Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows Phone pyyhältää pian iPhonen ohi Espanjassa ja Italiassa?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia Lumia 620 edestä ja takaa

Tuoko Lumia 620 lisäbuustin Windows Phone -myyntiin?

Applen iPhone on kasvattanut markkinaosuutensa älypuhelinmyynnistä Yhdysvalloissa toistaiseksi historian korkeimpiin numeroihin, paljastaa Kantar Worldpanel ComTech tuore tilasto. Tilastossa puhelinmyyntiä on mitattu 12 viikon ajalta 25. marraskuuta päättyen. Yhdysvaltain ulkopuolella Androidin marssi puolestaan jatkuu vahvana ja käyttöjärjestelmä on selvä markkinaykkönen. Taloudelliselta tilanteeltaan heikoissa tai köyhemmissä maissa iPhone on vaikeuksissa.

Tuoreen Kantarin tilaston mukaan Applen iPhone hallitsee Yhdysvaltain älypuhelinmyynnistä 53,3 prosenttia. Syynä tähän on uuden mallin, iPhone 5:n, lanseerauksen aiheuttama myynninkasvu. Applen kasvu on ollut merkittävää, sillä vielä vuosi sitten vastaava osuus oli 35,8 prosenttia. ”Apple on saavuttanut merkittävän rajapyykin Yhdysvalloissa nosuten yli 50 prosentin osuuteen ensimmäistä kertaa, ja lisää nousua odotetaan joulukuulle”, kommentoi Kantar Worldpanel ComTechin globaalin tutkimuksen johtaja Dominic Sunnebo.

Euroopassa Android piti ykköspaikkansa ja kasvatti osuuttaan vuoden takaisesta 51,8 prosentista nyt 61 prosenttiin. Kantarin Euroopan tilasto perustuu viiden suuren Euroopan maan (Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska, Saksa) myyntiin. Puhelinvalmistajista ykkönen Euroopassa oli Samsung 44,3 prosentin osuudellaan. Apple on Euroopassa markkinoiden kakkonen 25,3 prosentin osuudellaan, joka kasvoi 2,5 prosenttiyksikköä viime vuodesta. Kolmospaikasta kisaavat tasaisesti HTC, Sony ja Nokia. ”Vaikka Windows-myynti Yhdysvalloissa jatkuu vaisuna, Nokia on onnistunut nappaamaan takaisin osan osuudestaan Isossa-Britanniassa edullisesti hinnoitellulla Lumia 800:lla sekä prepaid-liittymien kanssa myydyllä Lumia 610:llä.  Vasta seuraava mittausjakso tulee paljastamaan kuluttajien ensireaktion Nokian Lumia 920:aan ja HTC:n Windows Phone 8X:ään”, Sunnebo kommentoi.

Sunnebon mukaan Nokian ongelmana Isossa-Britanniassa kuitenkin on nuorten käyttäjien houkuttelu. Esimerkiksi Lumia 800:n myynnistä 28 prosenttia ovat synnyttäneet alle 35-vuotiaat, kun heidän osuus kaikesta älypuhelinmyynnistä on 42 prosenttia. Lumia 920:stä toivotaan apua Nokialle nuorien houkutteluun.

Mielenkiintoisena seikkana taloudellisissa ongelmissa kamppailevassa Espanjassa Applen iPhonen osuus on viime vuoteen verrattuna 2,5 prosenttiyksikön laskun jälkeen poikkeuksellisen pieni, vain 4,4 prosenttia. Windows Phone seuraa sen kannoilla kolmen prosentin osuudellaan. Windows Phone puolestaan nauttii suurinta osuutta myöskin taloudelliselta tilanteeltaan heikommasta joukosta tällä hetkellä löytyvässä Italiassa, jossa sillä on hallussa 11,8 prosenttia markkinoista. Applen iPhone ei ole enää mahdottoman kaukana edellä Italiassakaan 20,6 prosentin osuudellaan. Tero Kuittinen ennustaa, että edullisempien Windows Phone -mallien, kuten Lumia 620 ja HTC Windows Phone 8S, myötävaikutuksella sekä Nokian Lumia 920:n saatavuuden parantuessa Windows Phone saattaa jo ohittaa iPhonen näissä maissa, ainakin Espanjassa. Lisäksi tähän voi vaikuttaa iPhone 5:n lanseerauksen jälkeisen ostoryntäyksen rauhoittuminen alkuvuodesta.

Kantarin raportti tarjoaa tietoa myös Brasilian markkinoista. Siellä ykkönen on luonnollisesti Android 60,7 prosentin osuudellaan, mutta Nokian vanha sotaratsu Symbian vie vielä kakkossijalla 27,9 prosenttia älypuhelinmyynnistä. Apple on korkealle hinnoitellun iPhonensa kanssa Brasiliassa ongelmissa yltäen vain 1,6 prosentin älypuhelinmarkkinaosuuteen.

Apple pärjää hyvin Yhdysvaltojen ohella lähinnä siis pohjoisessa Euroopassa sekä Australiassa ja verrattain hyvin myös Kiinassa. Muilla markkinoilla Apple kaipaisi avukseen edullisempaa iPhonea.

Windows Phonen kannalta ongelmallisia markkinoita puolestaan ovat Brasilia ja Saksa, joissa sen osuus laski vuodentakaisesta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Esa

    Windows Phonella jo sensaatiomainen kolmen prosentin (3%) markkinaosuus Espanjassa. Hillitkää vähän otsikointia pliis.

  2. Katoavaista on mainen kunnia

    Otsikointi menee vähän jo epätotuuden ja asenteellisuuden puolelle. Ei ole mistään pyyhältämisestä kyse kun nyt kuitenkin on niin, että maailmassa on yksi ainut maa – Suomi – jossa Windows Phonen myynti on edes jotenkin terveellä pohjalla. Missään muualla se ei yllä kuin pikku murusiin, joilla Nokian kokoinen yritys ei tule toimeen. Nokialla on edessään radikaali suunnanmuutos, huvitti tai ei. Jossain vaiheessa on vain pakko myöntää, että Windows-puhelimissa toistuikin Zunen kohtalo.

Tuoreimmat jutut