Viimeksi arvioimme uutta Honor 6 -puhelinta monelta kannalta. Käsittelyssä olivat ulkoiset estetiikat, käyttöliittymän ominaisuudet ja laitteen suorituskyky. Tässä artikkelissa taas keskitymme yksinoikeudella Honor 6:n kameroihin.
13 megapikselin takakamera on luotettava tekijä, joka tallentaa useimmat tilanteet vähintäänkin tyydyttävästi, mutta ei yllä puhelinkameroiden kärkikastiin. Valoisassa kaikki on luonnollisesti hyvin ja Honor 6:n Älykäs-kuvatila riittääkin pitkälle. Hämärämmissä tai muilta osin haastavammissa olosuhteissa tarkentaminen vaikeutuu ja kuviin ilmaantuu nopeasti rakeisuutta. Lisäksi salama räpsähtää automaattiasetuksella hieman liian herkästi. Suosittelenkin pitämään salaman aina poiskytkettynä ja ottamaan sen käyttöön vain tiukan paikan tullen.
Onneksi puhelimen kamera tarjoaa kaikki tärkeimmät perusasetukset itse säädettäviksi. Valkotasapainoa, valotusta, ISO-arvoa ja muita ominaisuuksia muokkaamalla monista tilanteista saa automaattiasetusta enemmän irti. Erityisen laajaksi asetusvalikoima ei kuitenkaan veny. Lisäksi on hyvä huomata, että 13 megapikselin kuvat ovat kuvasuhteeltaan 4:3. Laajemman 16:9-suhteen kuvia saa vain 10 megapikselin kokoisina.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Luonnollisesti Honor 6:sta löytyy myös monia tuttuja kuvatiloja, kuten Panoraama, kuvan dynamiikkaa korjaava HDR, pikaisesti monia kuvia ottava Paras valokuva ja kasvoja silotteleva Kaunis-tila. Useimmat näistä toimivat hyvin ja ovat avuksi kukin omissa käyttötilanteissaan. Kaunis-tilan korjaukset johtavat kuitenkin usein hieman epätasaisiin ja epäluonnollisen näköisiin tuloksiin.
Etukameran tilavaihtoehdot ovat hieman vähäisemmät, mutta sillä on silti esimerkiksi oma Panoraama-tilansa. Tämä yhdistettynä kohtalaiseen viiden megapikselin kennokokoon palveleekin useimpia selfie-faneja hyvin.
Molempien kameroiden kuviin saa halutessaan lisättyä filttereitä kuvien tyylin muuttamiseksi. Paluun tekevät myös jo Ascend P7 -arvostelussa kehuja saaneet jälkimuokkausominaisuudet, jotka ovat mukavan kattavat. Sekä simppeli peruskorjaus että vahvempi tyylittely onnistuu siis Honor 6:lla varsin vaivattomasti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HD-videon laatu on sekin paljolti hyvää. Liike tallentuu kohtuullisen sujuvasti ja tarkennuspisteen vaihto kesken kuvauksen hoituu vikkelästi. Alta löytyvä esimerkkivideo osoittaa kuitenkin, että tietyt valotilanteet ovat kameralle haastavia. Materiaalissa näkyy selvästi, miten kamera vaihtaa kuvan väriskaalaa sinisestä neutraaliin valkoiseen ja takaisin. Lumiset maisemat jäävät toki helposti sinertäviksi puhelimella kuin puhelimella, sekä kuvissa että videolla. Esimerkkimateriaalin tarkkuus on 720p eli 1280 x 720 pikseliä:
Lopulta käteen jää siis kamerapuhelin, joka ei yllä ihmeisiin, mutta saa aikaan riittävän hyvää jälkeä arkikäytössä. Itse olen helpon kuvauksen ystävä, eikä monissa tilanteissa ole aikaa säätää asetuksia mieleisikseen. Siksi arvostan puhelimissa hyvää automaattitilaa, jollainen Honor 6:n Älykäs-tila useimmissa tilanteissa on.
Vuodenvaihteen jälkeen koostamme vielä kaikki Honor 6 -huomiomme yhteen, tiiviiseen pakettiin. Tässä vaiheessa voin kuitenkin jo sanoa, että olen pitänyt elämästä puhelimen kanssa hyvin paljon.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »