Motorola tunnetaan ennen kaikkea puhelimistaan, mutta Lenovon omistama brändi yrittää murtautua nyt entistä vahvemmin mukaan myös kuulokemarkkinoille.
Näistä ensin mainitut ovat edulliset vain 59 euron suositushinnallaan, kun taas 149 euron suositushinnan Moto Buds+ -kuulokkeilla Motorolan on tarkoitus haastaa jopa täyslangattomien nappikuulokkeiden kärkikaarti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mielenkiintoa Moto Buds+ -kuulokkeisiin luo erityisesti se, että Motorolan yhteistyökumppanina niissä on ollut Bose, joka on huomattavasti Motorolaa tunnetumpi tekijä äänentoiston ja kuulokkeidenkin saralla.
Ulkonäöltään Moto Buds+ -kuulokkeet ja latauskotelo ovat melko mitäänsanomattomat. Muotoilu on hyvin geneerinen ja muistuttaa monia muita täyslangattomia nappikuulokkeita, ja oikeastaan ainoa asia, mikä erottaa kotelon ja kuulokkeet kymmenien samankaltaisten kuulokkeiden massasta on beige Beach Sand -värivaihtoehto, jollaisena kuulokkeet testiimme saapuivat.
Toinen värivaihtoehto on tummanharmaa, käytännössä lähes musta Forest Gray.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pyöristetyt varrelliset kuulokkeet korvakäytävän sulkevilla tulpilla eivät siis eroa muotoilultaan mitenkään massasta. Design on näin ehkä hieman tylsä, mutta samalla ihan toimiva. Kuulokkeet istuvat mukavasti korviin, eivätkä tuntuneet erityisellä tavalla rasittavilta korvissa pidemmänkään kuuntelusession aikana. Tässä auttanee se, että kuulokkeet ovat varsin kevyet. Silikonitulpista Motorola toimittaa kuulokkeiden mukana kolme eri kokovaihtoehtoa.
Myöskään kotelon tuntumasta ei löydy moitittavaa, ja kuulokkeet on helppo poimia kotelon sisältä tai asettaa käytön jälkeen latautumaan.
Ilahduttavaa on sekä kuulokkeiden että kotelon pinnan mattaviimeistely, jolloin sormenjäljet ja muut rasvatahrat eivät näy niissä käytännössä lainkaan.
Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IP54-luokitellut, mikä tarkoittaa varsin hyvää suojaa pölyä vastaan sekä roiskevedenkestävyyttä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Äänenlaatu Moto Buds+ -kuulokkeissa lunasti odotukset. Äänenlaatu tuntuu täyteläiseltä, eli mukana on sopivan runsaasti myös matalien äänien bassotoistoa. Äänitoisto on jopa kallellaan mataliin ääniin niin, että ne jonkin verran ylikorostuvat, mutta kokonaisuus on kuitenkin lähtökohtaisesti riittävän tasapainoinen.
Moto Buds -hallintasovelluksessa on lisäksi tarjolla taajuuskorjain, jolla äänentoistoa voi mukauttaa omaan makuun sopivaksi. Tarjolla on neljä esiasetettua valintaa: oletuksena käytössä oleva Neutraali, Lauluäänen korostus, Basson tehostus ja Kirkas diskantti, minkä lisäksi voi valita omat asetuksensa. Jo oletuasetus tarjoaa vahvan basson, eikä erilliselle tehostukselle ole tarvetta.
Tavanomaisten koodekkien lisäksi tuettuna Moto Buds+:ssa on korkeamman bittivirran LHDC-koodekki, joka on kytkettävissä päälle Hi-Res-tila-asetuksella yhteensopivien laitteiden kanssa.
Lisäksi yhdessä yhteensopivien laitteiden, kuten valittujen Motorola-puhelinten kanssa, tuettuna on myös pään Dolby Head Tracking -liikeseuranta Dolby Atmos -tilaäänen kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kokonaisuutena Moto Buds+:n äänenlaatu tuntuu sijoittuvan täyslangattomien nappikuulokkeiden parempaan päähän, joskaan ei kenties aivan terävimpään kärkeen. Paljon riippuu tältä osin kuitenkin myös henkilökohtaisista mieltymyksistä.
Selvää on, että äänenvoimakkuutta kuulokkeista irtoaa varmasti riittävästi.
Käytettävyyden kannalta Moto Buds+:ssa ikävänä ongelma ilmeni ajoittain liian pitkää viivettä, joka teki kuulokkeiden käytöstä välillä jopa some-videoiden tai suoratoistopalvelujen katselussa ikävää. Tarjolla on erillinen viivettä vähentävä Pelitila-asetus, jota ei kuitenkaan kuuluisi joutua käyttämään videoiden katselun yhteydessä.
Luonnollisesti Moto Buds+ -kuulokkeet sisältävät aktiivisen melunvaimennuksen.
Melunvaimennus onnistuu hiljentämään ulkopuolisia ääniä kohtuullisesti, muttei missään nimessä yllä parhaimpien vaimennusten tasolle siinä, miten kattavasti äänten hiljennys tapahtuu.
