Arvostelu jatkuu… HTC One (M8):n arvostelun ensimmäisessä osassa kävimme läpi HTC:n laadukasta designia ja kerroimme hieman käyttökokemuksiamme ja joitakin ongelmakohtia. Nyt arvostelumme toisessa osassa pureudumme HTC:n uuteen tuplakameraan. Aiemmin tuplakameralla varustettu älypuhelin on nähty jo kauan sitten, kun niin ikään HTC esitteli Evo 3D:n. Se ei kuitenkaan lyönyt itseään läpi, joten HTC yrittää uudelleen. Kohta selviää, onko tuplakamerasta oikeasti mitään hyötyä.
HTC on jättänyt megapikselikilpailun huomioitta ja yllättää tuomalla huippumalliin ainoastaan neljän megapikselin kameran. Toisaalta eihän megapikseleillä tee juurikaan mitään, jos muut asiat eivät ole kunnossa. Pääasiassa megapikselien määrä vaikuttaa siihen, kuinka paljon kuvaa voi zoomata kuvanoton jälkeen. Mitä enemmän pikseleitä, sitä enemmän voi zoomata – luonnollisesti.
Yhtiö on brändännyt HTC One (M8):n kameran ultrapikselikameraksi. Se tuottaa normaalia älypuhelinkameraa suurempia pikseleitä ja tämän ansiosta laatu paranee, HTC kertoo. Aivan näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HTC One (M8) lienee ensimmäinen älypuhelin, jonka etukamerassa on enemmän megapikseleitä kuin takakamerassa. Etukamerasta nimittäin löytyy viisi megapikseliä. Etukameran jälki on ihan etukameroiden perustasoa ja takakamera vetää luonnollisesti pidemmän korren laadussa.
Kameran käyttöliittymän on suhteellisen simppeli. Sovellus päälle ja kuvia ottamaan – näin se tapahtuu yksinkertaisimmillaan. HTC:n on tuonut paljon erilaisia kuvaustiloja sekä kuvasuodattimia vakiokamerasovellukseen. Käyttäjä pääsee myös manuaalisesti säätämään ISO-arvoa, valkotasapainoa ja valotusarvoa.
Mitenkäs tuplakameran laita? Mitä sillä tekee?
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mielestäni HTC One (M8):n tuplakamera on suhteellisen turha, mutta toisaalta miksipä ei. Tuplakameran hyödyt jäävät melko pieneen kikkailuun ainoastaan eikä sitä tullut hyödynnettyä muutamien kokeilujen jälkeen.
Tuplakameran ansiosta voi tarkennuksen kohdetta vaihtaa kuvanoton jälkeen. Tämä on mielestäni suurin hyöty, minkä tuplakamerasta saa irti. Valitettavasti lähikuvissa tämä ominaisuus ei kuitenkaan toimi – eikä muutkaan tuplakameraa hyödyntävät ominaisuudet.
Dimension Plus -ominaisuus tekee pienen 3D-efektin kuvaan. Kun puhelinta kallistelee kädessä, kuva pyörii kallistelun mukana. Tämäkin on mielenkiintoinen efekti, mutta loppujen lopuksi melko turha, koska se ei toimi kuin HTC One (M8):lla.
Kokonaisuudessaan HTC One (M8):n neljän megapikselin ultrapikselikameralla saa keskinkertaisia kuvia. Se ei yllä markkinoiden parhaimmistoon, mutta kyllä sillä hyviä kuvia saa. Kameran on yllättävän nopea ja se tarkentaa kohteeseen todella nopeasti – tuplakameran ansiota? Vaikka megapikselit eivät kaikkea kerro, tässä tapauksessa HTC:n ratkaisu ei kuitenkaan ole muita parempi. Jos HTC olisi tuonut vaikkapa kahdeksan megapikselin tuplakameran, voisi jälki olla hyvin erilaista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tässä vielä vertailukuvia, jotka ovat otettu automaattiasetuksilla. HTC One (M8):aa vastaan asettuu Samsungin Galaxy S5 -lippulaivaälypuhelin ja LG:n edellinen lippulaivaälypuhelin G2.
LG G2 ja HTC One (M8) kamppailevat joka kuvassa melko tasaisesti. HTC One (M8):n kuvien värit ovat hieman liian syvät ja näin ollen ne eivät täysin vastaa todellisuutta. Muuten sen kuvat ovat hyviä – eikä megapikseleiden vähyys näy missään. Samsung Galaxy S5:n kameralla taasen tuntuu olevan ongelmia kirkkaiden alueiden kohdalla – se polttaa helposti puhki kirkkaat kohdat. Hämärässä taasen LG G2 tekee parasta jälkeä – luultavasti optisen kuvanvakaimen ansiosta.
Lopputulos: HTC One (M8):ssa ei ole todellakaan huono kamera, vaikka siinä on vain neljä megapikseliä. Tämä vain yleisesti hämää tavallisia kuluttajia, kun ajatellaan, että mitä enemmän megapikseleitä, sitä parempi kamera. Ei HTC One (M8):n kamera ole aivan huippuluokkaa, mutta älypuhelinkameraksi täysin pätevä. Se tuottaa hyvälaatuisia kuvia niin kuin osaa odottaakin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Seuraavassa osiossa kerromme, millaisen käyttöliittymän HTC on tuonut One (M8):aan ja yhteenvedon laitteesta. Ensimmäisessä osassa käytiin läpi One (M8):n designia ja kerroimme käyttökokemuksia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »