Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen sopimusvalmistaja Foxconn pettyi iPhonen kysyntään

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Hon_haiFoxconnin/Hon Hai Precision Industry Co. Ltd.:n myynti laski 19 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan, kerrotaan AppleInsiderin sivuilla. Ensisijaiseksi syyksi myynnin laskuun yritys on ilmoittanut iPhonen odotettua vähäisemmän kysynnän. Yritys osasi tänään julkaistun raportin mukaan varautua myynnin vähenemiseen normaalin kausivaihtelun puitteissa vuoden alussa, mutta lähes kahdenkymmenen prosentin pudotus vuoden 2012 ensimmäisestä neljänneksestä oli yllättävä pettymys, toteaa myös analyytikko Ming-chi Kuo uutistoimisto Reutersille.

Foxconnin tuloista lähes 70 % arvioidaan tulevan Applen laitteiden valmistuksesta eli iPhonen ja iPadien kokoamisesta ja muista Applelle tehtävistä alihankintatöistä. ”Tämä osoittaa, että Hon Hain tulonmuodostus on liian riippuvainen Applen menestyksestä”, kertoi Kuo. Tänään julkistettu tieto tulee todennäköisesti lisäämään epäilyksiä siitä, että Applen tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen tulos on myös pettymys. Apple julkistaa oman tuloksensa 23. huhtikuuta.

Pessimistiset arviot Applen tilanteesta ovat lisääntyneet, ja jotkut analyytikot olettavat Applen olevan vaikeuksissa myös vuoden 2013 toisella neljänneksellä. Epäilykset ovat näkyneet Applen osakkeen arvon alenemisena, joka alkoi jo viime vuoden syyskuussa sen jälkeen, kun kurssi kävi kaikkien aikojen ylimmässä hinnassaan iPhone 5:n julkistuspäivänä.

Viime vuoden marraskuun alussa Foxconn Technology Groupin hallituksen puheenjohtaja Terry Gou myönsi uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että iPhone-valmistajalla on vaikeuksia vastata valtaisaan kysyntään. Myös Foxconnin heikossa tuloksessa kuluvalta neljännekseltä voi näkyä jo uuden iPhonen odotus – Applelta odotetaan tänä vuonna iPhone-julkistuksia viime vuosia aiemmin, jo kesän aikana. Uuden iPhonen tuotannon on kerrottu alkavan kuvalla neljänneksellä, mikä tuonee jälleen Foxconninkin toimintaan lisävauhtia.

Applen kotikentällä Yhdysvalloissa juuri julkaistussa kyselyssä on 62 prosenttia nuorista ilmoittanut seuraavan mobiililaitteensa olevan iPhone, ja tabletin omistavista nuorista 68 % omisti iPadin. Android-puhelimen hankintaa suunnitteli 23 % kyselyyn osallistuneista amerikkalaisista nuorista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Pena T.

    Ketähän on taas uskominen, Kiinalaisen uuden vuoden aikoihin romahduksen syynä oli Surface RT’n heikko menestys, Foxconn ei ottanut lisää väkeä töihin kuten tavallisesti, ilmeisesti sen myynti tyrehtyi täysin. iPhonen eri mallien myynti on sitävastoin sujunut hyvin, ainakin Intia, Kiina ja USA ovat plussalla.

  2. Tooki

    Jo pitkään on ollut ilmassa iphonen totaalinen romahtaminen. Nyt on jo monesta lähteestä saanut lukea että myynti sakkaa. Tämä on aika selvä case, applen lypsylehmä on tullut tiensä päähän, samaa ideaa on jo käytetty liian monta kertaa.

Tuoreimmat jutut