Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensimmäinen Ostajan opas julkaistu – lue testit Surfacesta, iPad ministä ja älypuhelinakuista

Mobiili.fin Ostajan Opas 1/2013

Mobiili.fin Ostajan opas julkaistaan jatkossa kerran kuukaudessa. Oppaan sisältö koostuu mobiililaitteiden ja -sovellusten testeistä, alan uutisista, tärkeimmistä uutuuksista ja kattavasta älypuhelinmallien ja tablettien tuote-osiosta. Ostajan opas on helppo ladata ilmaiseksi Mobiili.fi-verkkosivustolta PDF-tiedostona tai vaihtoehtoisesti lukea Lehtiluukusta.

Ostajan opas on kaikkien mobiilimaailman tuotteista ja palveluista kiinnostuneiden tietopankki. Se antaa kuluttajille tietoa, vinkkejä ja tukea mobiililaitteiden valinnassa ja hankinnoissa.

Ensimmäisessä Mobiili.fin Ostajan oppaan numerossa muun muassa…

TESTISSÄ APPLE iPAD MINI

Apple nykyinen iPad mini sivulta, edestä ja takaa

Keveys nousee esiin ensimmäisenä, mutta iPad minissä on monia eri puolia, joista loistava sovellustarjonta on yksi parhaista. Kenelle iPad mini sitten sopii? Riippuu paljon siitä, mitä laitteelta haluaa ja mihin sitä ensisijaisesti käyttää.

iPad mini ei reagoi yhtä nopeasti kuin iPad esimerkiksi sovelluksia App Storessa selatessa ja sovellukset käynnistyvät hitaammin. Selitys piilee siinä, että iPad minin suoritin on sama kuin vanhassa iPad 2:ssa. Eroa on myös iPad minin näytössä verrattuna iPhonen tai iPadin korkearesoluutioiseen ja supertarkkaan retina-näyttöön.

Kilpailijoiden seitsentuumaisiin tabletteihin verrattuna iPad minillä on yksi selkeä etu: sovellustarjonta. Ensivaikutelmaan kuuluu sovelluksiin tutustumisen lisäksi myös se, miltä laite tuntuu sitä ensi kertaa sormeiltaessa. iPad mini on helppo ottaa mukaan, ja se todella täyttää tietokoneen ja puhelimen välistä tyhjää tilaa. Vaikka suorituskyky voisi olla parempi, voi iPad miniä formaattinsa ja sovellusvalikoimansa ansiosta suositella tämän kokoluokan tabletin hankintaa suunnittelevalle.

Lue koko iPad minin testi Mobiili.fin Ostajan oppaasta – lataa PDF-tiedostona tai lue opas Lehtiluukusta.

TESTISSÄ MICROSOFT SURFACE RT

Microsoft Surface ja Touch Cover -näppäimistökuori

Microsoftin ensimmäinen tabletti on kunnianhimoinen ja lupaa paljon, muttei kykene täysin lunastamaan lupauksiaan. Ongelman ydin on ohjelmistoalusta, joka ei selvästikään ole aivan valmis. Kun Microsoft lähti tekemään vastinettaan Applen iPadille tai Googlen Nexus-sarjalle, lienee johtoajatuksena ollut tehdä tabletti joka – toisin kuin kilpailijoilla – ei ole ainoastaan sisällön kuluttamista vaan myös sen luomista varten, siis todella tuottava laite.

Windows RT:llä ja sisäänrakennetuilla sovelluksilla on taipumusta hidasteluun, ja Internet Explorer hidastelee raskaampien sivujen kanssa. Windows RT -sovellukset välillä kaatuvat tai jumittuvat. Lisälaitteiden kanssa esiintyy myös vastaavia ongelmia. Kameroiden ja ulkoisten kiintolevyjen liittäminen toimi sen sijaan hyvin, ja kuvien vienti ja tiedostojen luku sujuivat ongelmitta. Erona Windows 8:aan, jossa toimii suurin osa vanhoista sovelluksista, Windows RT vaatii juuri sille tehdyt sovellusversiot ja saatavilla olevien sovellusten määrän pitäisi olla huomattavasti suurempi.

Toistaiseksi niin yhtiön oman Surfacen kuin myös Windows 8 ja Windows RT -tablettien myynti on useiden raporttien mukaan jäänyt vielä vaatimattomaksi.

Lue koko Microsoft Surfacen testi Mobiili.fin Ostajan oppaasta – lataa PDF-tiedostona tai lue opas Lehtiluukusta.

ÄLYPUHELIMIEN AKUT TESTISSÄ

Älypuhelimia ja paristoja

Suuri näyttö ja nopea suoritin merkitsevät paljon käyttökokemuksen kannalta, mutta on ikävää, jos pelaaminen ja videoiden katselu tyhjentävät akkua nopeasti samaan aikaan kun puhelin kuumenee kädessä. Mobiili on testannut puhelinten lippulaivamalleja ja valiolaitteita ja etsinyt älypuhelinta, joka olisi sekä tehokas että energiapihi. Lisäksi kerromme muutamia totuuksia akuista ja niiden toiminnasta.

Akkutestissä olivat mukana iPhone 4S, HTC One X, Huawei Ascend P1, LG Optimus HD 4X, Nokia Lumia 900, Samsung Galaxy S3 ja Sony Xperia S, joille jaettiin sekä plussaa että miinusta.

Jokaisen laitteen kohdalla mitattiin akkukapasiteetti (mAh), akun kestoaika/puhe, akun kestoaika/musiikintoisto, akun kestoaika/nettikäyttö ja akun kestoaika/YouTube-videot. Videotoistoa testattiin toistamalla 10 tuntia pitkää videoleikettä puhelimen YouTube-sovelluksella.

Lue koko älypuhelimien akkutesti Mobiili.fin Ostajan oppaasta – lataa PDF-tiedostona tai lue opas Lehtiluukusta.

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Mäksä

    Ei kai Markus ole ollut tekemässä niitä ”neuvoja”? On silloin meinaan sitten sellaista kuraa, että…

  2. jokela87

    toimii hyvin kindlessä kun muunti sen mobi paitsi kappaleissa ei toiminut hyperlinkit, muuten oli mukavaa luetavaa kiitos

  3. Koska nämä lehdet alkavat tulla tulaajille ja koska tämä ”Ostajan opas” tulee?

Tuoreimmat jutut