Vuosittain järjestettävä Paras Mobiilipalvelu -kilpailu on tullut jälleen päätökseensä ja voittajat valittu. Suomalaisia palveluita palkittiin tänä vuonna 11 eri kategoriassa. Vuoden parhaaksi monikulttuurisuutta tukevaksi tai kielivähemmistölle suunnatuksi palveluksi valittiin WordDive.
WordDive-palvelu tarjoaa asiakkailleen kielenopetusta verkossa. Oppimista tehostetaan muun muassa kuvin ja äänin pysyvämmän muistijäljen luomiseksi. WordDiven avulla voi tällä hetkellä opiskella englantia, saksaa, espanjaa, ranskaa, italiaa, suomea, ruotsia, viroa, venäjää, japania ja kiinaa, joista kaksi viimeistä on tarjolla vain palvelun selainversiossa. Suomesta lähtöisin olevaa WordDivea käytetään jo yli 120 maassa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
WordDiven kehitys alkoi omakohtaisesta tarpeesta. ”Judoharrastuksen myötä kiinnostuin japanin kielestä. Aloin tutkia, miten voisin pikaisesti parantaa kielitaitoani”, kertoo WordDiven toimitusjohtaja Timo-Pekka Leinonen. Hyvää oppimismenetelmää ei kuitenkaan tuntunut löytyvän, mikä johti lopulta oman ratkaisun kehittämiseen. ”Ohjelmistotekniikan opiskelijana päädyin 1987 yrittämään oman kieliohjelman koodaamista. Päämääränä oli saavuttaa käytännön kielitaito mahdollisimman pienellä työmäärällä, mikä onnistui käyttämällä useita aisteja rinnakkain sekä toistamalla jokainen asia yksilöllisesti riittävän usein, mutta ei yhtään enempää.”
Kilpailussa menestynyt iPhone-sovellus eroaa Leinosen mukaan kilpailijoistaan kolmella tavalla. Ensimmäiseksi, palvelu osaa mukauttaa harjoittelun jokaiselle käyttäjälle. ”Menetelmän perustana olevalle algoritmille on haettu patenttia USA:ssa”, Leinonen kertoo. Toiseksi, WordDive hyödyntää omaa, erityisesti vieraiden kielten opiskeluun kehitettyä näppäimistöä. Kolmas sovelluksen etu taas on pelimäisyys, joka tekee Leinosen mukaan opiskelusta koukuttavaa. Sovelluksen kehittämisessä onkin käytetty alihankkijana tamperelaista pelitaloa.
Tällä hetkellä WordDiven mobiilisovellus tarjoaa vain englanninkielisen käyttöliittymän. Tulevaisuudessa sovellus tullaan lokalisoimaan suomen, espanjan, japanin, kiinan, ruotsin, saksan ja venäjän kielille. Lisäksi Android-versio on suunnitteilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi WordDiven käyttö onnistuu kuitenkin vain verkkoselaimessa tai App Storesta ladattavalla iOS-sovelluksella. Kurssit ovat pääasiassa maksullisia, mutta palveluun voi kuitenkin tutustua ilmaiseksi 14 päivän ajan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »