Nokian Lumia 920 tulee saapumaan Suomessa markkinoille 22. marraskuuta 2012. Kyseessä on Nokian toisen Lumia-sukupolven huippumalli, joka on varustettu myös Microsoftin uudella Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä.
Suomessa Lumia 920:n hinta tulee asettumaan noin 600 euroon, jolla se asettuu tärkeimmistä kilpailijoistaan Samsungin Galaxy S III:aa karkeasti satasen kalliimmaksi ja 32 gigatavun muistilla varustettua Applen iPhone 5:tä parisataa euroa edullisemmaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lumia 920 on tulossa aluksi saataville neljänä eri värivaihtoehtona: mustana, valkoisena, keltaisena sekä punaisena, jollainen myös testipuhelimme on. Myöhemmin myös Suomen markkinoille lienevät lisäväreinä saapumassa harmaa sekä syaani.
Tämä arvostelu jakautuu kahteen osaan: ensiksi keskitytään itse Lumia 920 -laitteeseen, minkä jälkeen luodaan silmäys Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään sekä Nokian omiin sovelluksiin. Pitkälti vastaava jako voidaan tehdä itse asiassa myös laitteen plussa- ja miinuspuolien osalta: Lumia 920 on lähes varauksetta loistava laite, mutta puhelimen sieluna toimiva Windows Phone 8, erityisesti sen edelleen heikko sovellustarjonta, vetää kokonaisuuden arvosanaa alaspäin.
Olemme myös yrittäneet pitää artikkelin varsin tiiviinä, joten aivan kaikkia pieniä yksityiskohtia Lumia 920:sta ja Windows Phone 8:sta emme käy läpi. Vastaamme kuitenkin mielellään kaikkiin kysymyksiin – jos siis kysyttävää jää, hyppää artikkelin loppuun lisäämään kysymyksesi kommenttina.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huomaa myös, että tästä artikkelista löytyvien jatkoksi lisää Lumia 920:llä ottamiamme kuvia löytyy tästä Dropbox-kansiosta.
Aiemmin olemme kertoneet Lumia 920 -kokemuksistamme ensitunnelma-artikkelissamme.
Lumia 920:n myyntipaketin sisältö
- Nokia Lumia 920 -laite
- Nokia Fast USB Charger AC-16 -laturi
- Nokia Charging and Data Cable CA-190CD -laturi/datakaapeli
- Nokia Headset WH-208 -kuulokkeet
- Pikaopas
- SIM-kelkan avaustyökalu
Nokia Lumia 920 on vaikuttava laite
Lumia 920 on suurenmoinen, mutta myös valitettavan suuri. Nokia ilmoittaa Lumia 920:n painoksi 185 grammaa, tilavuudeksi 99 kuutiosenttiä sekä mitoiksi 130,3 x 70,8 x 10,7 millimetriä. Todellisuudessa Lumia 920 on kuitenkin ilmoitettua paksumpi, sillä Nokian ilmoittama ”tilavuuspaksuus” vastaa käytännössä keskimääräistä paksuutta ja Lumia 920 on takaata kaareva. Mielipiteet painosta ja koosta eroavat, mutta kyllä yleisestikin voitaneen sanoa, ettei paksuudessa muutaman millin sekä painossa muutaman kymmenen gramman laihdutus tekisi Lumia 920:lle pahaa. Nyt Lumia 920 tuntuu toki hyvältä ja laadukkaalta, mutta samalla aika järeältä verrattuna niin Windows Phone 8 -kilpailijoihinsa kuin myös muihin vaihtoehtoihin.
Ulkonäöllisesti asiat puolestaan ovat kunnossa, ja varsinkin värikkäämpinä vaihtoehtoina Lumia 920 näyttää syötävän hyvältä. Marko Ahtisaaren design-tiimi jatkaa Lumia 920:ssakin toimivalla N9:sta lähteneellä muotokielellä, jota Lumia-uutuudessa on nyt edelleen hiottu. Ensimmäisistä värivaihtoehdoista musta tulee olemaan mattapintainen, kun taas valkoinen, keltainen ja punainen ovat kiiltäväpintaisia. Kiiltopinta näyttää erittäin kauniilta puhtaana, mutta kerää myös sormenjälkiä mattaa enemmän.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lumia 920:n vasen sivu on tyhjä painikkeista ja liittimistä, sillä niin äänenvoimakkuus-, lukitus- ja kameranäppäimet löytyvät oikealta sivulta. Pohjasta löytyy totutusti microUSB-liitin sekä sen molemmilta puolilta kaiuttimen/mikrofonin aukot. Yläpäästä puolestaan löytyy SIM-korttikelkka sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Mielipiteitä jakavasti uutuuden liittimet eivät ole enää suojattuja suojakannella, toisin kuin esimerkiksi Lumia 800:ssa. Tämä helpottaa käytettävyyttä, mutta mahdollistaa ylimääräisen lian kertymisen liittimiin.
Toisaalta varsinkin microUSB-liitintä tarvitaan Lumia 920:ssa huomattavasti aiempaa vähemmän, jos hankkii Lumia 920:n kaveriksi jonkin langattoman latauksen mahdollistavan lisälaitteen. Nokia tarjoaa langatonta latausta useissa eri muodoissa – pelkkänä latauslaattana, laattana tyynyn sisällä, pystymallisena telineenä sekä Bluetooth-kaiuttimen yhteydessä. Testipakettiimme lukeutui oheisen kuvan kaltainen Fatboy-lataustyyny. Langaton lataus on kenties Lumia 920:n kovin uutuus ja herkku – se vain toimii. Hehkutin langatonta latausta jo ensitunnelma-artikkelissamme viime viikolla, eikä tuolloisiin kokemuksiin ole juuri lisättävää. Lumiaa ei tarvitse asetella millilleen oikealle paikalle tyynyllä, vaan suunnilleen oikea sijainti keskellä riittää mainiosti. Lumia 920 on äärimmäisen mukava asettaa tyynylle ja vielä mukavampi nostaa siltä. Ainainen johdon kytkemisen ja irroittamisen tarve on poistunut. Langaton lataus on varmasti ykkösjuttu, mitä henkilökohtaisesti jään Lumia 920:sta kaipaamaan ja sen soisi yleistyvän kaikissa mobiililaitteissa. Langattoman latauksen ansiosta puhelimen akkua tulee ladattua tavallista useammin, eikä se pääse loppumaan yhtä helposti. Suosittelemme lämpimästi langattoman latauksen mahdollistavan lisälaitteen hankkimista Lumia 920:n rinnalle – lisähintaa se toki tuo, mutta on sen arvoista.
Jatkossa langattoman latauksen mahdollisesti laajentuessa kiinteäksi osaksi pöytätasoja päästäneen mukavuudessa vielä askel eteenpäin. Lumia 920:han tukee langattoman latauksen Qi-standardia, joten sen pitäisi tukea myös muita yhteensopivia ratkaisuja Nokian itsensä tarjoamien lisäksi.
Lumia 920:n etupuolta hallitsee suuri Corningin Gorilla-lasilla varustettu 4,5 tuuman näyttö. Nokia kutsuu IPS-tekniikalla toteutettua näyttöä PureMotion HD+ -nimellä, ja onkin ladannut näyttöön varsinaisen katraan huomionarvoisia juttuja. Huomionarvoista kuvantoiston osalta ovat näytön erittäin kirkkaisiin valaistusolosuhteisiin tarkoitettu erikoistila, jonka pitäisi parantaa luettavuutta esimerkiksi kirkkaassa suorassa auringonvalossa (näyttö yltää 600 nitsin kirkkauteen), sekä 60 hertsin ruudunpäivitys. Nokia yliajaa näyttöä, minkä pitäisi Nokian mukaan parantaa liikkuvan kuvan toiston sulavuutta. Peruskäytössä eroja ruudunpäivitysnopeudessa eri puhelinten on kuitenkin vaikea havaita.
Tarkkuudeltaan Lumia 920:n myötä Nokian huippumallin näyttö on vihdoin kilpailijoiden tasolla: näytön 1280×768 pikseliä tarkoittavat 332 pikseliä tuumaa kohti, jolla Lumia 920 lyö esimerkiksi Applen iPhone 4/4S/5:n, joiden Retina-näytöt tarjoavat 326 pikseliä tuumalla.
Näyttö on myös aiempaa käytettävämpi, sillä Lumia 920:n näyttö tukee Synaptics-kosketusratkaisuvalmistajan uutta Super Sensitive Touch -tekniikkaa. Kapasitiiviset näytöt, jollainen Lumia 920:stakin löytyy, havaitsevat yleensä ihmisen sormen sähkönjohtavuuden, eikä näyttöä voi käyttää muuta kuin suoraan sormin koskettamalla. Lumia 920:n näyttöä voi kuitenkin ohjata myös kynällä tai vaikka kuinka paksuilla hanskoillakin. Yleisesti ottaen ohjaus kynällä tai lapasilla toimii hyvin lukuun ottamatta tiettyjä tilanteita, kuten puhelimen lukituksen avaamista liu’uttamalla ylöspäin joka usein vaatii sormikkailla tai lapasilla käytettäessä useamman yrityksen. Erityisen hyödyllinen tämä Lumia 920:n uutuus tulee olemaan Suomessa, sillä Lumia 920:aa voi käyttää myös ulkona kylmällä ilmalla hanskat kädessä!
Ehdoton Nokian mainostama Lumia 920:n erikoisuus on sen PureView-nimellä brändätty kamera. Lumia 920:sta ei kuitenkaan löydy huikealla megapikselimäärällä varustettua kameraa kuten 808 PureView’stä, vaan sen sijaan Lumia 920:ssa on kameraominaisuuksien osalta keskitytty erityisesti hämäräkuvaukseen sekä optisen kuvanvakaimen myötä myös videoiden tavallista pienempään heiluntaan.
Lumia 920:n PureView pärjää hyvin erilaisissa olosuhteissa. Ohesta löytyy muutama Lumia 920:llä kuvattu esimerkkikuva. Paljon lisää Lumia 920:lla ottamiamme kuvia löytyy täältä. Lisäksi alta löytyy Lumia 920:lla ja vertailun vuoksi myös Applen iPhone 5:llä kävellessä otettua videomateriaalia.
Tallennustilaa Lumia 920 sisältää ainoassa vaihtoehdossaan useimmille riittävät 32 gigatavua. Lisäksi Microsoftin SkyDrive-pilvipalvelu tuo mukanaan seitsemän gigatavun verkkotallennustilan.
Verkkoyhteyksien osalta Lumia 920 lyö pöytään täyden LTE-tuen 800, 900, 1800, 2100 ja 2600 megahertsin taajuuksilla ja 100 megabitin lataus- ja 50 megabitin lähetysmaksiminopeudella. Lumia 920 tukee siis molempia Suomessa nykyisin käytössä olevia LTE-taajuuksia (1800 ja 2600 MHz) sekä myös tulevaa 800 megahertsin taajuutta, kun esimerkiksi Applen iPhone 5 sisältää tuen vain 1800 megahertsin taajuudelle (jota ei myöskään vielä ole kytketty päälle Suomessa artikkelin kirjoitushetkellä). Myös 3G-verkkojen osalta Lumia 920 tarjoaa kattavan paketin neljällä taajuudella sekä HSPA+-tason nopeuksilla (vastaanotto 42,2 Mb/s, lähetys 5,76 Mb/s).
Lähiverkkoyhteyksistä Nokia Lumia 920 tukee luonnollisesti Bluetoothia (versio 3.0) sekä Wi-Fi-verkkoja (IEEE 802.11a/b/g/n).
Toiminta-ajat ovat tietenkin myös mielenkiintoinen asia. Lumia 920:sta löytyy 2000 milliampeeritunnin akku. Testiaikamme on ollut sen verran lyhyt, että kovin kattavaa kuvaa todellisesta toiminta-ajasta on ollut vaikea muodostaa. Lisäksi Lumia 920:aa tulee ladattua tavallista useammin mukavan langattoman latauksen myötä, jolloin akku on usein lähes täynnä. Kertaakaan Lumiastamme ei testin aikana loppunut akku, vaikka puhelinta käytettiin osasta päiviä todella aktiivisesti. Yhteenvetona voidaan todeta, että verrattuna kilpailijoihin akunkeston ei pitäisi muodostua suureksi ongelmaksi Lumia 920:ssa – osittain myös langattoman latauksen kätevyyden ansiosta.
Emme itse suorittaneet akkukestomittauksia, mutta esimerkiksi 3T-lehden testeissä Lumia 920 hävisi videontoistotestissä reilusti sekä Samsungin Galaxy S III:lle kuin myös Applen iPhone 5:lle.
Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä – sovellusvalikoima yhä merkittävin puute
Käyttäjän näkökulmasta Windows Phone 8 on hyvin pitkälti edelleen aiemman kaltainen sekä edellisistä versioista tuttu Windows Phone. Suurimmat muutokset Windows Phone 8:ssa ovatkin tapahtuneet pellin alla, kun Windows CE -pohjasta ollaan siirrytty Windows 8:n kanssa yhteiselle NT-pohjalle. Peruskäyttäjälle tämä näkyy lähinnä käytössä Windows Phone 8 -puhelinten aiempaa parempana laitteistotukena – nopeampina suorittimina, tarkempina näyttöinä ja niin edelleen.
Ulkoisesti suurimmat Windows Phone 8:n tuomat muutokset ovat kotinäkymän elävien tiilikuvakkeiden laajeneminen koko näytön leveydelle sekä mahdollisuus muuttaa tiiliä kolmeen eri kokoon. Loistavia muutoksia molemmat – nyt kotinäkymä on huomattavasti aiempaa elävämmän sekä mielenkiintoisemman näköinen.
Vauhdillisesti Windows Phone 8 jatkaa edeltäjiensä linjalla: kaikki itse käyttöjärjestelmässä ja sovelluksissa toimii napakasti, mutta osa sovelluksista aukeaa hitaasti. Windows Phone 8:ssa Microsoft on parantanut kuitenkin moniajoa ja viimeiseksi auki olleet sovellukset aukeavatkin kiitettävän vikkelään.
Osa Windows Phonen vakiosovelluksista on edelleen erittäin heikkoja – esimerkiksi kalenteri- sekä sähköpostisovellukset kaipaisivat kipeästi parannuksia. Kalenterisovelluksessa ikävää on, että suoraan kuukausinäkymästä ei näe päivien tapahtumia, vaikka tilaakin näytön alareunassa olisi runsaasti. Sähköpostisovellus puolestaan toistaa HTML-viestit rumasti ja ei esimerkiksi tarjoa Gmailiin liittyen helppoa arkistointitoimintoa.
Internet Explorer 10 -selain puolestaan on Windows Phone 8:ssa mukava tuttavuus ilman merkittäviä puutteita. Selailu Lumia 920:n suurella 4,5 tuuman näytöllä on mukavaa.
Ongelmallisin osa-alue Windows Phonen osalta puolestaan on edelleen heikko sovellusvalikoima. Vieläkään Windows Phone ei yllä lähellekään Applen iOS:ia tai Androidia tarjolla olevien sovellusten määrässä eikä myöskään laadussa. Esimerkkejä Windows Phonelta uupuvista sovelluksista ovat muun muassa Dropbox, Flipboard sekä tietenkin monien suosima Instagram. Lisäksi esimerkiksi Spotify ei vielä ole saatavilla Windows Phone 8:lle – tuki kuitenkin lienee tulossa pian. Useimmille muilla alustoilla suosituille sovelluksille löytyy toki Windows Phonellekin tarjolla olevia vaihtoehtoja sekä korvikkeita. Kuitenkin edelleen tilanne on se, että jos muuten pitäisikin Windows Phonesta, voi sovellusten puute kaataa ostopäätöksen.
Lisäksi Windows Phonen käyttöliittymän tyyli poikkeaa täysin iOS:ista sekä Androidista, ja myös monet kolmannen osapuolen sovellukset noudattavat järjestelmällisesti Windows Phonen designia. Kaikkia tämä ei luultavasti kiusaa, osa jopa voi pitää siitä, mutta henkilökohtaisesti itseäni tuo häiritsi jälleen testin aikana suunnattomasti. Osa Windows Phone -sovelluksista tuntuu väkisin tiettyyn muottiin väännetyltä verrattuna samojen sovellusten muiden alustojen versioihin. Sovellusten ominaisuudet kulkevat myös yleisesti ottaen muita alustoja perässä – uudet jutut tulevat ensin iOS:ille ja Androidille, vaikka myös Windows Phonelle olisi sovellus saatavissa. Windows Phonen sovellusvalikoiman ongelma onkin kaksitahoinen: toisaalta sovelluksia ei välttämättä löydy lainkaan ja jos löytyykin, häviävät ne vertailussa muiden alustojen versioille.
Lisäksi on pakko kritisoida edelleen heikkoa itse Windows-sovelluskauppasovelluksen toimintaa. Kaupan hakutoiminnot ovat heikkoja ja laadukkaita, saatavillakin olevia sovelluksia tuntuu olevan vaikea löytää. Itse asiassa löysin itse enemmän asennettavaa vasta ladattuani Nokian rakentaman sovelluksia esiinnostavan App Highlights -sovelluksen.
Käydään vielä läpi muutamia Windows Phone 8:n tuomia uusia juttuja:
- Sovellukset lukitusnäytölle. Windows Phone 8 mahdollistaa nyt sovelluksille lukitusnäytön sisällön vaihtamisen. Esimerkiksi jo nyt Facebook-sovelluksen voi asettaa vaihtamaan lukitusnäytön taustakuvan käyttäjän Facebook-albumeista tietyin väliajoin. Tämä toimii hyvin.
- Lasten nurkkaus on monille vanhemmille varmasti mieluisa uusi ominaisuus. Erilliselle kotinäytölle voi määritellä näkyviin vain tietyt sovellukset, pelit, musiikin ja videot. Lasten nurkkaukseen pääsee helposti lukitusnäytöltä vasemmalle pyyhkäisemällä, poispääsy lasten nurkkauksesta puolestaan vaatii salasanan syöttämisen. Lasten nurkkauksen avulla voi siis varmistaa, ettei lapsi pääse esimerkiksi käsiin tärkeisiin työtiedostoihin.
- Kohtauspaikat-toiminto mahdollistaa tietynlaisten ryhmähuoneet, joissa voi kutsuttujen kesken jakaa valokuvia, muistiinpanoja, kalenterin sekä keskustella. Ominaisuuden täysi käyttö vaatii Windows Phonen. Kalenterin jako toimii myös kilpailevilla alustoilla. Ominaisuus voisi olla hyvinkin kätevä, jos se toimisi laajemmin eri laitteilla. Nyt Windows Phonen pienen markkinaosuuden vuoksi ominaisuus jäänee useimmilta unholaan.
- NFC-tuki ja Lompakko-sovellus. Windows Phone 8 tukee nyt NFC:tä ja sisältää myös Lompakko-sovelluksen. Emme valitettavasti löytäneet mahdollisuutta testata ominaisuutta käytännössä.
- Kamerasovellukset. Englanniksi Lenses-nimellä tunnettu ominaisuus mahdollistaa sovellusten liittymisen osaksi kameraa. Käytännössä kyse on esimerkiksi erilaisista panoraamakuvaus-, kuvahaku- ja niin edelleen sovelluksista.
Windows Phoneen voi tutustua lisää myös Microsoftin laajan videomateriaalin turvin.
Nokian omat sovellukset piristävät Windows Phone -kokemusta
Nokian useat omat sovellukset piristävät huikeasti Windows Phone -kokemusta. Varsin mainioita ovat tietenkin kartta- ja navigointisovellukset, mutta myös Nokia Musiikki on ilahduttava tuttavuus.
Nokia Musiikki tarjoaa myös perinteisen musiikkikaupan sekä tietoa lähistöllä olevista keikoista, mutta sovelluksen ehdoton tähtiominaisuus on Mix Radio. Ilmainen Mix Radio sisältää useita kanavia eli soittolistoja, joita voi kuunnella suoratoistona verkosta tai halutessaan myös tallentaa käytettäväksi offline-tilassa. Mix Radion musiikkivalikoima on laaja ja myös artisteista voi luoda kanavia. Ilmaisuuden vastapainoksi palvelussa saa ohitettua vain tietyn määrän, ilmeisesti kuusi kappaletta, päivässä. Tästä huolimatta Mix Radio on aivan loistava palvelu.
Nokia Kartat on Lumia 920:ssa vakiokarttasovellus. Kuten jo vuosien ajan, kartoissa Nokian suoritus on nytkin hyvä. Erityistä kiitosta tulee antaa mahdollisuudesta ladata kartat ennakkoon puhelimen muistiin.
Karttasovellusta säestää ajonavigointiin tarkoitettu Nokia Drive+ Beta, joka on siis toistaiseksi vielä kehitysversiota edustava sovellus Windows Phone 8 -alustalla. Tästä huolimatta se toimii jo hyvin. Sovelluksen käyttöliittymä on suurikokoisine painikkeineen räätälöity ajon aikana käytettäväksi.
Nokian paikka- ja navigointipalveluja täydentävät vielä Nokia Julkiset sekä Nokia City-opas. Nokia Julkiset -sovellusta parempiakin reittioppaita on tarjolla – myös Windows Phonelle. Myös City-oppaan käyttö muuta kuin fiilistelyyn jäänee vähäiseksi – sovellushan näyttää kamerakuvan päällä paikkojen ja kohteiden nimet. Sovellus toimii, mutta lopullinen hyödyllisyys jää kyseenalaiseksi.
Nokia TV tuo Lumiaan YLE Areenan, Katsomon, Ruudun, The Voicen ja UrhoTV:n, joten näiden käyttöön ei tarvita omaa sovellusta. Nokia TV toimii odotusten mukaisesti eli videot näkyvät mukavasti. Valikoidensa osalta sovellus voisi kyllä olla hieman nykyistä nopeampi.
Myös kameran osalta Nokia tarjoaa useita lisäsovelluksia. Älykäs kuvaus -nimen saanut sovellus mahdollistaa useiden eri kuvien yhdistelyn yhteen ja näin esimerkiksi paremman ryhmäkuvan luomisen, Panoraama puolestaan tarjoaa nimensä mukaisesti leveiden panoraamakuvien kuvausmahdollisuuden ja Luova studio on varsin perinteinen kuvien muokkaus- ja korjaussovellus. Elävä kuva (englanniksi Cinemagraph) puolestaan mahdollistaa trendikkäiden animoitujen GIF-kuvien luomisen – esimerkkejä Cinemagraph-kuvista löytyy muun muassa Nokian blogista.
Yhteenveto: Paras Nokia toistaiseksi, mutta riittääkö se enää?
Lumia 920 on selvästi Nokian toistaiseksi paras puhelin ja aivan eri tasolla kuin yhtiön aiemmat Windows-puhelimet. Windows Phonen rajoitusten poistuttua Lumia 920 on nyt noussut kilpailijoidensa tasoille tehoiltaan sekä näytöltään. Lumia 920:n näyttö lukeutuu markkinoiden parhaimpiin.
Koostaan huolimatta Lumia 920 on myös tyylikäs ja kaunis laite. Nokialainen erottuu joukosta erityisesti rohkeilla väreillään.
Mielenkiintoisen juuri Lumia 920:sta tekevät sen uudet jutut, kuten langaton lataus, PureView-kamera sekä myös hanskoilla toimiva kosketusnäyttö. Testin aikana tuntui, että pitkästä aikaa käsissä on puhelin joka tuo jälleen jotain oikeasti uutta megahertsi- ja megapikselikilvan sijaan.
Windows Phonen osalta kasiversio ei luonnollisestikaan ole pystynyt korjaamaan sovellusvalikoiman puutteita. Sovellustarjonta paranee vain ja ainoastaan, mikäli Windows-puhelimet myyvät ja kehittäjille on taloudellisesti järkevää tuoda sovelluksensa Windows Phonelle. Valitettavasti nykyinen heikko sovellustarjonta vaikuttaa negatiivisesti puhelinten menestykseen, joten kyseessä on perinteinen muna-kanaongelma, joka ei ainakaan vielä ole täysin ratkennut.
Kannattaako Lumia 920 sitten ostaa? Se riippuu jokaisen omista henkilökohtaisista painotuksista. Itse laitteena Lumia 920 on koko- ja painovarauksin aivan loistava. Windows Phone eroaa huomattavasti muista tarjolla olevista vaihtoehdoista, joten siihen kannattaa ainakin lyhyesti itse tutustua ennen ostopäätöksen tekemistä. Lisäksi osittain tarvitaan rohkeutta – luottamusta siihen, että sovellusvalikoima tulee paranemaan ajan kanssa.
Nokialle Lumia 920 on elintärkeä tuote, jonka on lähes pakko menestyä markkinoilla muun uuden malliston kanssa tai Nokian Microsoft-yhteistyö voidaan lopullisesti tuomita epäonnistuneeksi. Onneksi Nokia on tällä kertaa tehnyt parhaansa ja onnistunut – niin laitteisto- kuin myös ohjelmistopuolella omilla sovelluksillaan.
Lumia 920:n ostaminen vaatii rohkeutta – Windows Phone on erilainen ja sovellusvalikoima ei ole vielä kilpailijoiden tasalla. Ostamalla uuden Lumian saa kuitenkin kauniin puhelimen, jolla erottuu rohkeasti massasta.
P.S. Ja jos ostatte Lumia 920:n, ostakaa nyt ihmeessä myös jokin langattoman latauksen tarjoava lisälaite. Ilman sitä menee paljon hukkaan kokonaiskäyttökokemuksesta!
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »