Mobiili.fin toimitukseen tuli tällä kertaa hieman erilainen laite testaukseen. Hieman mobiilialueen ulkopuolella oleva Runner Cardio -urheilukello on TomTomin uusimpia malleja. Runner Cardion ohella yhtiöltä on tullut Multi-Sport Cardio. Testissämme ollut Runner Cardio on tarkoitettu juokseville käyttäjille, ja sen avulla voi seurata helposti omia juoksulenkkejään ja vertailla niitä. Runner Cardion tuoksi yhtiö on tuonut TomTom MySports -sovelluksen, joka löytyy iOS:lle, Windowsille ja Mac OS X:lle. Myöhemmin sovellus on tulossa myös Googlen Androidille.
Tässä lyhyt katsaus Runner Cardion teknisiin ominaisuuksiin:
- 1,31 tuuman näyttö 168×144 pikselin tarkkuudella
- Paksuus: 13,8 millimetriä
- Paino: 63 grammaa
- Akkukesto GPS päällä jopa 10 tuntia
- Vesitiivis 50 metriin asti
- Sykemittari
- Bluetooth, QuickGPS ja GLONAS
- Sekuntikello
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mitä Runner Cardiolla voi tehdä?
Runner Cardio on nimensä mukaisesti suunnattu lenkkeilijöille. Sen avulla voi seurata kuljettua matkaa, reittiä, sykettä ja omaa kalorien kulutusta. Se toimii myös normaalina kellona ja herätyskellona.
Rannekello istuu mukavasti käteen, vaikka se ei ole mistään pienimmästä päästä. Painoa laitteella on kuitenkin suhteellisen vähän. TomTom on muotoillut mielestäni Runner Cardion todella hyvin, jonka ansiosta se tuntuu miellyttävältä kädessä eikä liiku häiritsevästi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Hieman yllättäen TomTom on päättänyt jättää kosketusnäytön pois kellostaan, joten navigointi onnistuu näytön alapuolella olevalla neliönäppäimellä. Navigointi onnistuu neljällä painikkeella: ylös, alas ja sivuille. Kokonaisuudessaan käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen eikä sen opettelussa mene kauaa.
Kosketunäytön poisjäänti on kuitenkin mielestäni hyvä ratkaisu. Navigoiminen näinkin pienellä näytöllä olisi vaikeaa. Samalla myös akunkulutus luonnollisesti pienenee, kun kosketusnäyttöä ei ole. Akkukesto on hyvin vaihtelevaa – tietysti riippuu siitä, kuinka paljon Runner Cardiota käyttää lenkeillä. Muutaman viikon testijakson aikana latailin Runner Cardiota vain muutamaan otteeseen. Kun Runner Cardiota käytti ainoastaan kellona ja herätyskellona, akku kesti helposti viikon verran – helposti ylikin. GPS ja sykemittari taasen kuluttavat moninkertaisesti pelkkään näyttöön verrattuna.
Sykkeen mittaus oli Runner Cardiolla hieman arpapeliä. Välillä tuntui, että se näytti täysin realistisia tuloksia, mutta välillä se näytti aivan jotain muuta. Kerran laitoin sykkeen mittauksen päälle, kun makoilin sohvalla. Runner Cardio antoi sykkeekseni 155, joka on täysin väärin. Myös lenkillä ollessani sykkeeni rupesi kellon mielestä laskemaan, kun tuli rankka ylämäki ja hengitys kiihtyi.
Ilman TomTom MySports -sovellusta urheilukellon käyttö tuntuu suhteellisen turhalta. Tietysti kellosta näkee lenkin aikana oman sykkeen, kuljetun matkan ja lenkin keston, mutta sovelluksen kautta näkee tarkat reitit ja kaavioita sykkeestä, nopeudesta ja reitin korkeuseroista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Runner Cardion ominaisuudet eivät jää vain urheilusuorituksen seuraamiseen, vaan kello voi myös ohjeistaa liikkumaan oikealla tavalla riippuen tavoitteesta. Runner Cardiosta löytyy viisi eri tilaa.
- Helppo: Tämän tilan avulla käyttäjä voi helposti lämmitellä kevyesti ennen urheilusuoritusta. Laite ohjaa oikeanlaiseen sykkeeseen, jottei lämmittelystä tule liian raskasta. Tämä sopii myös urheilusuorituksen jälkeiseen jäähdyttelyyn.
- Rasvanpoltto: Nimensä mukaisesti tämän tilan avulla käyttäjä voi polttaa rasvaa. Tämä sopii tietysti hyvin esimerkiksi painonpudottajille.
- Kestävyys: Tämän tilan avulla käyttäjä voi parantaa omaa kestävyyttään. Sen ohella käyttäjän sydämen ja keuhkojen tila laajenee.
- Nopeus: Tämä on suunnattu nopeatempoiseen harjoitteluun, jonka tavoitteena on lisätä omaa nopeuttaan ja parantaa kuntoaan.
- Sprintti: Tätä tilaa voi käyttää muun muassa osana intervalliharjoittelua.
TomTom on tuonut Runner Cardion ohella myyntiin Multi-Sport Cardion, joka soveltuu nimensä mukaisesti myös muihin urheilulajeihin kuin juoksuun. Tietysti hintakin on noussut, kun laitekin on parantunut.
Kokonaisuudessaan TomTom Runner Cardio oli miellyttävä kokemus, vaikka lenkkeilenkin todella vähän. Omaan testaukseen olisi paremmin sopinut Multi-Sport Cardio, koska pyöräilen huomattavasti enemmän.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Eniten minua Runner Cardiossa yllätti akkukesto. Ajattelin, että kestääköhän tässä akku muutamaa päivääkään, mutta sain yllättyä positiivisesti. Jos käy pari kertaa lenkillä viikossa, ei tarvitse Runner Cardiota ladata kuin kerran viikkoon. Tämä on mielestäni hyvin nykyajan ”älylaitteelta.”
Toinen positiivinen juttu on Runner Cardion vedenkestävyys. Se tekee kellon käytöstä huolettomampaa, eikä laitetta tarvitse ottaa pois, vaikka haluaisi pulahtaa kesken lenkin eikä rankkasateita tarvitse pelätä.
Verkkokauppa myy Runner Cardiota 265 euron hintaan ja Multi-Sport Cardiosta saa pulittaa 290 euroa. Kilpailijoita Runner Cardiolle löytyy todella paljon – samassa hintaluokassa ja hieman edullisemmin.
Jos juoksee paljon ja haluaa siitä tietoja, voin lämpimästi suositella laitteen hankkimista. Jos taas on monipuolisempi urheilija, kannattanee kääntyä pari kymppiä kalliimman Multi-Sport Cardion puoleen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »