Cyanogenin perustajan Steve Kondikin mukaan ”CyanogenMod ei ole menossa minnekään, eikä myöskään Cyanogen-yritys ole lopettanut toimiaan tavoitteessaan tuoda se laajemmalle yleisölle”.
Kondik on reagoinut julkisuudessa esillä olleisiin väitteisiin, jotka kertoivat merkittävistä irtisanomisista Cyanogenissa sekä keskittymisen siirtämisestä sovelluksiin, ilman sen tarkempia tietoja, mitä tämä käytännössä tarkoittaisi. Kondik kutsuu näitä tietoja ”epätiedon sirkukseksi”, mutta ei kiistä tai edes mainitse irtisanomisia lainkaan kannanotossaan.
Suunnanmuutos sovelluksiin ei Kondikin mukaan kuitenkaan pidä paikkaansa eikä CyanogenModia olla työntämässä sivuun. Cyanogen-yritys aikoo edelleen jatkaa avoimena lähdekoodina kehitettävän CyanogenModin tukemista ja aktiivista roolia sen kehitystyössä. Kondik lupaa lisätietoja asiasta pian. Aiemmat raportit olivat kertoneet muun muassa juuri avoimen koodin kehitystyötä CyanogenModin parissa tehneiden Cyanogenin työntekijöiden saaneen lähtöpasseja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Cyanogenin tavoitteena on ollut luoda liiketoimintaa CyanogenModin ympärille – pääasiassa tekemällä sopimuksia sen tuomisesta esiasennettuna eri valmistajien tai operaattorien myymiin puhelimiin. Tämä ei kuitenkaan näytä onnistuneen, sillä Googlen kanssa kilpailevalla vaihtoehtoisella Androidilla varustetut Cyanogen-puhelimet ovat jääneet markkinoilla erittäin vähälukuisiksi.
Kondik kertoo blogimerkinnässään, kuinka CyanogenModin ensimmäisen version julkaisusta on kulunut seitsemän ja Cyanogen-yrityksen perustamisesta kolme vuotta. Hänen mukaansa yritys on onnistunut joiltakin osin, mutta monet asioista eivät toisaalta ole toimineet lainkaan. CyanogenMod on kuitenkin Kondikin mukaan yksi asioista, joka toimii ja on ansainnut paikkansa. ”Ehkä sen ei kuitenkaan tarvitse ’tulla suureksi’ toimiakseen”, Kondik pohtii.
Aiemmatkaan raportit eivät suoraan tuominneet CyanogenModia kuolleeksi, mutta Kondikin tuoreidenkin kommenttien perusteella selvää on, että jotain muutoksia Cyanogenin toimintaan on luvassa. Niistä tietoa saadaan kuitenkin vasta myöhemmin.
Lisäksi suuria odotuksia on vauhditettu myös Cyanogenin itsensä toimesta. Kevään 2015 rahoituskierroksen jälkimainingeissa yhtiön toimitusjohtaja Kirt McMaster totesi erittäin itsevarmasti Forbesin haastattelussa, että Cyanogen ”aikoo laittaa luodin Googlen päähän”.
Nyt näyttää siltä, että Kondikin johdolla Cyanogen on uudelleenarvioimassa tavoitteensa realistisemmin saavutettaviksi.
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »