Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: HTC perunut ensi vuoden puhelinmallejaan, laskenut kasvuodotustaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

HTC:n logo

HTC:n logo

HTC:n kerrotaan laskeneen odotustaan alkuvuoden kasvuluvuista ja peruneen ensi vuodelle kaavailemiaan uusia malleja Kiinassa kiristyneen kilpailun vuoksi. Asiasta kertoo DigiTimes alan lähteisiin viitaten.

Syyksi HTC:n toimenpiteisiin kerrotaan olevan Applen iPhone 5:n julkaisu ja nopeasti laskevat älypuhelinten hinnat Kiinassa. HTC odottaa nyt toimitustensa kasvavan ensimmäisellä neljänneksellä 10-15 prosenttia aiemmasta, kun aiemmin sen kerrotaan odottaneen 20-30 prosentin kasvua.

HTC:n kerrotaan keskeyttäneen useiden vuodeksi 2013 kaavailtujen puhelinmallien kehityksen, mikä on vähentänyt näkyvyyttä sen tulevista komponenttitilauksista.

DigiTimes toteaa myös, että HTC:n Windows Phone 8 -puhelinten toimitukset ovat jääneet alle odotusten Applen iPhone 5:n ja Samsungin Galaxy S III:n jyrätessä markkinoilla. Kiinassa HTC:tä piinaavat lisäksi edullisessa hintaluokassa kiinalaisvalmistajat, jotka ovat pakottaneet HTC:nkin tiputtamaan puhelimiaan alle 2 000 juanin eli noin 240 euron hintaluokkaan, kun HTC on yleensä keskittynyt korkeamman hintaluokan laitteisiin.

HTC:n myynti on ollut laskusuunnassa koko tämän vuoden, kunnes se marraskuussa käänsi kuukausitasolla myyntinsä jälleen yli 20 prosentin kasvuun edelliseen kuukauteen verrattuna. HTC toi marraskuussa kuitenkin markkinoille kerralla useampia uutuuksia, joten numeroita voi merkittävästi sekoittaa toimitusketjun varastojen luominen uusien mallien osalta.

HTC ei ole kommentoinut asiaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Jimi

    Taitaa Nokia pysyä Windows Phone ekosysteemin Ykkösvalmistajana! :)

Tuoreimmat jutut