Yhdysvalloissa harkitaan jälleen uutta kieltopäätöstä kiinalaisyhtiötä kohtaan. Tällä kertaa tulilinjalle saattaa joutua kiinalainen TP-Link, jonka tuotteet ovat erittäin suosittuja Suomessakin.
TP-Linkin tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa Wi-Fi-reitittimiä, jotka jakavat verkkoyhteyden langattomasti eri laitteille.
Yhdysvalloissa TP-Linkin markkinaosuus reitittimissä on monien operaattorikumppaneiden ansiosta jopa 65 prosenttia, joten mahdollisella kieltopäätöksellä olisi hurjia vaikutuksia markkinatilanteeseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Wall Street Journal raportoi niin kauppaministeriön, puolustusministeriön kuin myös oikeusministeriön avanneen omat tutkintansa TP-Linkistä. Lähteiden mukaan viranomaiset voivat ensi vuonna kieltää TP-Linkin tuotteiden myynnin Yhdysvalloissa kansalliseen turvallisuuteen vedoten.
TP-Link tekee Yhdysvalloissa yhteistyötä yli 300 operaattorikumppanin kanssa. Nämä myyvät TP-Linkin laitteita myös omilla brändeillään. Myös monet Yhdysvaltojen virastot, kuten NASA, puolustusministeriö ja DEA, ovat hankkineet laitteita TP-Linkiltä.
TP-Linkin laitteista on vuosien varrella löytynyt tietoturva-aukkoja, joita yhtiö on ollut laiska tai haluton paikkaamaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Wall Street Journalin lähteiden mukaan yhdysvaltalaisviranomaiset epäilevät myös TP-Linkin reititinten käyttöä bottiverkkona, jota on käytetty kyberhyökkäyksiin yhdysvaltalaisia organisaatioita vastaan.
”Microsoftin lokakuussa julkaisema analyysi paljasti, että kiinalainen hakkeriryhmä ylläpitää laajaa murrettujen verkkolaitteiden verkkoa, joka koostuu enimmäkseen tuhansista TP-Link-reitittimistä. Lukuisat kiinalaiset toimijat ovat käyttäneet verkkoa kyberhyökkäysten käynnistämiseen. Nämä toimijat ovat hyökänneet länsimaisia kohteita, mukaan lukien ajatushautomoita, valtion organisaatioita, kansalaisjärjestöjä ja puolustusministeriön tavarantoimittajia, vastaan”, kirjoittaa Wall Street Journal.
Yhdysvaltojen oikeusministeriöistä on raportoidusti jopa esitetty väitteitä, että TP-Link myisi reitittimiään alle valmistuskustannusten – joko yksinkertaisesti vallatakseen markkinat saalistushinnoittelun keinoin tai vieläkin hämäräperäisemmin tarkoitusperin.
”Oikeusministeriö tutkii, rikkovatko hintaerot liittovaltion lakia, joka kieltää monopoliasemaan pyrkimisen myymällä tuotteita halvemmalla kuin ne maksavat”, kertoi asiaa tunteva lähde WSJ:lle.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
TP-Linkin edustajan mukaan yritys ei kuitenkaan myy tuotteita alle kustannustensa ja kertoi yhtiön olevan sitoutunut noudattamaan Yhdysvaltain lakeja, mukaan lukien monopolien vastaisia lakeja.
Yhdysvallat on viime vuosina tehnyt monia päätöksiä, jotka ovat rajoittaneet kiinalaisyhtiöiden toimintamahdollisuuksia Yhdysvalloissa sekä yhdysvaltaisen teknologian toimituksia Kiinaan. Mobiilialalla parhaimmin tunnetaan erinäiset rajoitustoimet Huaweita vastaan. Ennen rajoituksia Huawei oli nousemassa maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi, mutta nykyään se ei kuulu enää edes viiden suurimman joukkoon.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »