Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Testissä suomalainen QSurf – Android helposti televisioon

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

QSurf

QSurf

Uusimmassa MobiiliMaailma-digilehdessä testissä oleva QSurf on 3G/Wi-Fi -teknologiaan perustuva laite, joka tuo internetin televisioruudulle ja muuttaa vanhankin television älykkääksi internet-päätteeksi. Televisioon helposti kytkettävää keskusyksikköä ohjataan kaukosäätimellä, jonka toisella puolella on internetin käyttöön tarvittava näppäimistö (QWERTY) ja kosketuslevy ja toisella puolella universaali TV:n kaukosäädin.

Turkulaisen Uniqoteqin kehittämä QSurf internet TV -innovaatio sai vuonna 2012 arvostetun kansainvälisen RED DOT -design palkinnon. Raati arvosti QSurfin muotoilua ja palkitsi sen Product design -kategoriassa. QSurf on lisäksi palkittu Suomessa voittajana Laatukeskuksen ’Vuoden laatuinnovaatio 2012’ -kilpailussa vastuullisten innovaatioiden sarjassa.

QSurf-laite

QSurf-laite

QSurfin käyttöjärjestelmänä on Android ja  laitteessa on sisäänrakennettu modeemi ja SIM-korttipaikka, joilla verkkoyhteys syntyy. QSurfissa on myös kaksi USB-liitäntää, paikka MicroSD-muistikortille ja levytilaa itse laitteessa yli neljä gigatavua. Näppäimistöstä löytyy myös muutama Androidista tuttu toimintonäppäin ja erillinen hiiripainike.

QSurf oli helppo yhdistää vanhaan, isokokoiseen Philipsin kuvaputkitelevisioon ja myös pieneen matkatelevisio/video-yhdistelmään, ja kuvakoon säätö ruudulle sujui helposti. Esimerkiksi Netflixin elokuvia ja sarjoja ja YLE Areenan ohjelmia voi katsoa QSurfin avulla. Katselukokemus isolta TV-ruudulta on aivan erilainen kuin vaikkapa kannettavan tietokoneen 13 tuuman ruudulta.

QSurf tarjoaa kaikille kuluttajille ekologisen vaihtoehdon, myös meillä Suomessa: uuden älytelevision ostamisen sijaan voi QSurfilla päivittää jo olemassa olevan televisionsa älytelevisioksi.QSurf kulkee pienen kokonsa ja langattomien yhteyksien ansiosta helposti mukana myös lomille, venematkoille tai ystävien ja sukulaisten luo.

Lue koko QSurf-testijuttu ja muita mielenkiintoisia testejä uusimmasta MobiiliMaailma-digilehdestä – voit ladata lehden tästä luettavaksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jykä

  Meillä liitettiin vanhaksi käynyt tietokone telkkariin..ja nettisurffailut sekä elokuvien katselu sujuu mainiosti.

  Eikä tullut maksamaan mitään..

  Suosittelen käyttämään maalaisjärkeä kalliiden innovaatioiden sijaan

  • Temposaur

   Kallis ja kallis. Android-käyttiksen sisältävän kapulan saa 30-60v tietotekniikasta tietämätön ihminen sekaisin paljon pienemmällä todennäköisyydellä kuin varsinkin vanhan päivityksiä tukemattoman windows-koneen.

   Android-laitteet ovat kuitenkin usein valmis ”avaimet käteen” tyylinen masiina, kuin jonkun ”serkkupojan ylläpitämä” windows xp/ubuntu/tms. masiina.

   Tietenkin jos itse käyttää ja ylläpitää omaa konettaan, niin turhaltahan laite tuntuu. Jokainen voi tietenkin miettiä, onko järkevämpää laittaa useamman kilon painoinen iso vinkuva hurinalaatikko television viereen vai joku telkkarin taakse piiloutuva kaukosäätimen kokoinen verme…

Tuoreimmat jutut