Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google muutti Android-päivitysten jakelua: päivityksen saa nyt heti, jos sitä haluaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google logoGoogle on muuttanut tapaa, jolla se jakelee käyttöjärjestelmäpäivityksiä Pixel- ja Nexus-laitteille, Android One -laitteille sekä muille, jotka käyttävät Googlen päivitysten jakelujärjestelmää.

Aiemmin uusien käyttöjärjestelmäpäivitysten jakelu on tapahtunut tiukasti vaiheittain eikä asetusvalikosta löytyvä mahdollisuus tarkistaa päivitysten saatavuus käsin ole tähän vaikuttanut. Jatkossa toiminta muuttuu niin, että päivityksiä itse asetusvalikosta hakemalla, tulee julkaistu päivitys heti ladattavaksi ja ohittaa näin vaiheistetun jakelun.

Päivitysten vaiheistettua jakelua käytetään yleensä muun muassa vähentämään rasitusta palvelimille. Jatkossakin Google tarjoaa erillisiä ilmoituksia saatavilla olevista päivityksistä vaiheittain niille käyttäjille, jotka eivät päivityksiä erikseen hae.

Google-insinööri Elliott Hughes kertoi päivitysten jakelussa nyt tehdystä muutoksesta Google+:ssa. Hänen mukaansa päivitysten uusi toimintatapa vaatii vain uusimman version Googlen Play-palveluista, jotka päivittyvät taustalla ilman käyttäjän toimenpiteitä.

Nyt nähty muutos päivitysten jakelussa koskee kaikkia Android-laitteita, jotka käyttävät Googlen tarjoamaa päivitysten jakelujärjestelmää.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Eli siirtyy tekemään kuten Apple, 🤔.

Tuoreimmat jutut