Melunvaimennuksen osalta Moto Buds+ -kuulokkeet antavatkin enemmän periksi parhaimmille huippukuulokkeille kuin muuten äänenlaadussa.
Melunvaimennuksen vastakohta eli läpikuuluvuustilakin kuulokkeista löytyy. Sen osalta ei ole tarjolla enempiä asetuksia. Lisäksi käytettävissä on myös tilanteen mukaan mukautuva tila.
Kuulokkeet tukevat korvatunnistusta, eli toisto katkeaa otettaessa kuulokkeet pois korvista ja jatkuu asetettaessa ne takaisin.
Motorolan mukaan Moto Buds+:n akunkesto yltää 8 tuntiin kuulokkeissa ja yhteensä 38 tuntiin latauskotelon kanssa. Luvut on ilmoitettu ilman aktiivista melunvaimennusta. 10 minuutin pikalatauksella kerrotaan saatavan jo 3 tuntia lisää kuunteluaikaa.
Ilmoitetut toiminta-ajat vaikuttavat todenmukaisilta. Melunvaimennuksen kanssa akunkesto kuulokkeissa jää odotetusti jonkin verran lyhyemmäksi, noin 5-6 tuntiin.
Latauskotelon lataaminen onnistuu USB-C-liitännän lisäksi myös langattomasti.
Moto Buds+ -kuulokkeet toimivat tietenkin monien eri Bluetooth-laitteiden kanssa, mutta kuulokkeiden hallintaan käytettävä sovellus Moto Buds on saatavilla vain Androidille. iPhone-käyttäjien ei siis kuulokkeiden hankkimista kannata juuri harkita.
Moto Buds -sovellus tarjoaa tavanomaiset toiminnot. Sovelluksessa on tietoa akkujen varauksesta, mahdollisuus vaihtaa melunvaimennustilojen välillä sekä tarjolla eri asetukset.
Sovelluksesta voi myös muokata kuulokkeiden kosketustoimintoja. Vasemmalle ja oikealle kuulokkeelle voi määritellä keskenään eri toiminnot kaksoisnapautukselle, kolmoisnapautuksella ja pitkälle napautukselle. Kosketustoiminnoilla voi puhelujen hallinnan lisäksi esimerkiksi keskeyttää tai jatkaa toistoa, siirtyä seuraavaan tai edelliseen sisältöön, lisätä tai vähentää äänenvoimakkuutta, vaihtaa eri melunvaimennustilojen välillä tai aktivoida ääniavustajan.
Kosketustoimintojen käyttö tuntui helpolta ja luotettavalta, ja kuulokkeet reagoivat kosketuksiin mukavan vikkelästi.
Tarjolla sovelluksessa on myös toiminto kadoksissa olevien kuulokkeiden löytämiseksi aktivoimalla niistä äänimerkki sekä istuvuustesti, joka auttaa valitsemaan oikean koon silikonitulpista.
Lisäksi sovelluksen kautta tapahtuu tarvittaessa kuulokkeiden ohjelmiston päivittäminen.
Yhteenveto: Motorola tarjoaa vaihtoehdon nyt myös kuulokkeissa
Kokonaisuutena Moto Buds+ -kuulokkeet tarjoavat miellyttävän äänenlaadun ja kohtuullisen hyvän melunvaimennuksen. Kummassakaan suhteessa kuulokkeet eivät yllä kuitenkaan aivan täyslangattomien nappikuulokkeiden kärkeen, vaan ennemminkin keskitason paremmalle puolen.
Mukana kuulokkeissa ovat kaikki toiminnot, joita sopii odottaa, kuten tuki yhdistämiselle kahteen laitteeseen samanaikaisesti.
Äänentoiston osalta peruskäytössäkin koettu liiallinen viive on Moto Buds+ -kuulokkeiden ikävin ongelma. Toivottavasti tältä osin tilanne paranisi tulevilla ohjelmistopäivityksillä.
Kuulokkeiden istuvuus ja mukavuus ainakin omiin korviini olivat Moto Buds+:ssa erinomaisia. Toki tämän suhteen voi esiintyä henkilökohtaisia eroja. Muotoilu Moto Buds+ -kuulokkeissa on massaan uppoava, mistä kertoo se, että beige väri on kuulokkeiden designin huomiota kiinnittävin yksityiskohta.
Musiikin ja podcastien kuunteluun Moto Buds+:t ovat hyvät kuulokkeet. Ajan myötä jos kuulokkeiden hinta painuu merkittävästi 149 euron suositushintaa alemmas, muuttuvat kuulokkeet houkuttelevammaksi. Toistaiseksi vähintään yhtä hyviä kuulokkeita voi löytää halvemmallakin – esimerkiksi OnePlus Buds Pro 2 tai huomattavasti halvemmat OnePlus Buds 3 tai myös lähelle sadan euron hintaluokkaan sijoittuva Nothing Ear (a). Kovin paljoa kalliimmat eivät ole myöskään esimerkiksi Samsung Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »