Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin omistava Meta Platforms on tehnyt sovintosopimuksen, jonka myötä se maksaa Texasin osavaltiolle 1,4 miljardia dollaria.
Taustalla tapauksessa on takavuosina Facebookissa tapahtunut kasvojentunnistuksen käyttö, jonka ansiosta käyttäjät ovat esimerkiksi saaneet ilmoituksen, mikäli he ovat tietämättään mukana muiden julkaisemissa kuvissa tai videoissa. Meta päätti lakkauttaa kasvojentunnistuksen marraskuussa 2021.
Texasin osavaltio haastoi alkuvuodesta 2022 Metan oikeuteen vuonna 2009 voimaan astuneen biometrisiä tunnisteita koskevan lainsäädäntönsä rikkomisesta hakien jopa satojen miljardien dollarien korvauksia. Osavaltion mukaan tuolloin vielä Facebookina tunnettu yhtiö hyödynsi laittomasti kasvojentunnistusteknologiaa kerätäkseen biometristä dataa Texasin asukkaista ilman näiden lupaa. Texasin lainsäädännön mukaan jokaisesta tällaisesta tapauksesta voidaan määrätä jopa 25 000 dollarin seuraamusmaksu.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lopulta Meta on myöntynyt maksamaan selvästi pienemmän, joskin yhä mittavan summan, vaikkei se ole edelleenkään myöntänyt tehneensä mitään väärää.
Metan edustajan mukaan yhtiö on tyytyväinen asian ratkaisuun ja odottaa tutkivansa tulevia mahdollisuuksia investointien kasvattamiseen Texasissa, mukaan lukien mahdollisesti uusien datakeskusten kehittäminen.
Aiemmin Meta on myöntynyt maksamaan 650 miljoonaa dollaria vuonna 2020 Illinoisissa jätetyn joukkokanteen ratkaisemiseksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Texasissa syytettyjen penkillä on myös Google, jota myös syytetään biometristä tunnistamista koskevan lainsäädännön rikkomisesta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »