Elisa laajentaa itsenäisen 5G-verkon tarjontaansa. Itsenäisen 5G-verkon palvelutarjonta tulee saataville yrityksille kesäkuun aikana, minkä lisäksi myös kuluttajien itsenäisen 5G-verkon tarjonta laajenee toukokuussa.
Aiemmin Elisa toi helmikuussa ensimmäisenä Suomessa myyntiin itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntävät puhelinliittymät kuluttaja-asiakkailleen. Puhelinliittymien vanavedessä Elisa toi myyntiin myös itsenäisen 5G-verkon viipalointia hyödyntävän kodin Omakaista-liittymän.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ensimmäiset käyttöön tulleet 5G-verkot tukeutuivat vielä muun muassa verkon ohjauksessa 4G-verkkoon. Niihin nähden itsenäinen 5G-verkko mahdollistaa vakaamman, tasalaatuisemman yhteyden sekä jopa 50 prosenttia pienemmän viiveen. Lisäksi itsenäisesti toimiva 5G-verkko mahdollista on verkon viipalointi, jolla voidaan varmistaa nettiyhteydelle tietty tiedonsiirtokapasiteetti, ja itsenäiseen 5G-verkkoon kytketyn laitteen akku kestää Elisan mukaan jopa 15-20 prosenttia pidempään.
Nyt Elisa kertoo tuovansa myös yrityksille saataville toimintavarmuutta vaativaan datankäyttöön tarjoavat itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntävät mobiililaajakaistaliittymät sekä puhelinliittymät ensimmäisenä Suomessa. Langattomaan datankäyttöön tuodaan yrityksille tarjolle itsenäisen 5G-verkon mobiiliratkaisu (fixed wireless access), joka toimii ulkoreitittimen avulla ja hyödyntää verkon viipalointia (slicing) sekä itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntävä mokkula liikkuvaan työhön. Myöhemmin syksyllä yritysten saataville tulee myös viipalointia hyödyntävä, itsenäinen 5G-yritysverkko.
”Olemme selvittäneet suomalaisyritysten tarpeita liittymäkäytössä, ja moni kaipaa jo nyt vakaampia yhteyksiä. Elisalle on tärkeää olla edelläkävijä, jotta asiakkaamme voivat luottaa, että meiltä saa aina parhaan mahdollisen teknologian käyttöönsä Elisan erityisen laadukkailla verkkoyhteyksillä”, kommentoi Elisan yritysten mobiililiiketoiminnasta vastaava johtaja Petteri Svensson.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuluttajille Elisa tuo myös toukokuussa saataville itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntävän mobiililaajakaistaliittymän.
Elisan mukaan esimerkiksi nopeasti lisääntyvä tekoälyn ja automaation käyttö erilaisissa mobiiliratkaisuissa tulee vaatimaan aiempaa parempia yhteyksiä. Tekoälyn käytön uskotaan lisääntyvän myös yritysten liikkuvassa työssä.
”Jo tällä hetkellä useissa liikkuvissa työtehtävissä tarvitaan erinomaisesti toimivia mobiiliyhteyksiä – esimerkiksi monissa palveluammateissa hoidetaan työtehtäviä mobiililaitteilta. Vähitellen nämä laitteet saavat uusia kyvykkyyksiä, jotka vaativat kaistalta yhä enemmän. Esimerkiksi vaatekaupan myyjän työtä helpottaa jos komentoja ei tarvitse tehdä näpytellen tabletille, jossa vastauksen saaminen voi olla hidasta ja vie hänen asiakkaansa aikaa. Kun päätelaitteen kanssa voi etsiä tuotetietoa, tehdä tilauksia ja hoitaa asiakaskontakteja sujuvasti fyysisen työn lomassa vaikkapa tekoälyllä, se tehostaa työntekoa sekä parantaa loppuasiakkaan kokemaa.”
”Paranevat yhteydet mahdollistavat liikkuvalle työlle monilla aloilla myös uudenlaisia toimintatapoja. Esimerkiksi aloilla, joilla on pulaa osaavista työntekijöistä voidaan vaativa erikoisosaaminen keskittää, ja hyödyntää sitä käytännön toimenpiteissä liikkuvien työntekijöiden kehittyneiden mobiilityökalujen avulla. Esimerkiksi huoltohenkilö voi hyödyntää lisätyn todellisuuden sovelluksia tai laitteita mobiilisti ja saada ohjeita reaaliajassa keskitetystä ohjauskeskuksesta.”
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »