Suomalainen sykemittareiden pioneeri Polar on vastannut haasteeseen ja lähtenyt myös sykemittarin paikkaa ranteissa osittain uhkaamaan tulleiden älykellojen markkinoille.
Polar M600 on myös yksi eniten urheilun ja liikkumisen kannalta suunniteltu Android Wear -älykello. Mutta onko se hyvä vai huono asia?
Elokuun alussa julkistetun Polar M600:n hinta on vajaat 350 euroa. Se on saapunut myyntiin nyt elo-syyskuun aikana.
Kookas ja kolho kello – ja silti pieni näyttö
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Polar M600 on älykelloksikin todella kookas sekä lisäksi varsin rujon näköinen. Se kuitenkin muistuttaa melko paljon Polarin sykemittareita, mutta on vain vielä hivenen kolhompi olemukseltaan.
Kauniiksi Polar M600:ta ei voi kehua.
M600:n suuri koko vain korostuu vielä ohuemmissa ranteissa, kuten yleisemmin naisilla. Käytännön haittaakin suuresta koosta on kellon tarttuessa hihaan takkia päälle laitettaessa tai kelloa hihan alta vilkaistessakin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Esimerkiksi kuvissa Polarin vertailukohtana oleva Apple Watch ei edullisimpina versioinaan ole enää juuri Polaria kalliimpi. Silti sen selvästi sirompi rakenne antaa myös huomattavasti laadukkaamman ja viimeistellymmän vaikutelman kuin muovinen Polar yhdistettynä kumiseen silikonirannekkeeseensa, joka on tumman mustan sijaan hieman harmahtava.
Testaamamme tumman version ohella tarjolla on valkoinen vaihtoehto.
Valitettavasti suuresta koostaan huolimatta Polar M600:n näyttö on toisaalta pieni, kooltaan 1,3 tuumaa, mikä myös vaikeuttaa kellon käyttöä jatkuvasti: pienellä näytöllä myös sisältö on pientä ja teksti jo jopa vaikeasti luettavaa paikallaankin ollessa. Lisäksi usein kellon kanssa liikutaan, jolloin pienen näytön ongelmat moninkertaistuvat.
Näytön luettavuuden kirkkaassa ulkoilmassa soisi myös olevan parempi. Tarkkuus näytössä on sentään hyvää ellei erinomaista tasoa.
Polar osaa sykemittarit ja liikunnan seurannan
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Koska Polarin juuret ovat juurikin sykemittareissa, sopii myös M600:lta odottaa paljon juuri tällä saralla. Eivätkä odotukset petä, sillä liikunnan seurantatoiminnot – mukaan lukien sykkeen mittaus – ovat Polar M600:n parasta antia.
Polar M600:ta ohjataan sen kosketusnäytöllä ja kahdella painikkeella, joista vasemmalta sivulta löytyy virta/kotipainike ja näytön alapuolelta rannekkeen keskeltä Polar Flow -seurantasovelluksen kellossa avaava painike.
Itse M600-kellossa Polar Flow’sta voi tarkastella yhteenvetoa päivänsä aktiivisuudesta sekä sen aikana tehdyistä harjoituksista sekä käynnistää uuden harjoituksen seurannan. Polar tarjoaa erilaisia lajiprofiileja yli 100 kappaletta, joista kellon valikkoon valittavaksi voi Polar Flow -älypuhelinsovelluksella poimia 20 kappaletta.
Harjoituksen aikana tarjolla on kiitettävä määrä tietoa: esimerkiksi pyöräillessä päänäkymässä näkyvät syke, matka, hetken vauhti sekä kulunut aika. Lisäksi pyyhkäisemällä sivulle toinen näkymä tarjoaa vielä tiedon keski- ja maksimisykkeestä sekä -nopeudesta, kulutetuista kaloreista sekä viidellä eri syketasolla käytetystä ajasta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
M600:ssa on myös sisäänrakennettu GPS-paikannus, joten sen kanssa voi lähteä lenkille myös ilman puhelinta sijainnin
Testasimme M600:ta myös yhdessä harjoituksessa rinnakkain Polar M400:n ja H7-sykevyön kanssa. Mittaustulosten perusteella M600:n ranteesta tapahtuva sykkeen mittaus on tarkka, sillä pyöräilyn aikana mitatussa keskisykkeessä eroa oli vain 1 lyönnin ja maksimisykkeessä 4 lyönnin verran. Toki eri liikuntamuodoissa vertailumittaukset voisivat tuoda myös enemmän eroa verrattuna pyöräilyyn, jossa ranne saa olla varsin paikallaan eikä mittaus näin häiriinny ainakaan liikkeestä.
M600 on myös vedenkestävä ja vesitiivis Polarin mukaan 10 metrin syvyyteen asti. Myös uintiharjoitusten seurannan pitäisi onnistua, mutta tätä ei testiajan puitteissa ehditty kokeilemaan.
M600 seuraa päivän aikana aktiivisuutta otettujen askeleiden, kuljetun matkan sekä kulutettujen kalorien osalta. Sykemittausta kuitenkin hyödynnetään vain erikseen aloitettujen harjoitusten osalta.
Polarin laitteena M600 avaa myös mahdollisuuden hyödyntää Polarin hyvää Flow-sovellusta, jonne tiedot aktiivisuudesta sekä harjoituksista siirtyvät automaattisesti kellosta. Lisäksi Flow tarjoaa myös hyvän palautteen eri harjoitusten vaikutuksesta sekä vinkkejä päivittäisen aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen. Tarjolla on myös harjoitusohjelmia juoksijoille.
Akkukesto tyydyttää – ei aihetta hurraa-huudoille
Polar M600 oli koekäytössä pääasiassa iPhoneen paritettuna, mille Polarin lupaus akunkestoksi on ”1 päivä / 8 tuntia harjoittelua”.
Peruspäivänä, korkeintaan yhdellä tunnin harjoittelulla, M600:n akunkesto muistutti itse normaalisti käyttämääni Apple Watchia eli päivän päätteeksi virtaa olisi ollut jäljellä 30-40 prosenttia. Käytännössä iPhoneen paritettuna Polar M600 ei jaksaisi läpi yhdellä akullisella kahta päivää.
Testin lopussa suoritetun Android-puhelimen kanssa käytön perusteella vähempi valmiustilan virrankulutus Androidin osalta mahdollistaa kahden päivän läpipääsyn täydellä latauksella.
M600 mahdollistaisi myös unen seurannan nukutun ajan ja unenlaadun seurannan, mutta käytännössä akkukesto estää tämän säännöllisen käytön ja M600:n hyödyllisyyden unen seurantalaitteena. Lisäksi uniseurantaa haittaa myös Polar M600:n suuri koko, minkä takia se ranteessa ei ole mukava nukkua.
Perus Android Wear
Kaikki Android Wear -kellot ovat ohjelmistoltaan varsin samanlaisia, sillä Google ei ole sallinut merkittävää kustomointia, mikä on hyvä asia.
Edellä mainitun Polar Flow’n lisäksi muuta erikoista Polar M600:kaan ei kuitenkaan tarjoa ohjelmistossaan tarjoa.
Android Wear ei ole kehittynyt viime aikoina kovin merkittävästi. Osa asioista Android Wearissa on ratkaistu vielä esimerkiksi Apple Watchia paremmin, kuten muun muassa järjestelmän kätevä rakentuminen aikajärjestyksessä olevien ilmoitusten ympärille.
Teknisesti Polar M600 rakentuu MediaTekin MT2601-piirille, 512 megatavulle RAM-muistia sekä 4 gigatavulle tallennusmuistia.
Yhteenveto: hyvä urheilukello värinäytöllä, ruma älykelloksi
Polar itse puhuu M600:sta urheiluälykellona. Tutustumisen jälkeen luontevammalta tuntuisi kuitenkin kääntö toisin päin: älyurheilukello.
M600:n vahvuudet ovat liikunnan seurannassa, hyvin toimivassa sykkeen mittauksessa sekä Polar Flow -sovelluksessa, joka harjoituksen aikana tarjoaa selkeästi riittävän määrän tietoa.
Myös Android Wearin valintaa älykellon perustaksi aivan oman toteutuksen sijaan pitää kiittää.
Ongelmia Polar M600:ssa ovat sen suuri koko, ruma ulkonäkö sekä varauksin myös akunkesto. M600:n käyttö päivittäisenä (äly)kellona ei tunnu mukavalta – kukapa haluaisi ranteessaan jatkuvasti kantaa jotakin, jonka ulkonäkö eikä myöskään käyttötuntuma miellytä.
Näin ollen M600 jää hieman väliinputoajaksi: se on hyvä treenaamiseen, mutta ei kellona. Joten miksi ei ostaa M600:n sijaan vain edullisempaa urheilukelloa? Toki M600:ssa saa kelvon urheilukellon ja heikon älykellon edullisemmin kuin ostamalla kaksi täysin eri laitetta, mutta kompromissi tuntuu liian suurelta.
iPhone-käyttäjille ylivoimaisesti paras älykello on edelleen Apple Watch, joka on nyt painunut myös edullisempiin hintaluokkiin lähemmäs muun muassa M600:ta, jonka vajaan 350 euron hinta ei ole halpa Android Wear -kellojen joukossa. Android-käyttäjille valintapulma on kinkkisempi ja tarjolla on erilaisia ääripäitä edustavia vaihtoehtoja. Polar M600 sijoittuu ääripäähän, jossa kauneus ja suuren koon myötä myös käyttömukavuus ovat heikolla tolalla mutta toiminnallisuus itsessään – pienikokoista näyttöä lukuun ottamatta – mainiosti kohdallaan erityisesti liikuntaseurannan osalta.
+ Ilmeisen tarkka rannesykemittari
+ GPS-paikannus
+ Polar Flow
+ Android Wear (vs. oma järjestelmätoteutus)
– Suuri koko
– Kolho olemus
– Kellon kokoon nähden pieni näyttö
– Näytön luettavuus kirkkaassa valossa
– Akunkesto
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »