Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ikävä selitys Nokian kannattavuuden nousulle: 16 500 työntekijää vähemmän

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokian Keilaniemen pääkonttori

Nokian Keilaniemen pääkonttori

Nokian liiketoiminta on palannut jo takaisin plussan puolelle, kun kertaerät jätetään huomioimatta. Tänään tuloksestaan raportoineen Nokian kertaeristä puhdistettu ei-IFRS-liikevoittoprosentti vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä oli 7,9 ja laitteista vastaavan Devices & Servicesinkin 1,3 prosenttia. Nokian kokonaiskannattavuutta nostaa verkkoyhtiö Nokia Siemens Networksin vahva vire – viimeisellä neljänneksellä sen ei-IFRS-liikevoitto oli komeat 14,4 prosenttia liikevaihdosta ja NSN:n vahva meno veti myös Nokina koko vuoden 2012 ei-IFRS-liikevoiton niukasti plussan puolelle 0,4 prosenttiin.

Nokian kannattavuuden paluuta ei kuitenkaan selitä yhtiön kasvava myynti tai ainakaan älypuhelinstrategian peruspilarina toimivien Lumioiden nousukiito. Sen sijaan selitys löytyy ennen kaikka Nokian onnistuneesta kulujen karsinnasta.

Nokia kertoo, että sen Devices & Services -yksikön toimintakulut laskivat 31 prosenttia nyt raportoidulla neljänneksellä vuodentakaiseen nähden. Mobile Phonesin osalta lasku oli 19 prosenttia ja Smart Devicesin osalta 34 prosenttia.

Nokian vähennykset ovat näkyneet yhtiön työntekijämäärässä. Nokia kertoo, että sillä oli neljänneksen lopussa 16 500 työntekijää vähemmän kuin vuosi sitten. Nokian väestä on saanut lähteä noin joka kolmas, sillä yhä yhtiön palveluksessa vuoden lopussa jatkoi noin 33 200 henkilöä. Henkilöstömäärä laski myös 5 000 työntekijällä viimeisen neljänneksen aikana.

Toistaiseksi Devices & Servicesin osalta kuluja uudelleenjärjestelystä on syntynyt 1,4 miljardia euroa ja Nokian mukaan vuoden 2013 loppuun mennessä kuluja pitäisi kertyä vielä 200 miljoonaa euroa lisää. 1,6 miljardin yhteissumma on kuitenkin aiempaa ennustetta 200 miljoonaa vähemmän, Nokia kertoo.

Nokian toisti tavoitteensa, jonka mukaan Devices & Services -liiketoiminnan ei-IFRS-liiketoimintakulut alenevat vuositasolla laskettuna noin 3,0 miljardiin euroon vuoden 2013 loppuun mennessä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Jaxon

    Hieno tulos nokialta, odotukset ylittyivät ja kauppa näyttää käyvän hyvin. Tuosta on hyvä jaktaa!

Tuoreimmat jutut