Suomalainen virtuaali- ja yhdistetyn todellisuuden teknologiayhtiö Varjo on julkistanut uuden Teleport-palvelun.
Varjon virtuaali- ja yhdistetyn todellisuuden lasit ja ratkaisut ovat tällä hetkellä käytössä monilla suurilla yrityksillä, esimerkiksi osana astronautti- ja lentäjäkoulutusohjelmia, nopeuttamassa ajoneuvojen suunnittelua ja edistämässä lääketieteellistä tutkimusta. Uuden Teleport-teknologian myötä Varjo laajentaa palvelutarjontaansa tarjoamalla korkealaatuisen työkalun työprosessien siirtämiseen fyysisestä maailmasta virtuaalisiin ympäristöihin.
Varjon Teleport-palvelulla käyttäjät voivat luoda ja olla vuorovaikutuksessa 3D-ympäristöjen kanssa sen muuntaessa todellisen maailman tilat ja paikat aiempaa helpommin virtuaalikokemuksiksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Teleport tuottaa nopeasti fotorealistisia 3D-skannauksia tiloista iPhonella kuvaamalla ja mahdollistaa näiden ympäristöjen tarkastelun erilaisilla laitteilla, kuten PC-tietokoneet, virtuaalilasit Varjolta tai muut OpenXR-lasit ja muut päätelaitteet.
Varjon mukaan tähän asti erilaisia XR-kokemuksia on rajoittanut se, kuinka paljon 3D-sisältöä on mahdollista tuottaa, sillä prosessi vaatii tavallisesti edistyneitä taitoja reaaliaikaisessa 3D-grafiikassa tai fotogrammetriassa, ja aineistojen luominen ja ympäristöjen rakentaminen on saattanut kestää viikkoja tai kuukausia.
Teleport-palvelun avulla sen sijaan kuka tahansa voi luoda korkean resoluution 3D-mallin ympäristöstään ilman aiempaa kokemusta, Varjo lupaa. Huoneen tai ulkoalueen muuntaminen virtuaalikokemukseksi onnistuu helposti skannaamalla ympäröivän tilan älypuhelimella.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Teleport hyödyntää uusinta Gaussian Splatting -teknologiaa ja koneoppimista rekonstruoidessaan todellisen maailman ympäristön virtuaaliseksi malliksi, joka pitää sisässään tarkimmatkin yksityiskohdat, kuten valaistuksen, varjot, tekstuurit ja heijastukset.
”Varjo häivyttää yhä edelleen rajoja todellisen ja virtuaalisen maailman välillä nyt esittelemällämme maailman ensimmäisellä korkean resoluution ratkaisulla, jonka avulla ympäristöjä voidaan muuntaa suoraan virtuaalitodellisuuteen. Teleport voi radikaalisti vähentää tilojen ja paikkojen digitalisointiin käytettyä aikaa ja kustannuksia, mikä tekee VR-teknologiaan perustuvista immersiivisistä kokemuksista helpommin ja tehokkaammin saavutettavia,” sanoo Patrick Wyatt, Varjon tuotejohtaja.
Tarjoamalla tarkan digitaalisen kaksosen todellisista ympäristöistä, Teleport pystyy Varjon mukaan jatkossa tehostamaan koulutus-ja suunnitteluratkaisuja ja parantamaan organisaatioiden valmiutta ja operatiivista tehokkuutta.
”Suomen Kansallisooppera ja -baletti odottaa innolla Teleportin hyödyntämistä toiminnassamme. Yhdistettynä XR Stage -mallinnustyökalumme kanssa uskomme sen helpottavan merkittävästi uusien vuokraproduktioiden arviointia. Lavasteiden digitaalisia kaksosia voidaan tarkastella virtuaalisella lavalla niiden aidossa koossa ja muodossa, sen sijaan että niiden visuaalista ilmettä ja sopivuutta yritettäisiin arvioida vain valokuvien ja CAD-kuvien perusteella,” sanoo Hannu Järvensivu, Suomen Kansallisoopperan ja -baletin XR Stage -projektipäällikkö.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Teleport-työkalusta kiinnostuneet voivat nyt liittyä jonotuslistalle Varjon verkkosivuilla. Palvelun odotetaan tulevan yleisesti saataville myöhemmin vuonna 2024. Varjo esittelee Teleport-palvelua ensimmäistä kertaa Augmented World Expo -tapahtumassa Long Beachissä, Kaliforniassa, 18.-20. kesäkuuta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »