Tänä vuonna odotetaan älypuhelimien osuuden kaikista maailmassa myydyistä matkapuhelimista olevan jo yli 50 %. Vaikka älypuhelimien osuus on nopeassa kasvussa, oli viime vuonna kaikista käytössä olevista matkapuhelimista vielä alle 20 % älypuhelimia. Kasvua edellisestä vuodesta kuitenkin lähes 50 %. Kaikissa älypuhelimissa on kamera ja useimmissa vielä varsin hyvä sellainen.
Valokuvien määrä lisääntyy päivittäin sadoilla miljoonilla otoksilla
Mobiililiittymien kokonaismäärä maailmassa on jo ylittänyt 6 miljardin rajan, ja vaikka näistä nyt vain noin 1 miljardi on kameralla varustettuja älypuhelimia, on verkkoon jaettujen valokuvien määrä kasvanut huikeaa vauhtia. Koko maailmassa on nyt 2,3 miljardia ihmistä, joilla on mahdollisuus internetin selailuun ja sen palveluihin ja näin ollen myös mahdollisuus jakaa valokuviaan verkkoon. Internetin käyttäjämäärä on viidessä vuodessa kasvanut 100 % ja 65 % tästä kasvusta on tapahtunut kehitysmaissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Eniten mobiililiittymiä on Kiinassa (yli 1 miljardi), toiseksi eniten Intiassa (900 miljoonaa) ja kolmanneksi eniten USA:ssa (322 miljoonaa) (Kuva: istockphoto.com). Facebook-tilin omistajia oli kuitenkin eniten USA:ssa, jossa yli 163 miljoonaa ihmistä käyttää Facebookia – ja jakaa ahkerasti valokuvia. Toiseksi eniten Facebook-tilejä oli Brasiliassa (66,5 miljoonaa) ja kolmantena oli Intia (62 miljoonaa). Tässä listassa Kiina on Kiinan hallituksen toimista johtuen vasta sijaluvulla 99 ja tilastoissa ilmoitettu käyttäjämäärä vain noin 600 000.
Valokuvien kokonaismäärässä Facebook on internetin ykkönen: Facebookiin jaettujen kuvien kokonaismäärä on jo 140 miljardia! Päivittäin Facebookiin ladataan uusia kuvia 250 miljoonaa ja Instagramiin ’vain’ 40 miljoonaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Vuoteen 2000 mennessä maailmassa on arvioitu otetun kaikkiaan 85 miljardia valokuvaa, mutta nyt luku on 3,5 biljoonaa (Kuva: istockphoto.com). Näin valtaisaa kasvua selittävät sekä kehittynyt teknologia että internetyhteyksien jatkuva lisääntyminen: älypuhelin kameroineen on aina käyttäjänsä mukana ja kuvien jakaminen verkkoon hoituu sekunneissa. Myös digikameroiden myynti on lisääntynyt ja niihinkin on jo yhdistetty mobiililaitteiden ominaisuuksia. Koskaan aiemmin ei maailman väestö ole ottanut ja jakanut valokuvia yhtä aktiivisesti ja innokkaasti.
Moni muistaa Polaroidin pikakuvat, jotka sai kamerasta ulos noin minuutissa, mutta kuvan laatu ei ollut lähelläkään älypuhelimien kameroilla saatavia otoksia. 1970-luvulla alkoivat valokuvausliikkeet tarjota ’tunnin kuva’-kehityspalvelua. Nyt kuvaa ei tarvitse kehittää, vaan sen voi muutamassa sekunnissa jakaa koko maailman nähtäväksi Facebookiin tai Instagramiin. Pian markkinoille tulevan Google Glassin avulla kuvia ja näkymiä voi jakaa reaaliajassa (”Even share what you see. Live.”) – ja näillä laseilla voi tehdä paljon muutakin.
(Lähde: istockphoto.com)
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »