Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen App Storen 10 tuottavinta: Suomi 4 vs. koko muu maailma 6, Supercell kärjessä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

App Annien tilasto TOP 10 -julkaisijoista Applen App Storessa marraskuussa 2012

App Annien tilasto TOP 10 -julkaisijoista Applen App Storessa marraskuussa 2012

Suomen väkivahvan mobiilipelikaksikon, Supercellin ja Rovion, marssi jatkui Applen App Storessa myös marraskuussa. Tuoreen tilaston perusteella Applen App Storen 10 eniten tuottavimmasta sovelluksesta marraskuussa neljä oli suomalaistekoa.

Sovellusmarkkinoiden analysointiin keskittyvä App Annie -yhtiö julkaisi marraskuun osalta tilastonsa tänään.

Suomalainen Supercell oli marraskuun eniten tuottoja suoraan App Storen kautta sovelluksillaan kerännyt julkaisija. Yhtiön Clash of Clans -peli oli eniten rahaa tuottanut sovellus ja Hay Day seurasi perässä toiseksi eniten rahaa tuottaneena sovelluksena. Näillä kahdella pelillä Supercell ylsi siis koko App Storen ykköseksi. Kakkospaikalle kivunneella Electronic Artsilla sovelluksia on huimaavat 969 kappaletta.

Toisen suomalaisen, Rovion, pelit ylsivät tuottolistalla myös kymmenen kärkeen. Angry Birds Star Warsin iPhonelle tarkoitettu perusversio oli 7. eniten rahaa App Storessa tuottanut sovellus, kun pelin iPadille tarkoitettu HD-versio keräsi rahaa kymmenenneksi eniten. App Storessa eniten rahaa keränneiden julkaisijoiden listalla Rovio ylsi 24 eri peliversiollaan neljänneksi, edellään Supercellin ja Electronic Artsin lisäksi myös kolmanneksi yltänyt GREE-peliyhtiö.

Kun Supercellin strategia perustuu ilmaiseksi ladattaviin peleihin, joita pelataan pitkään ja joissa pelaajat voivat halutessaan käyttää rahaa pelatessaan, panostaa Rovio pelien latausmäärien kasvattamiseen ja näin brändin luomiseen oheistuotteilleen. Viime vuonna oheistuotteet toivat Rovion liikevaihdosta 30 prosenttia ja tämän vuoden osalta osuuden pitäisi olla nousussa.

Supercell on aiemmin vahvistanut yhtiön pelien tuottavan päivässä 500 000 dollaria, josta 30 prosenttia jää Applelle. Tämän jälkeen epävirallisesti on raportoitu luvun kasvaneen 750 000 dollariin päivässä, mutta myös tämän jälkeen kasvu on tiettävästi jatkunut ja Supercellin pelikaksikko saattaa kolkutella nykyisin miljoonan dollarin päivätuottoja.

Kuten analyytikko Tero Kuittinen BGR-sivuston kolumnissaan noteeraa, ei Supercelliä tai Roviota Androidin Google Play -sovelluskaupan TOP 10 -listalta löydy. Sitä hallitsevat japanilais- ja korealaisyhtiöt, kun App Storessa valtaa pitävät suomalaisten ohella amerikkalaiset peliyhtiöt. Supercell ei edes tarjoa pelejään Androidille ja Rovionkin pelit painottuvat Androidilla tuottojen keräämiseen mainoksin, minkä osalta tiedot eivät näy näissä luvuissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut