Nothing on julkistanut kahdet uudet täyslangattomat nappikuulokkeensa, Nothing Earin ja Nothing Ear (a):n.
Kuulokkeiden osalta vuonna 2020 perustetulta Nothingilta on nähty aiemmin kesällä 2021 Nothing Ear (1) -kuulokkeet, lokakuussa 2022 Nothing Ear (stick) -kuulokkeet sekä maaliskuussa 2023 Nothing Ear (2) -kuulokkeet. Lisäksi CMF by Nothing -alabrändin alla on julkaistu useampia kuulokkeita.
Uutuuksista Nothing Ear on seuraaja Ear (2):lle, kun taas Nothing Ear (a) laajentaa valikoimaa edullisempana vaihtoehtona. Nothing on uudistanut nimeämisstrategiaansa poistaen numerot, sillä tämä Nothingin mukaan keskittää huomion tuotteeseen ja sen jokaiselle käyttäjälle tarjoamaan uniikkiin kokemukseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nothing Earin ja Ear (a):n ennakkomyynti alkaa heti ja saataville ne tulevat 22. huhtikuuta alkaen. Suomen osalta Nothing Ear (a):n hinta on 119 euroa ja Nothing Earin 159 euroa. Kansainvälisesti hinnat ovat alkaen 99 ja 149 euroa.
Värivaihtoehtoja Nothing Earista ovat musta ja valkoinen. Nothing Ear (a) lisää kolmanneksi vaihtoehdoksi pirteän keltaisen. Nothingin tuttu läpinäkyvä muotokieli on läsnä molemmissa.
Nothing Ear ja Ear (a) ovat monilta ominaisuuksiltaan samanlaisia. Eroja löytyy äänentoiston toteutuksen yksityiskohdista, latauskotelon kestävyydestä ja langattoman latauksen tuesta sekä akunkestosta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Molemmissa on 11 millimetrin dynaamiset kaiutinelementit, mutta Earissa on keraaminen kalvo, kun se Ear (a):ssa on valmistettu muovimateriaaleista (PMI-polymeeri ja TPU). Nothingin mukaan keraaminen kalvo rikastaa äänentoistoa ja terävöittää korkeita ääniä.
Ear (2):een verrattuna designia on parannettu Ear (a):ssa ja Earissa kahdella lisäaukolla, jotka parantavat ilmavirtaa 10 prosentilla ja selkeyttävät ääntä.
Äänentoiston osalta molemmat uudet kuulokkeet tukevat SBC-, AAC- ja LDAC-koodekkeja (viimeksi mainittu 24-bit, 96 kHz), minkä lisäksi vain Earista löytyy tuki korkeamman äänenlaadun jopa 1 Mbit/s -bittivrralla tarjoavalle LHDC 5.0 -koodekille (24-bit, 192 kHz). Kuulokkeissa on Bluetooth 5.3 -yhteys ja mahdollisuus yhdistää ne kahteen laitteeseen samanaikaisesti.
Bassotoistoa kuulokkeissa tehostaa uusi Bass Enhance -toiminto. Algoritmi korostaa toistettavasta sisällöstä matalia ääniä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuulokkeista Nothing Earissa tarjolla on kehittyneempi taajuuskorjain, joka mahdollistaa äänentoiston säätämisen monipuolisemmin kuin Ear (a):ssa. Lisäksi vain Nothing Ear tarjoaa valinnaisen henkilökohtaisen ääniprofiilin (Personal Sound Profile), jolla voi mukauttaa kuulokkeiden äänentoiston omiin korviin sopivaksi.
Molemmissa kuulokkeissa on uudella Smart ANC -algoritmilla toimiva mukautuva aktiivinen melunvaimennus, joka hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa 45 desibelillä, 13 prosenttia aiempaa paremmin, sekä läpikuuluvuustila. 5 000 hertsin levyisellä taajuusalueella toimiva melunvaimennus huomioi myös kuulokkeen istuvuuden korvassa ja pyrkii hiljentämään ulkopuolisia ääniä mahdollisimman hyvin. Melunvaimennuksen voi asettaa mukautumaan automaattisesti tilanteen mukaan tai valita itse voimakkuuden kolmesta eri vaihtoehdosta.
Kuulokkeiden mukana toimitetaan kolme eri kokoa korvakäytävän sulkevista tulpista.
Sekä Nothing Earin että Ear (a):n ominaisuuksiin kuuluvat pikaparitus (Google Fast Pair ja Microsoft Swift Pair), vähäisen viiveen tila sekä kolme mikrofonia ja puheluissa ääntä selkeyttävä Clear Voice -teknologia. Nothing Earissa uusittu rakenne vähentää tuulesta aiheutuvaa häiriötä jopa 60 prosentilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nothing on tuonut kuulokkeisiinsa myös integraation OpenAI:n ChatGPT-tekoälypalvelun kanssa. Kun ChatGPT-sovellus on asennettu Nothing-puhelimeen, jossa on Nothing OS 2.5.5 -ohjelmisto, voi suoraan kuulokkeen painalluksella käyttää ChatGPT Voicea. Kuulokkeiden painallustoimintoja voi muuttaa Nothing X -sovelluksesta, jolla kuulokkeita myös muuten hallitaan.
Kuulokkeet ovat IP54-luokitellusti pölyn- ja roiskevedenkestävät. Latauskotelo on Ear-kuulokkeissa IP55-luokiteltu myös pölyn- ja roiskevedenkestäväksi, kun taas Ear (a):n latauskotelo on vähemmän kestävä (IPX2).
Latauskoteloon liittyy sen kestävyyden ohella myös toinen ero, sillä vain Nothing Earin latauskotelo tukee langatonta latausta, 2,5 watin teholla.
Nothing Ear -kuulokkeen mitat ovat 29,4 x 21,7 x 24,1 millimetriä ja paino 4,62 grammaa. Latauskotelon mitat ovat 55,5 x 55,5 x 22 millimetriä ja paino 51,9 grammaa.
Nothing Ear (a) -kuuloke on kooltaan vastaavasti 30,9 x 21,7 x 24,3 millimetriä ja painaa 4,8 grammaa. Ear (a):n latauskotelo on muodoltaan selvästi erilainen, mittojen ollessa 47,6 x 63,3 x 22,7 millimetriä ja painon 39,6 grammaa.
Ilmoitettu akunkesto kuulokkeissa eroaa hieman. Nothing Ear tarjoaa jopa 25 prosenttia pidemmän akunkeston kuin edeltäjänsä Ear (2), mutta Ear (a):ssa akunkesto yltää vielä hieman pidemmäksi. Molemmissa kuulokkeissa on 46 milliampeeritunnin akut ja latauskoteloissa 500 milliampeeritunnin akut.
Akunkesto:
- Nothing Ear
- Kuunteluaika ilman melunvaimennusta: 8,5 tuntia ja kotelon kanssa 40,5 tuntia
- Kuunteluaika aktiivisella melunvaimennuksella: 5,2 tuntia ja kotelon kanssa 24 tuntia
- Puheaika ilman melunvaimennusta: 5 tuntia ja kotelon kanssa 23 tuntia
- Puheaika aktiivisella melunvaimennuksella: 4 tuntia ja kotelon kanssa 18 tuntia
- Nothing Ear (a)
- Kuunteluaika ilman melunvaimennusta: 9,5 tuntia ja kotelon kanssa 42,5 tuntia
- Kuunteluaika aktiivisella melunvaimennuksella: 5,5 tuntia ja kotelon kanssa 24,5 tuntia
- Puheaika ilman melunvaimennusta: 5,2 tuntia ja kotelon kanssa 23 tuntia
- Puheaika aktiivisella melunvaimennuksella: 4 tuntia ja kotelon kanssa 18 tuntia
Molemmat tukevat pikalatausta, joka tarjoaa 10 minuutin latauksella 10 tuntia kuunteluaikaa, ilman melunvaimennusta.
Päivitetty kello 13.47: Lisätty Suomen hintatiedot, jotka eroavat laajemmista eurohinnoista.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »