Edge 50 Neo on keskihintainen, kompakti ja väreiltään pirteä älypuhelin Motorolalta.
Yhteistyö väriasiantuntija Pantonen ja Motorolan välillä jatkuu jälleen Neo-sarjassa, jonka vuoden 2024 malli on saatavilla osin massasta poikkeavissa neljässä Pantone-värissä. Punainen Pantone Poinciana , vaaleanruskea Pantone Lattè, sininen Pantone Nautical Blue ja harmaa Pantone Grisaille ovat kaikki varustettu vegaani- eli tekonahkaviimeistelyllä takapinnassaan.
Motorola Edge 50 Neo
- Android
- Tekonahka + muovi
- 6,36" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 13 + 10 Mpiks. kamera
- MediaTek Dimensity 7300 -piiri
- 4310 mAh akku
Teknisesti Motorola Edge 50 Neo on hintaisekseen varsin hyvin varusteltu, ja edeltäjään verrattuna edistystä on tapahtunut esimerkiksi kameroissa ja suorituskyvyssä. Näyttö on nyt täysin tasainen, ja päivitystuen Motorola on kohentanut viiteen versioon ja viiteen vuoteen tietoturvaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Elo-syyskuun taitteessa saataville tulleen Motorola Edge 50 Neon suositushinta Suomessa on 499 euroa 12+512 gigatavun muistiversiona.
Motorola Edge 50 Neon tekniset tiedot
- 6,4 tuuman tasainen LTPO AMOLED-näyttö (P-OLED) 2670×1220 pikselin tarkkuudella (460 PPI), 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, 120 hertsin joustavasti mukautuvalla virkistystaajuudella ja 3 000 nitiin yltävällä kirkkaudella, HDR10+-tuki, Corning Gorilla Glass 3 -lasi
- Sormenjälkilukija
- Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
- MediaTek Dimensity 7300 -järjestelmäpiiri (4 nm, 4x 2,5 GHz Arm Cortex-A78 + 4x 2,0 GHz Arm Cortex-A55, Arm Mali-G615 MC2 -grafiikkasuoritin)
- 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
- 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera Sony Lytia LYT-700C -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,0 mikronia), f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 13 megapikselin automaattitarkenteinen 120 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla, makrokuvaus
- 10 megapikselin automaattitarkenteinen 3x optisen zoomin telekamera 1,0 mikronin pikselikoolla, f/2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- Videokuvaus pääkameralla 4K 30 fps ja 1080p 30 / 60 fps sekä ultralaajakulmakameralla 4K 30 fps ja 1080p 30 fps, hidastuskuvaus pääkameralla 1080p 120 / 240 fps
- 32 megapikselin etukamera 0,7 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 1,4 mikronia) ja f/2,4-aukolla
- 2 mikrofonia
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi / Bluetooth / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä
- 4 310 milliampeeritunnin akku
- 68 watin TurboPower-pikalataus ja 15 watin langaton lataus
- Mitat 154,1 x 71,2 x 8,1 millimetriä ja paino 171 grammaa
- IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis, MIL-STD-810H-kestävyystestattu
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio
Hyvää Motorola Edge 50 Neossa
- Laatutuntuma. Kompaktin kokoinen Edge 50 Neo on verrattain laadukkaan tuntuinen. Takapinnan nahkatekstuuri ja värivaihtoehdot auttavat Edge 50 Neota erottumaan massasta.
- Oiva, tasainen näyttö. Edge 50 Neon tarkka, kirkas ja tasainen näyttö sopii loistavasti kaikenlaiseen selailuun ja mukavaan viihteestä nauttimiseen. Myös kaiuttimet tukevat kokemusta stereoäänellään.
- Mainio akunkesto. Huolimatta verrattain alhaisesta akkukapasiteetista tarjoaa Edge 50 Neo yllättävän pitkän käyttöajan. Päiväksi virtaa riittää varmasti, ja säästäväisemmällä käytöllä myös pitkälle toisen vuorokauden puolelle.
- Nopea lataus. Tehokas 68 watin pikalataus täyttää akun vain 45 minuutissa. Laturi on kuitenkin hankittava erikseen.
- Pidennetty päivitystuki. Motorola on petrannut myös päivityslupaustaan, ja Edge 50 Neolle on luvassa sekä viisi Android-versiopäivitystä että viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Parannus aiemmasta on merkittävä ja suunta ehdottomasti oikea.
Huonoa Motorola Edge 50 Neossa
- Suorituskyky varauksella. Motorola Edge 50 Neo ei ole varsinaisesti hidas, mutta 500 eurolla on saatavilla paljon tehokkaampia puhelimia. Jokapäiväinen käyttö on sulavaa lukuun ottamatta kameran ajoittaista hidastelua. Monipuoliseen videoeditointiin tai raskaaseen mobiilipelaamiseen Edge 50 Neo ei ole paras valinta.
Pirteä ja kevyt älypuhelin keskihintaluokkaan
Viime vuosina Motorola on panostanut keskihintaisiin sekä lippulaivaluokkaa hätyytteleviin älypuhelimiin Edge-mallistossaan, jonka painopisteet ovat vuosien välillä vaihdelleet. Neo-brändätyillä älypuhelimilla keihäänkärkiä ovat kuitenkin tasaisesti olleet kompakti koko ja erottuvat värit.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Motorolan ja väriasiantuntija Pantonen yhteistyön tuloksena Neo-älypuhelin on viimeisten vuosien aikana julkaistu eri Pantone-väreissä, joista yksi on tänä vuonna kirkkaanpunainen Poinciana, arvostelulaitteemme väri. Myös muut Edge 50 Neon värivaihtoehdot ovat Pantonen kanssa valittuja.
Motorola Edge 50 Neo muistuttaa edeltäjäänsä melko minimalistisella muotoilullaan. Värivaihtoehtojen ohella myös takapinnan materiaali eroaa massasta sen ollessa vegaanista nahkaa, eli toisin sanoen tekonahkaa. Nahkatekstuuri luo puhelimeen tiettyä premium-tuntumaa.
Myyntipakkauksessa toimitetaan myös kierrätysmateriaaleista varustettu, puhelimen väriin sopiva suojakuori, joka on todella kova ja liukas – käyttökokemus ”puhelin paljaana” on huomattavasti miellyttävämpi. Näytönsuojaa ei ole esiasennettuna, ja myös laturi on hankittava erikseen.
Motorola Edge 50 Neossa on monista muista Edge-sarjalaisista poiketen täysin tasainen näyttö. Reunukset ovat silti hyvin ohuet, ja ainakin allekirjoittanen makuun tasaiset paneelit sopivat pyöristettyjä paremmin näytönsuojien pysyessä paikoillaan ja virhekosketusten, toki muutenkin harvinaisten, jäädessä käytännössä täysin unholaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Puhelimen oikealla kyljellä on perinteisesti painikkeet virralle ja äänenvoimakkuudelle, alhaalla taas SIM-korttikelkka ja USB-C-liitäntä. Stereokaiuttimet sijaitsevat alareunassa ja näytön yläreunuksessa. Myös tutut Pantone- ja Dolby Atmos -brändit ovat nähtävillä Motorolan oman logon ohella.
Makuasioista ei sovi kiistellä, mutta Motorolan tuttu, ajattoman yksinkertainen muotokieli lienee monien mieleen.
Edge 50 Neo on mukavan kevyt vain 171 gramman painoisena. Kevyt muovi yhdistettynä alumiiniseen kehykseen pitää painon kurissa. Kuitenkaan samalla rakenteen kestävyydestä ei ole tingitty, vaan Edge 50 Neo on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.
Vaikka kyseessä onkin nykymittapuulla siro älypuhelin, on näytöllä silti kokoa mukavat 6,4 tuumaa. Motorola Edge 50 Neon tasainen paneeli on myös ilahduttavan kirkas ja tarkka.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle lähelle sen alareunaa. Tunnistus on perusvarmaa, vaikka vaatiikin ajoittain useamman yrityksen.
LTPO-teknologialla varustettu AMOLED-näyttö mukauttaa virkistystaajuutta joustavasti yhden ja 120 hertsin välillä tarjoten teräviä sisältöjä korkeine 460 pikselin tuumakohtaisella pikselitiheydellä. Näytön tarkkuus on 2670×1220 pikseiä. Pintana näytössä on Corningin Gorilla Glass 3 -lasi.
Näytön kirkkaus yltää huipussaan pistemäisesti jopa 3 000 nitiin, ja Edge 50 Neon käyttäminen onkin mukavaa kaikissa olosuhteissa. Oletuksena luonnollisen pehmeää värintoistoa voi monipuolisesti mukauttaa asetuksista, ja HDR10+-tuki parantaa värejä sitä tukevissa sisällöissä, kuten monien suoratoistopalvelujen tarjonnassa.
Motorolan mukaan Edge 50 Neo täyttää 100 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta, minkä ohella näyttö-runkosuhteeksi mainitaan vaikuttavat 95 prosenttia. Mikä parasta, tasokas näyttö on saanut rinnalleen tehokkaat stereokaiuttimet, jotka viimeistelevät mukavat elokuva- ja videohetket.
Erillistä kuulokeliitäntää Edge 50 Neossa ei ole, eikä liioin muistikorttipaikkaa. Syksyllä 2024 tämä ei kuitenkaan ole millään muotoa harvinaista, vaan pikemminkin sääntö kuin poikkeus.
Kaiken kaikkiaan Motorola Edge 50 Neo on oiva valinta videosisältöjen suurkuluttajalle. Noin 500 euron hintaluokassa on toki tarjolla muitakin tasokkaita puhelimia, mutta Edge 50 Neon ei tällä osa-alueella tarvitse nöyristellä.
Suorituskyvyssä älypuhelin on sen sijaan haavoittuvaisempi pahimpiin kilpailijoihinsa verrattuna. Järjestelmäpiiriksi on valittu MediaTekin Dimensity 7300, joka on alkusyksystä 2024 käytössä vain kourallisessa älypuhelimia.
4 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettava piiri tarjoaa perusvarman suorituskyvyn. Tehoja on täten enemmän kuin tarpeeksi sulavaan jokapäiväiseen käyttöön, mutta suuria videotiedostoja muokattaessa tai vaativimpia mobiilipelejä pelattaessa takkuiluakin esiintyy.
Motorola Edge 50 Neo ei sen sijaan erityisemmin lämpene pitkässäkään rasituksessa, eikä suorituskykykään alene merkittävästi. Vaikka noin 500 eurolla saakin taskuunsa tehokkaammankin älypuhelimen, ei kyse täten ole varsinaisesta ongelmasta.
Kuten yltä löytyvät suorituskykytestien tulokset kertovat, mobiilipelaajille Motorola Edge 50 Neo ei ole paras valinta, eivätkä pelaajat toki sen ensisijaista kohderyhmää olekaan. Esimerkiksi OnePlus Nord 4 tarjoaa samassa hintaluokassa reilusti enemmän tehoja, jos kohta Edge 50 Neolla on muita etuja puolellaan.
Suomessa Edge 50 Neo on myynnissä 12 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 512 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna versiona.
Motorola Edge 50 Neo on ulkoisilta mitoiltaan jotakuinkin edeltäjänsä kokoinen, mutta akkukapasiteetti on silti merkittävästi alhaisempi kuin Edge 40 Neolla (4310 vs. 5000 milliampeerituntia). Yllättävää kyllä, on käyttöaika silti hyvällä tasolla.
Yksi akullinen riittää ongelmitta aamusta iltaan, vaikka puhelinta käyttäisi erittäin ahkerasti. Arvostelujaksomme aikana Motorola Edge 50 Neoa haastettiin äärimmilleen muun muassa runsaalla valo- ja videokuvauksella, suoratoistolla sekä mobiilipelailulla, mistä huolimatta virtaa oli illan tullen noin 20 prosenttia.
Hieman säästäväisemmällä käytöllä Motorola Edge 50 Neo toiminee siis pitkälle toisen päivän puolelle. Kahden päivän käyttöaikaa sille ei voi luvata, mutta puolitoista vuorokautta on täyttä realismia.
Motorola Edge 50 Neo myös latautuu varsin nopeasti, myös suhteessa hintaluokkansa haastajiin, minkä alla oleva kuvaaja paljastaa. Aivan nopein mahdollinen lataus ei ole, ja esimerkiksi OnePlus Nord 4 ja Motorolan oma Edge 50 Pro latautuvat vieläkin vikkelämmin.
Edge 50 Neollakin vain 15 minuutin latauksella varausta akkuun kertyy noin 45 prosenttia ja puolessa tunnissa jo yli 75 prosenttia. Täysi lataus vaatii noin 45 minuuttia 68 watin pikalatauksella. Lisäksi erittäin ilahduttavana seikkana langatontakin latausta älypuhelin tukee 15 watin teholla.
On hyvä muistuttaa, että laturia ei sisälly Motorola Edge 50 Neon myyntipakkaukseen, kuten edellä mainittiin, mutta USB-C-kaapeli sen sijaan on mukana. Pakkaus sisältää myös kodinkoneista tutun energialuokitustarran, jonka mukaan Edge 50 Neo sijoittuu parhaaseen A-luokkaan.
Tarrasta käy ilmi myös, että akun tulisi kestää 1 200 latauskertaa puhelimen huollettavuuden ollessa A:sta E:hen ulottuvalla asteikolla tasolla B. Myös iskunkestävyysluokitus on samaa B-tasoa, ja Edge 50 Neolla onkin pöly- ja vesitiiviydestä kertovan IP68-luokituksen ohella myös MIL-STD-810H-standardin mukaisesti kestävä rakenne.
Muuten viime vuoteen verrattuna Motorola Edge 50 Neo on ottanut kehitysaskelia etenkin valo- ja videokuvauksessa. Myös Android-kokemukseen on tehty merkittävä kohennus päivityslupausta parantamalla.
Monipuolinen kamerakokoonpano
Hintaluokkaansa nähden Motorola Edge 50 Neo on teknisesti varsin mallikas kamerapuhelin. Edeltäjän kanssa samanlaiset pää- ja ultralaajakulmakamera ovat saaneet rinnalleen myös erillisen telekameran, joka tarjoaa 10 megapikselin tarkkuuden ja kolminkertaisen optisen zoomin.
Kaikkiaan kameroita on etukamera mukaan lukien neljä:
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera Sony Lytia LYT-700C -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,0 mikronia), f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 13 megapikselin automaattitarkenteinen 120 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla, makrokuvaus
- 10 megapikselin automaattitarkenteinen 3x optisen zoomin telekamera 1,0 mikronin pikselikoolla, f/2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- Videokuvaus pääkameralla 4K 30 fps ja 1080p 30 / 60 fps sekä ultralaajakulmakameralla 4K 30 fps ja 1080p 30 fps, hidastuskuvaus pääkameralla 1080p 120 / 240 fps
- 32 megapikselin etukamera 0,7 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 1,4 mikronia) ja f/2,4-aukolla.
Pää-, ultralaajakulma- ja etukamerat ovat siis samalla tasolla kuin Edge 40 Neolla vuonna 2023, mutta telekamera on tervetullut lisä jo muutenkin suhteellisen vakuuttavaan kokoonpanoon. Moto AI, josta hieman tuonnempana, parantaa lisäksi kuvien ja videoiden taustakäsittelyä.
Motorola Edge 50 Neo pärjää hienosti monenlaisissa kuvausolosuhteissa vangiten värimaailmaltaan tyylikkäitä, joskin toisinaan tummanpuhuvia, kuvia sekä sisä- että ulkotiloissa. Sonyn Lytia LYT-700C -kennolla varustettu pääkamera tallentaa hienoja otoksia myös hämärän laskeutuessa.
Pää- ja ultralaajakulmakameran täyteläisiä värejä on silmämääräisesti vaikea erottaa toisistaan, mikä on ilahduttavaa. Tarkkuudessa sen sijaan on selkeä ero pääkameran hyväksi: laajakulmaotokset ovat selvästi pehmeämpiä.
Kamerasovelluksessa on pikapainikkeet kaksin- ja kolminkertaiselle zoomille, joista ensin mainitussa käytetään pääkameraa, jälkimmäisessä taas uutta telekameraa. Optisesti lähennetyissa kuvissa on rahtusen lämpimämmät, mutta silti luonnolliset värit ja mukavanlaisesti yksityiskohtia.
Telekameran kuvanlaatu laskee kohtalaisen nopeasti kauemmas zoomattaessa. Kolminkertaista optista zoomia käyttää joka tapauksessa mielellään, ja kameran monipuolisuutta se luonnollisesti parantaa. Kaikkiaan digitaalista zoomia on tarjolla 30-kertaiselle tasolle saakka, jolla kuvat kuitenkin ovat jo melkoisen sumeita.
Etukamera, joka oletuksena tallentaa kuvia kahdeksan megapikselin koossa, on edelleen mainio. Laaja kuvakulma, luonnolliset värit ja toimiva taustan sumennus luovat kokonaisuuden, jonka lopputuloksena on tyylikkäitä omakuvia.
Videokamerana Motorola Edge 50 Neo on kohtalaisen hyvä, jos kohta pääkamera on tällä osa-alueella selvästi muita edellä. Kuvan terävyyttä on keinotekoisesti kasvatettu, minkä havaitsee myös paljaalla silmällä etenkin kirkkaissa olosuhteissa, mutta muita heikkouksia ei oikeastaan ole: pääkameran optinen kuvanvakain takaa myös vakauden käsivaralla.
Kamerasovellus on Motorolan omaa tuotantoa ja tuttu kaikille viime vuosien Edge-älypuhelimia käyttäneille. Pyyhkäisyeleisiin perustuva ohjelma on monipuolinen ja helppokäyttöinen, mutta toisinaan Edge 50 Neolla esiintyy pientä viivyttelyä esimerkiksi kameroiden välillä vaihdeltaessa. Toivoa sopii, että sulavuutta onnistuttaisiin parantamaan vielä tulevissa ohjelmistopäivityksissä.
Kuvaustiloista erityishuomion ansaitsevat edelleen yhtä väriä korostava Spottiväri-tila, joka nykyään on saatavilla sekä valokuvissa että videoissa, minkä ohella vuodeksi 2024 sovellukseen on tuotu kohtalainen kattaus tekoälyä.
Moto AI -kuvaustoiminnot toimivat pitkälti taustalla parantaen kuvien prosessointia ja videoiden vakautta. Myös 30-kertainen Super Zoom käyttää tekoälyä, vaikka digitaalisen zoomin laatu ei erityisesti vakuutakaan. Style Sync sen sijaan on kätevä ominaisuus, joka mahdollistaa vaikkapa omaan asukokonaisuuteen sopivan taustakuvan luomisen generatiivisella eli tuottavalla tekoälyllä.
Muilta osin tekoälyn näkyvä rooli Edge 50 Neon lähellä puhdasta vakio-Androidia olevassa ohjelmistossa on vielä vähäinen esimerkiksi Googlen ja Samsungin ratkaisuihin verrattuna. Taustalla koneoppimista toki on laajemmin hyödynnetty jo pitkään.
Motorola Edge 50 Neo on varustettu alkujaan Android 14 -ohjelmistolla, jossa on verrattain vähän Motorolan omia muokkauksia. Kamerasovelluksen ohella käytössä on kuitenkin esimerkiksi Moto-sovellus tuttuine lisäkikkoineen, joita on helppo suositella niiden tehdessä käyttökokemuksesta monipuolisemman.
Muita Motorola-ohjelmia ovat Pelitila, tietoturvaa kohentava Moto Secure, lapsille sopivaa sisältöä esittelevä Family Space, digitaalista hyvinvointia edistävä Moto Unplugged sekä Smart Connect, joka mahdollistaa käytön suuremmalla ruudulla sekä helpon yhteiskäytön tietokoneen kanssa.
Vaikka Motorolan omia lisiä onkin nyt mukana edellisvuosia enemmän, on ohjelmisto silti kevyt ja helppokäyttöinen. Kaikki Googlen palvelut Kuvat-sovelluksesta Gmailiin ja Play-kaupasta YouTubeen ovat nekin luonnollisesti mukana.
Tavanomaiseen Androidiin verrattuna Motorolan ohjelmistoa voi mukauttaa monipuolisemmin vaikkapa erilaisin fontein, minkä ohella läpikuultavaa ilmoitusvalikkoa ja pika-asetuksia on ulkoasultaan mukautettu selvästi vakio-Androidia tyylikkäämmiksi ja toimivammiksi – vaikka kyse toki onkin osin makuasioista.
Motorola on perinteisesti tarjonnut parhaimmillaankin vain heikommanpuoleisia päivityslupauksia, mutta Edge 50 Neolla tilanne on ilahduttavasti selvästi parempi. Päivityksiä on luvassa peräti viideksi vuodeksi, Motorola vakuuttaa.
Android 14:llä julkaistavalle Edge 50 Neolle on tulossa siis aikanaan viisi Android-järjestelmäversiopäivitystä (Android 15, 16, 17, 18 ja 19) sekä viisi vuotta joka toinen kuukausi julkaistavia tietoturvapäivityksiä (alkusyksyyn 2029 asti).
Samsungin tai Googlen jopa seitsemän vuoden päivityslupauksille Motorola ei edelleenkään tarjoa vastinetta, mutta Edge 50 Neo tarjoaa joka tapauksessa erinomaisen päivityslupauksen erityisesti älypuhelinten keskihintaluokassa.
Kaiken kaikkiaan Motorola Edge 50 Neo on onnistunut ja tyylikäs älypuhelin, jonka poikkeavat viimeistely tuo pirteyttä ja väriä noin kilpailtuun keskihintaluokkaan.
Yhteenveto: tasapainoinen ja yllättävän hyvä kompakti keskihintaluokan älypuhelin
Motorola Edge 50 Neo on älypuhelin, josta on helppo pitää. Tarkka, kirkas ja tasainen näyttö soveltuu oivasti monenlaiseen käyttöön, ja päivityksiä on luvassa aiempia Motorola-puhelimia pidempään. Monipuolinen kamerakokoonpano on parhaimmillaan mainio ja pirteissä väreissä viimeistelty, takaa nahkatekstuurilla varustettu runko raikkaan tyylikäs.
Myös akunkesto on kompaktiksi puhelimeksi ilahduttavan hyvä ja latausnopeus vastaavasti vaikuttava. Pöly- ja vesitiivis rakenne viimeistelee onnistuneen kokonaisuuden.
Heikommin Motorola Edge 50 Neo sen sijaan menestyy suorituskykyä mitattaessa. Vaikka käyttökokemus sujuva onkin, eivät vaativimmat pelit tai videoeditorit välttämättä pyöri kunnolla, minkä ohella kameraa käytettäessä esiintyy ajoittaista hidastelua.
Keskihintaista älypuhelinta ostettaessa on aina oltava valmis joustamaan joillakin osa-alueilla, myös Motorola Edge 50 Neon kanssa. Haastajista vertailuun on hyvä ottaa ainakin rutkasti tehokkaampi OnePlus Nord 4 sekä hyvillä kameroillaan ja erinomaisilla muotokuvillaan vaihtoehdon tarjoava Honor 200.
Motorolan omasta mallistosta haasteen Edge 50 Neolle heittää aiemmin esitelty kookkaampi, mutta esimerkiksi tehokkaampi ja nopeammin latautuva Edge 50 Pro, jonka hinta on myös jo ehtinyt painua.
Pitkään päivittyvä Samsung Galaxy A55 5G sen sijaan on jo saatavilla jo selvästi alle 400 eurolla, minkä ohella erottuvalla tyylillään Nothing Phone (2) tarjoaa erään vaihtoehdon. Säästäväiset voivat suunnata katseen viimeistä edellisen sukupolven malleista OnePlus Nord 3 5G:hen, joka on yhä tehokas ja sulava vaihtoehto ja tarjoaa todella paljon vastinetta edullisemmalle hinnalleen.
Motorola Edge 50 Neo sopii värikästä tyyliä ja Motorolan ohjelmistokokemusta arvostaville, minkä ohella sen sen kompakti koko ja kevyt rakenne miellyttää sirompaa puhelinta etsiviä. Vajaan 500 euron hintaisena Edge 50 Neo ei ole itsestäänselvä valinta, mutta tarjoaa kuitenkin onnistuneen kokonaisuuden. Hinnan mahdollisesti laskiessa Edge 50 Neon suhteellinen houkuttelevuus voi vielä parantua.
__
Arvostelun lopuksi vielä lisää esimerkkikuvia Motorola Edge 50 Neon kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla