Finnkino on julkaissut oman virallisen sovelluksensa iOS-laitteille ja Windows Phonelle. Sovelluksilla voi muun muassa selata näytösaikatauluja ja ostaa tai varata lippuja. Vastaavaa sovellusta ei kuitenkaan löydy Android-laitteille Finnkinon puolesta, mikä on ajanut monet itsenäiset sovelluskehittäjät julkaisemaan omia Finnkino-sovelluksiaan. Tässä artikkelissa käymme läpi tarjontaa ja selvitämme, mitkä sovellukset hoitavat tehtävänsä parhaiten.
FiNNKiNO Elokuvat
FiNNKiNO Elokuvat on pääasiassa hyvin toimiva Finnkino-sovellus. Sekä tulevan ohjelmiston että ajankohtaisen elokuvavalikoiman tarkastaminen onnistuu helposti. Sovelluksesta voi myös lukea Finnkinon uutisia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kun sopiva elokuva on löytynyt ohjelmistosta, esittelee sovellus näytöksen keston, elokuvan synopsis-tiivistelmän, tähtikaartin sekä kuvia ja trailereita. Kirsikkana kakun päällä on suora ja toimiva linkki Finnkinon sivuille lipun ostoa varten.
Risuja sovellus saa lähinnä ulkonäöstään. Käyttöliittymä värivalintoineen ei ole erityisen miellyttävä ja sovellus kaatui pari kertaa testien aikana. Lisäksi ilmaislataaja saa katsella mainoksia, joiden poistaminen maksaa 2,48 euroa.
Finnkino Movies
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Finnkino Movies on erittäin suoraviivainen sovellus. Aloitusnäkymä on kaikkien elokuvien listaus ja oikealta vasemmalle pyyhkäisemällä pääsee teatterilistaukseen. Teatterin tai alueen valitseminen taas johtaa tämän päivän näytöksiin.
Siihen tarjonta sitten loppuukin. Oli kyse sitten alkulistauksesta tai näytöslistauksesta, yksittäisen elokuvan klikkaaminen johtaa kyseisen elokuvan sivulle. Tarjolla on selosteteksti, perustiedot ja linkki traileriin. Viimeinen ei kuitenkaan tuntunut omalla puhelimellani toimivan.
Lisäksi sovelluksessa ei tunnu olevan mahdollisuutta vaihtaa tarkasteltavaa päivää tai siirtyä Finnkinon sivuille lipunostoon. Näiltä osin Finnkino Movies jää siis kilpailijoidensa jalkoihin ja sopiikin käyttöön lähinnä, jos tarpeena on ainoastaan kurkata nopeasti kuluvan päivän elokuvatarjontaa.
Findkino
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Findkino ottaa pesäeroa edellisiin toimimalla pääasiassa yhdessä näkymässä. Erillisten elokuva- ja teatterilistausten sijaan sovelluksen etusivulla on saman tien käytössä tietty päivä ja tietty teatteri. Näiden vaihtaminen onnistuu näppärästi ja asiaan pääsee nopeasti.
Jostain syystä elokuvat esitetään kuitenkin aina aakkosjärjestyksessä. Tämä lähestymistapa on kaikkien elokuvien listauksessa toimiva, mutta tietyn päivän ohjelmaa katsellessa kaipaan ainakin itse elokuvatarjontaa nimenomaan tiettyyn aikaan. Alkamisaikojen perusteella listaamien olisi siis huomattavasti miellyttävää.
Muilta osin kyseessä on varsin mainio sovellus. Käyttöliittymän värit mukailevat Finnkinon brändiä ja elokuvien sivuilla on paljon tietoa aina IMDb-arvosanoja myöten. Samoin linkki lipunostoon löytyy. Kuvia tai trailerivideoita elokuvista ei sen sijaan ole tarjolla.
Kinotar
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kinotar toimii varsin vastaavasti kuin Findkino. Alkunäkymänä on kuluvan päivän elokuvatarjonta, kunhan haluttu teatteri tai alue valitaan. Aakkosten tai ajan sijaan päivän elokuvat on kuitenkin järjestetty IMDb-arvosanojen mukaan. Ratkaisu on omintakeinen ja saattaa sopia joillekin, mutta itse kaipaisin jälleen perinteistä aikapohjaista näytöslistausta.
Elokuvien omilla sivuilla tarjotaan jälleen perustiedot – eli genre, kesto ja seloste – sekä trailerivideo. Lisäksi sivuilta löytyy linkit kyseisen elokuvan IMDb-sivulle ja Finnkinon sivuille lipunostoa varten. Näiltä osin tarjonta on siis kunnossa, mutta ikävä kyllä eri näkymien välillä siirtymistä raastavat ajoittain pitkät latausajat.
KinoFinn
KinoFinn tarjoaa periaatteessa kaikki kaivatut ominaisuudet. Siirtyminen tietyn päivän ja teatterin ohjelman pariin on suoraviivaista, ohjelmisto on allekirjoittaneen onneksi aikajärjestyksessä, elokuvista tarjotaan kaikki tärkeimmät tiedot ja linkki Finnkinon sivuille lippukauppoja varten löytyy.
Suurimmaksi ongelmaksi nouseekin, että sovellus on todella kamalan näköinen. Kömpelöitä elementtejä, mustaa ja harmaata väriä sekä epäselviä ikoneja viljellään kaikkialla. KinoFinn siis ajaa asiansa, mutta samaa tarjontaa löytyy myös laadukkaammin rakennetuista sovelluksista.
Cinema Finlando
Toisin kuin edellinen, Cinema Finlando on todella miellyttävä ja viimeistelty Finnkino-sovellus. Käyttöliittymä on tyylikäs ja sivuvalikon avulla eri teattereiden ohjelmistojen välillä siirtyminen on nopeaa.
Päiväohjelmisto näyttää heti kunkin näytöksen alku- ja loppuajan, teatterin ja salin. Tarkasteltavaa päivää voi vaihtaa yläpalkista. Hieman erikoinen ratkaisu tosin on, ettei elokuvan tietoihin pääse suoraan elokuvan nimeä painamalla, vaan ensin täytyy kyseisen näytöksen kohdalta avata pieni lisävalikko.
Toisaalta tämä lähestyminen vähentää sivulataustarpeita niiltä, jotka haluavat suoraan siirtyä ostamaan lippuja. Tässäkin sovelluksessa linkki Finnkinon sivuille toimii moitteetta ja kuljettaa juuri oikeaan paikkaan. Lisäksi näytöksen voi halutessaan lisätä omaan kalenteriin helposti.
Elokuvien tietosivut on mahdutettu perusmuodossaan yhden puhelinruudun kokoisiksi, mikä vähentää mukavasti vierityksen tarvetta. Kuvia voi selata sivuttain ja juoniseloste aukeaa isommaksi napauttamalla.
Kaiken kaikkiaan Cinema Finlando on todella laadukas sovellus. Ulkoasu on hyvin viimeistelty, paikasta toiseen liikkuminen on näppärää ja kaikki tärkeimmät toimet löytyvät. Onkin vaikea kuvitella, että virallinen sovellus voisi olla merkittävästi parempi tai koreampi.
droidkino
Tällä kertaa viimeisin taitaa olla vähäisin. Droidkino vastaa ulkoasultaan KinoFinn-sovellusta, mutta tarjoaa vielä vähemmän. Elokuvalistaaus löytyy, mutta sen kohteet ovat erikoisen pieniä ja tiedot sotkeutuvat helposti toisiinsa. Alalaidasta löytyvä valtava Etsi aikatauluja -painike taas kaataa sovelluksen.
Elokuvien omat sivut sentään toimivat ja tarjoavat tutut perustiedot, mutta tämän enempää niiltä ei löydy. Esimerkiksi Finnkino-linkkejä ei ole ja IMDb-arvosanalle tarkoitettu kohta näyttää jäävän elokuvasta riippumatta tyhjäksi.
Toisaalta Droidkinon Google Play -sivu kertoo kyseessä olevan yhteisöprojekti, joka julkaistiin aikana jolloin Android-kaupan nimi oli vielä Android Market. Tuosta 1.0-versiosta ollaan edetty lupauksista huolimatta aina 1.1-versioon asti, joten kyseessä lienee hylätty opiskelijaprojekti. Ei siis ihme, ettei tarjonta pärjää tuoreemmille sovelluksille.
Yhteenveto
Oma valintani tästä seitsemän sovelluksen joukosta on ehdottomasti Cinema Finlando. Kyseessä on juuri sopiva yhdistelmä tyyliä, käytön sujuvuutta ja monipuolisia ominaisuuksia – vieläpä ilmaiseksi.
Toinen suositeltava vaihtoehto on FiNNKiNO Elokuvat. Mainoksista ja muista ulkonäköseikoista huolimatta kaikki tärkeimmät toiminnot löytyvät, eli elokuvien ja näytösten selailu sekä lipunostovaiheeseen siirtyminen on helppoa. Mukava lisä on elokuvasivuilta löytyvä median määrä, joka tuo eloa eri filmeihin tutustumiseen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »