessa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Tabletop_speedTabletop Speed on ensimmäinen reaaliajassa toimiva mobiili 3D -kilpa-autoilupeli, jossa 3D-kilparatana toimii vaikka oma työpöytä, ja kilpa-auto kulkee radalla kolmiulotteisena. Pelaajaa opastetaan etsimään mallin mukainen tasainen, mutta sekainen (huom!) työpöytä, jossa voi olla esimerkiksi kirjoja tai vaikka kannettava tietokone hiirineen ym. Tabletop Speed -pelin on kehittänyt San Franciscossa toimiva Dekko, joka on erikoistunut ns. lisätyn todellisuuden sovelluksiin (Augmented reality). Sovellus siis lisää todelliselle työpöydälle virtuaalisen auton, joka kulkee ’esivalitulla’ radalla ja jota ohjataan mobiililaitteen näytölle ilmestyvillä ohjaimilla.

Lisätyn todellisuuden sovelluksia on jo nähty useita, ja markkinoinnissa ja mainonnassa jo vuosia käytetty Layar on yksi ensimmäisistä. Myös Nokian Lumia-älypuhelimissa toimivan City Oppaan avulla saa kaupungeissa laitteen näyttöön maamerkkien, ravintoloiden, hotellien, kauppojen ja joukkoliikenteen asemien tietoja, joita näpäyttämällä voi helposti lukea mm. arvioita, kuvauksia ja kohdetietoja.

Dekkon toimitusjohtaja Matt Miesnieks on kertonut yrityksen sovelluskehittäjien halunneen ratkaista lisätyn todellisuuden käyttäjäkokemuksiin liittyviä ongelmia, joita vielä on melko paljon. Dekkon tavoite on tuoda näihin useimmiten vielä alkeellisiin ja hankalasti hallittaviin sovelluksiin jotakin uutta, viihdyttävää ja hämmästyttävää. Miesnieks on vakuuttunut siitä, että sovellukset tulevat nyt kehittymään nopeasti ja uskoo myös, että Google Glass tulee merkittävästi muuttamaan lisätyn todellisuuden maailmaa.

Ehkä tässä on mobiilipelien tulevaisuus, mutta pikaisen kokeilun jälkeen totesin, että ainakin iPhonella (4S), oli Tabletop Speed -auton hallinta huomattavasti vaikeampaa kuin oman autoni… Peli onkin ensisijaisesti suunnattu iPadeille, joilla 2-4 henkilöä voivat yhdessä järjestää Tabletop -autokilpailun ja tehdä stuntteja, mutta törmäilyiltäkään ei varmaan kovin helposti vältytä ainakaan aluksi. Vimeo-videopalvelusta löytyvältä videolta saa melko hyvän käsityksen siitä, minkälaisilla radoilla ja miten Tabletop Speed -autoilla ajellaan (otos videosta alla).

Video: http://vimeo.com/67737843#

Video: http://vimeo.com/67737843#

Peli on ainakin toistaiseksi ilmainen ja saatavana App Storesta iPadeille (2 >) ja iPhonelle (4S >), mutta Dekko ilmoittaa pelin olevan tulossa myös Android- ja Google Glass -versioina pian.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut