Google-vapaata Android-käyttöjärjestelmää kehittänyt Cyanogen haluaa parantaa älypuhelimien käyttöä tuomalla niihin perinteisten sovellusten sijaan ”modeja”, eli ohjelmistopaketteja, jotka muodostuvat osaksi käyttöjärjestelmää. Cyanogen puhuu ”post-app erasta”, eli ”sovellusten jälkeisestä ajanjaksosta”.
Cyanogen MOD avaa kolmannen osapuolen kehittäjille mahdollisuuden luoda omia modeja, joita voidaan integroida osaksi puhelimen käyttöjärjestelmää. Merkittävä yhteistyökumppani Cyanogenille on Microsoft, joka on jo esitellyt neljä erilaista modia. Näitä ovat Skype-mod, Cortana-mod, Hyperlapse-mod ja OneNote-mod.
Microsoftin esittelemistä modeista esimerkiksi Skype-mod yhdistää Skype-palvelun puheluhistorioineen ja yhteystietoineen osaksi käyttöjärjestelmää niin, että käyttäjä voi esimerkiksi muuttaa meneillään olevan puhelun Skype-videopuheluksi. Vastaavasti Cortana-mod tuo Windows-puhelimista tutun Cortana-avustajan osaksi käyttöjärjestelmää ja OneNote-mod lisää moniin kohtiin käyttöjärjestelmää mahdollisuuksia tehdä ja käyttää OneNote-muistiinpanoja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Modien avulla voivat myös älypuhelinvalmistajat kehittää omia versioitaan Cyanogenin käyttöjärjestelmästä ja tuoda markkinoille tietyillä modeilla ja erikoisominaisuuksilla valmiiksi varustettuja puhelimia.
MOD-alusta otetaan käyttöön Cyanogen OS -käyttöjärjestelmän versiossa 13.0, jonka jakelu alkaa maaliskuussa. Cyanogen OS:n MOD-alustaa ei kannata sekoittaa CyanogenMod-käyttöjärjestelmään, joka on avoimen lähdekoodin versio Android-käyttöjärjestelmästä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »