Saimme sopivasti pääsiäiseksi keltaisen Nokian Lumia 620:n kokeiltavaksi. Puhelimen ensituntuma on varsin hyvä. Puhelin on kevyt ja mukavan pienikokoinen, istuu hyvin käteen, mahtuu sopivasti taskuun ja sen voi varustaa erivärisillä vaihdettavilla takakuorilla. Näyttö on selkeä ja helppokäyttöinen. Nokian mukaan tämä puhelin on tarkoitettu nimenomaan nuorille. Hinta tällä hetkellä Suomessa noin 250 euroa.
—
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aloitetaan läpikäynti pakkauksesta. Mukavan värikäs laatikko on helppo avata ja puhelin löytyy siististi ylimpänä paketista. Irrallisena akku, joka pitää itse laittaa paikoilleen. Samalla voi asettaa micro-SIM-kortin paikoilleen. Mukana on laturi ja korvanapit, tällä kertaa mustina eikä niinkuin Lumia 920:ssa, jossa korvanappien väri on sama kuin puhelimen. Lisäksi tietenkin ohjekirja. Puhelimessa sinällään on myös käyttöopas aina mukana, kun alkunäytöltä pyyhkäistään vasemmalle ja painetaan Nokia Care -kuvaketta. Puhelimen takakannessa on ohjetarra, miten kannen saa helposti irtoamaan painamalla salamaa ja samanaikisesti vetämällä takakannen yläosasta. SIM-kortin paikan löytäminen on hankalaa ja korttia on hieman vaivalloista asettaa paikoilleen. Onneksi useammat joutuvat tekemään sen vain kerran.
Lumia 620:n myyntipaketin sisältö
- Nokia Lumia 620
- Micro-USB-laturi AC-50
- Akku BL-4J (1300 mAh)
- Lataus- ja -tiedonsiirtokaapeli CA-190CD
- Stereokuulokkeet WH-108
- Tuotteen käyttöopas
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lumia 620:n ominaisuuksia lyhyesti
- Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä
- Nokian omia toimintoja, kuten Smart Shoot ja City-opas
- Näytön koko 3,8 tuumaa
- Näyttötekniikka LCD, ClearBlack
- Pääkameran tarkkuus 5 megapikseliä
- Kaksiytiminen Qualcomm Snapdragon S4 -suoritin yhden gigahertsin kellotaajuudella
- Koko 115,4 x 61,1 x 11 mm
- Paino 127 grammaa
—
Lumia 620 käynnistyy kuten muutkin Lumiat painamalla laitteen oikealla sivulla keskellä olevaa virtakytkintä, joka tomii myös herätys- ja lukituskytkimenä. Puhelimen virta kytketään pois painamalla virtakytkintä hieman kauemmin, jonka jälkeen pyyhkäistään näyttöruudun kuvaa alaspäin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kosketusnäyttö toimii hienosti. Pyyhkäisyt seuraavat sormen vauhtia ja kahdella sormella voi suurentaa tai pienentää kuvaa. Valikot avautuvat napauttamalla niitä ja pitämällä valittua kohdetta hieman kauemmin. Windows Phone vaatii tottumattomalta hieman opettelua, mutta kun sen käyttämisen ”hoksaa”, niin minusta puhelin toimii intuitiivisesti ja moitteettomasti.
Kädessä Lumia 620 tuntuu hyvältä. Kun isoveli Lumia 920 on hieman liukkaan tuntuinen, niin Lumia 620 on juuri sopivan sileä. Pyöreät kulmat, miellyttävä koko ja kivat värit aikaansaavat hyvän kokonaisuuden. Uskon, että laitteen kohderyhmä arvostaa näitä ominaisuuksia.
Mahdollisuus vaihtaa kuoria on todella miellyttävä asia. Vaikka kuori istuu hyvin paikallaan, niin sen vaihtaminen onnistuu kädenkäänteessä. Painallus salaman kohdalle ja samalla pieni veto yläosasta saa kuoren irtoamaan. Samalla voi tietenkin vaihtaa tarvittaessa akunkin ja lisätä/vaihtaa muistikortin. Laitteessa on kahdeksan gigatavua sisäistä tallennustilaa, mutta microSD-kortilla saa lisätilaa jopa 64 gigatavua.
Näyttö on 3,8-tuumainen, 800×480 pikselin WVGA-tarkkuudella varustettu. Suurimman ansion Nokia kuitenkin saa siitä, että näyttö on tavallista heijastelemattomampi ja verkkosivut, kuten Mobiili.fi, näkyvät hyvin myös ulkona lounaissuomalaisessa keväisessä auringopaisteessa. Puhelimessa on yläpäässä 3,5 millimetrin standardi kuulokeliitin ja alhaalla micro-USB-liitin. Oikealla sivulla on helppokäyttöinen painike äänenvoimakkuuden säätöä varten, virtakytkin ja kamerakytkin. Kamera on saanut hyviä arvosteluja muissakin testeissä ja voin vain olla samaa mieltä: Lumia 620:ssa on hyvä viiden megapikselin kamera.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuvien ottaminen on helppoa ja tulos näkyy alla otetuissa kuvissa. Kun kameran käynnistää, niin näytön alaosaan, kuten muissakin toiminnoissa, tulee pieni valikko josta voi valita esimerkiksi etu- tai takakameran sekä kuvauksen salamalla tai ilman. Smart Shoot -toiminnolla voi ottaa peräkkäin monta kuvaa, joista sitten voi valita mieleisensä.
Alta löytyy Lumia 620:lla eri olosuhteissa otettuja kuvia:
Yhteenveto
Yhteenvetona sanoisin, että Nokia Lumia 620 on todella hyvä puhelin, jossa hinta ja laatu kerrassaan kohtaavat. Puhelimessä on melkein kaikki samat tominnot kuin Nokian kalleimmissa Lumia-malleissa, paitsi ehkä ei aivan yhtä hyviä kameroita tai yhtä isoa näyttöä. Sen sijaan Lumia 620:ssa saa kevyehkön, tukevan tuntuisen puhelimen, jossa helposti vaihdettavat kuoret ja akku. Minusta on kivaa, kun puhelimesta voi helposti tehdä ”oman” näköisensä. Kun Windows Phone 8 vielä tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa puhelimen teemaa eli taustaväriä, niin kokonaisuus on hyvä. Emme erikseen testanneet akunkestoa, mutta noin neljän päivän aikana latasin puhelimen vain kerran ja yleisesti tuntuu, että akunkestokin on hyvä.
P.S. Pidimme tällä kertaa Lumia 620 -juttumme lyhyempänä, sillä kokonaisuutena se muistuttaa vahvasti jo aiemmin marraskuussa testaamaamme Nokian lippulaivaa Lumia 920:tä sekä tammikuun alussa testaamaamme Lumia 820:tä.
Mikäli sinulla on joitakin kysymyksiä Lumia 620:stä, kysy alla kommenteissa. Vastaamme mielellämme!
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »