Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-huhut jatkuvat: väitetty vuotokuva halvan iPhonen kuoresta, uusi iPad 25 % kevyempi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Väitetty Applen edullisemman iPhonen kuori Tactus-blogin julkaisemassa kuvassa

Väitetty Applen edullisemman iPhonen kuori Tactus-blogin julkaisemassa kuvassa

Apple-huhut jatkuvat totuttuun tapaan jatkuvana virtana. Tällä kertaa vuorossa on mahdollinen vuotokuva odotetun edullisemman iPhonen kuoresta sekä lisätietoja tulevasta viidennen sukupolven iPadista.

Oheinen väitetty kuva edullisemman iPhone-mallin takakuoresta on peräisin melko tuntemattomasta Tactus-blogista. Siitä huolimatta se voi olla aito, vaikka epäilyksiäkin asian suhteen on esitetty. Esimerkiksi AppleInsiderin suurentamassa kuvassa näkyy, että takakannen iPhone-teksti saattaa olla kuvankäsittelyn tulosta – tai toisaalta heikon kuvanlaadun syytä.

Tactus-blogi välittää uudesta puhelimesta myös kasan tietoja. Kuori olisi 0,4-0,6 millimetriä paksua polykarbonaattimuovia ja itse puhelin olisi yhdeksän millimetriä paksu, 120 millimetriä pitkä ja 62-65 millimetriä leveä. Lisäksi edullisemmassa iPhonessa olisi nykyisestä iPhone 4S:stä ja iPad ministäkin löytyvä Applen A5-suoritin.

Näytön kooksi Tacus kertoo 3,5 tuumaa, mikä poikeaa useimmista aiemmista huhuista, jotka ovat kertoneet edullisemman iPhonen vastaavan kooltaan iPhone 5:tä eli olevan kooltaan neljä tuumaa. Kameran tarkkuudeksi Tacus odottaa viittä megapikseliä.

Markkinoille edullisempi iPhone olisi tulossa mustan ja valkoisen ohella myös sinisenä, punaisena ja keltaisena värivaihtoehtona.

Lisäksi Tacus kertoo, että edullisempi iPhone olisi tulossa myyntiin 300 dollarilla 15. lokakuuta. Tämä tieto osaltaan myös vie osan uskottavuutta raportilta, sillä tuntuu epäuskottavalta Applen päättäneen tarkasta päivämäärästä edes vielä.

Edullisemman iPhonen tulo vaikuttaa tällä hetkellä kaikkien huhujen perusteella melko todennäköiseltä tämän vuoden aikana, mutta sen kuorten paljastumisesta nyt nähdyssä uudessa kuvassa ei ole vielä varmuutta.

Viidennen sukupolven iPadista uusia tietoja puolestaan on jälleen jakanut KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo, joka on aiemmin ennustanut Applen tuotejulkistuksia täsmällisesti.

Kuon mukaan viidennen sukupolven iPad tulisi olemaan 15-20 prosenttia ohuempi ollen noin 7,4-8 millimetriä paksu ja painaen noin 500 grammaa, joka olisi jopa 25 prosenttia nykyistä neljännen sukupolven iPadia vähemmän. Jo aiemminkin Applen tulevan iPadin on huhuttu saavan vaikutteita ulkonäköönsä iPad ministä ja myös näytön reunusten pitäisi sivuilta pienentyä minin esimerkin mukaisesti.

Painonlaskun mahdollistaakseen Apple vaihtaisi tulevassa iPadissa Kuon mukaan jo iPad minissä käytettyyn GF2-näyttöpaneeliteknikkaan nykyisestä GG-tekniikasta. Tämä helpottaa virrankulutuksen vähentämistä ja mahdollistaisi näin pienemmän akun kapasiteetin, joka puolestaan tekisi iPadin ohentamisen ja keventämisen mahdolliseksi.

Osansa virrankulutuksen leikkauksessa saattaa olla myös uudella Apple A7X -suorittimella, joka valmistettaisiin 28 nanometrin tuotantoprosessilla. Lopputuloksena uusi tehokkaampi suoritinsiru saattaa olla nykyistä virtapihimpikin.

Muista ominaisuuksista Kuo odottaa uutuuden kameroiden säilyvän neljännen sukupolven kaltaisina.

Kuo odottaa uuden iPadin saapuvan markkinoille joko elo- tai syyskuussa.

Ison iPadin uudistumisen ohella Applelta odotetaan toki tänä vuonna myös iPad minin toisen sukupolven mallia. Sen osalta huhut ovat toistaiseksi olleet epäselvempiä, mutta Retina-näytöstä on puhuttu paljon.

Myös iPad mini on luultavasti uudistumassa vasta syksyllä ja tämä on tekemässä loven myös sen myyntiin. DigiTimes kertoo alihankkijoiden odottavan 20-30 prosentin laskua toimituksissa toisen neljänneksen aikana hiipuvan kysynnän vuoksi ostajien odottaessa jo uutta mallia.

Apple on pienentänyt tilauksiaan valmistajilta ensimmäisen neljänneksen noin 15 miljoonasta vain 10-12 miljoonaan.

Koko vuonna 2013 Apple odottaa tietojen mukaan yhä toimittavansa 55 miljoonaa iPad miniä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut