Saksalainen elektroniikkayhtiö Gigaset pyrkii ottamaan haltuun uuden tuotekategorian. Yhtiö esitteli nimittäin eilen Berliinissä ensimmäiset älypuhelimensa. Esikoismallisto rakentuu kolmesta puhelimesta, joita kaikkia Mobiilin toimitus pääsi kokeilemaan julkistustilaisuuden jälkimainingeissa.
Kärkimallien tuntuma
Gigasetin Android-malliston kärkilaitteilla, eli Gigaset ME:llä ja Gigaset ME Prolla, on paljon yhteistä toistensa kanssa. Puhelimet jakavat monia teknisiä ominaisuuksia, vaikka Pro tarjoileekin kovempia lukuja muun muassa kameran ja akkukapasiteetin saralla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samalla puhelinten muotoilut ovat lähes identtiset. Sekä ME:n että ME Pron takakuoria määrittävät puhelimen päistä löytyvät yksityiskohdat ja lasinen pinnoite. Gigaset luottaa laitteissa suoriin linjoihin ja lempeän pyöreisiin kulmiin. Yksinkertaisuus tuo ensinäkemältä mieleen esimerkiksi Honor-laitesarjan.
Käsissä uutuuspuhelimet tuovat kuitenkin yllätyksen: laatutuntuma on todella vakuuttava. Puhelinten rungot ovat jykeviä ja ennen kaikkea ne istuvat käteen loistavasti. Pyöristetyt kyljet ovat ehdottoman hyvä ratkaisu käyttömukavuuden kannalta. Samalla Gigaset ME ja ME Pro tuovat auttamatta mieleen muun muassa iPhone 6:n ja Galaxy S6:n.
Myös joukon pienin jäsen miellyttää
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Gigaset ME Pure on uuden malliston pienin, laitteistoltaan kepein ja luonnollisesti myös halvin jäsen. Puhelimen ulkoisessa tuntumassa tämä ei kuitenkaan näy, sillä kalliimpien Gigaset-älypuhelinten suunnitteluperiaatteet ovat läsnä myös Puren muotoilussa.
Suurin ero lienee puhelimen takakuori, joka on lasin sijaan metallinen. Lisäksi kyljet ovat vielä aavistuksen isoveljiä pyöreämmät. Näiden avulla vertaukset uusiin iPhoneihin kasvavat entistä väistämättömämmiksi. Samalla pidin kuitenkin ehkä eniten Puren tuntumasta käsissä. Toisaalta metallipinta on ehkä aavistuksen lasista takakuorta liukkaampi, mikä voi kasvattaa vahinkojen riskiä arkikäytössä.
Muotoiluruusujen ohella on kuitenkin annettava risuja fyysisten painikkeiden toiminnasta. Kaikissa kolmessa puhelimessa virtapainike ja äänenvoimakkuudensäädin tarjosivat – ainakin mallilaitteissa – hieman ”tunkkaisen” palautteen. Painalluksen onnistumisesta ei siis saanut tyydyttävää varmuutta. Tähän tuntumaan tottunee ajan kanssa, mutta lähtökohtaisesti terävämpi palaute ja pidempi kulkumatka olisi painikkeille toivottavaa.
Entä käyttöliittymä?
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Gigaset-uutuuksien käyttöjärjestelmä on Android 5.1 Lollipop. Kyseessä ei kuitenkaan ole puhdas Android, vaan Gigaset on monien muiden laitevalmistajien tavoin muokannut näkyvää käyttöliittymää.
Käyttöliittymän ulkonäkö on pikaisella katsauksella siisti ja selkeä. Samoin puhelinten toiminta vaikutti ripeältä, vaikka hidastelua oli ajoittain havaittavissa esimerkiksi ME Pron kamerasovelluksessa.
Onkin hyvä huomata, että lyhyt ensikatsaus ei riitä ohjelmiston tarjoaman käyttökokemuksen arviointiin. Gigasetin älypuhelinkolmikko vaikuttaa kyllä tälläkin saralla lupaavalta, mutta kokonaisvaltaisempi arvio vaatisi pidempiaikaista arkikäyttöä.
Loppumietteet
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Markkinat ovat tänä päivänä niin täynnä puhelinvaihtoehtoja, että siellä kilpaileminen on todella haastavaa. Gigaset ME -perheen jäsenissä ei ole mitään hurjan mullistavaa, mutta ne vaikuttavat kuitenkin varsin laadukkailta älypuhelimilta. Huippumallien tähtitieteellisiin hintoihin harmistuneet saattavatkin löytää mitä mainioimman arkikaverin Gigasetin puhelintarjonnasta. ME-puhelinten hintataso suhteessa laitteiden ominaisuuksiin on nimittäin eräs uutuuksien suurimmista vahvuuksista. Saksan toivot kannattaa siis pitää korvan takana.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »