Magic6 Pro on jo aiempina vuosina merkittävästi etenkin kameroihin panostaneen Honorin lippulaivapuhelin vuodelle 2024, ja kyseessä onkin erittäin monipuolisesti varusteltu huippupuhelin.
Honor Magic6 Pro sisältää edeltäjänsä tavoin teknisesti vaikuttavan kamerakokoonpanon sisältäen nyt uuden, peräti 180 megapikselin telekameran, jonka Honor lupaa mahdollistavan tarkan kuvaamisen jopa monikymmenkertaisella zoomilla. Myös muut kamerat ovat tekniikaltaan huippuluokkaa.
Lisäksi Magic6 Prosta löytyy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, joka tarjoaa Android-puhelinten parasta suorituskykyä, sekä suuri ja tarkka, ennätyskirkas 6,8 tuuman AMOLED-näyttö. Myös akkukoko on nostettu peräti 5 600 milliampeerituntiin ja latausteho 80 wattiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor on lisäksi panostanut tekoälyyn entistä enemmän, mikä näkyy Android 14:ään perustuvassa MagicOS 8 -ohjelmistossa.
Lähtökohdiltaan Honor Magic6 Pro onkin kaikin puolin lupaava huippuluokan puhelin.
Honor Magic6 Pro on myynnissä 11. maaliskuuta alkaen ja tulee virallisesti laajemmin saataville, suoraan kaupoistakin, 21. maaliskuuta. Suositushinta on 1 299 euroa 12+512 gigatavun muistiversiona. Kaksi värivaihtoehtoa ovat lasipintainen musta sekä vegaani- eli tekonahalla päällystetty, vaaleanvihreä Epi Green.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Varhaisen ostajan etuna 28. huhtikuuta asti Magic6 Pron ostajalle tarjolla ovat Honor Pad X9 LTE -tablettilaite sekä 100 watin SuperCharge -pikalaturi (arvo yhteensä 338 euroa).
Honor Magic6 Pron tekniset tiedot
- Alumiinirunko
- 6,80 tuuman kaareva LTPO AMOLED -näyttö 19,69:9-kuvasuhteella, 2800×1200 pikselin tarkkuudella (453 PPI), joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella, 1,07 miljardin sävyn väritoistoistolla, HDR10+ / Dolby Vision -tuki, kirkkaus 1 600 nitiä korkean kirkkauden tilassa koko näytöllä tai huipussaan jopa 5 000 nitiä, PWM-kirkkaudensäätö 4 320 hertsin taajuudella, erillinen näyttöpiiri
- 3D-kasvojentunnistus
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri
- 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5X)
- 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 4.0), ei muistikorttipaikkaa
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera automaattitarkennuksella, 1/1,3″ kennolla, vaihtuvalla f/1,4-f/2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera automaattitarkennuksella, 1/2,76″ kennolla, f/2,0-aukolla, makrokuvaus 2,5 senttimetrin etäisyydeltä
- 180 megapikselin periskooppirakenteinen 2,5x optisen zoomin telekamera automaattitarkennuksella, 1/1,49″ kennolla, f/2,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 100x digizoom
- dTOF-lasertarkennus ja LED-kuvausvalo
- Videokuvaus maks. 4K 60 fps
- Edessä 50 megapikselin kamera 90 asteen kuvakulmalla, automaattitarkennuksella ja f/2,0-aukolla ja 3D-syvyyskamera
- Videokuvaus maks. 4K 30 fps
- Stereokaiuttimet ja DTS: X Ultra -tilaäänituki
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 6 ja 7 (2,4 ja 5Hz), Bluetooth 5.3 -yhteys ja NFC-lähiyhteys, infrapunalähetin
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä
- 5 600 milliampeeritunnin akku 80 watin (20V / 4A) langallisella ja 66 watin langattomalla Honor SuperCharge -pikalatauksella
- IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
- Mitat 162,5 x 75,8 x 8,9 millimetriä sekä paino 229 grammaa lasipintaisena ja 225 grammaa tekonahkapintaisena versiona
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 8.0 -ohjelmistoa
Hyvää Honor Magic6 Prossa
- Erinomainen näyttö. Honor Magic6 Prossa on huipussaan ennätyksellisen kirkas 5 000 nitin OLED-näyttö, joka on myös erittäin tarkka ja sulava. Kaikenlainen sisältö näyttää näytöllä upealta, ja LTPO-teknologialla sekä HDR10+- ja Dolby Vision -tuella varustetulla paneelilla ei juuri ole heikkouksia – vaikka kaarevat reunat eivät kaikkia miellyttänekään.
- Loistavat kamerat. Viime vuodesta päivitetty kamerakokoonpano säväyttää peräti 180 megapikselin telekameran kera. Kokoonpano on tasaisen vahva, ja etenkin pääkamera venyy upeaan laatuun myös pimeässä. Kamerasovelluksen pienet uudistukset ovat niin ikään tervetulleita.
- Vakuuttava akunkesto. Peräti 5 600 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa jopa kahdeksi päiväksi. Ahkerallakin käytöllä Honor Magic6 Pro toimii yhdellä latauksella pitkälle toisen vuorokauden puolelle. Tehokas 80 watin pikalataus täyttää akun nopeasti, mutta laturia ei tavallisesti kuulu myyntipakkaukseen.
- 3D-kasvojentunnistus. Android-puhelimissa harvinainen 3D-kasvojentunnistus on yhä ehdoton etu Honor Magic6 Prolla. Luotettava tunnistus poistaa lukituksen nopeasti mahdollistaen myös maksujen vahvistamisen parhaimmillaan huomattavasti sormenjälkeä miellyttävämmin – ja toki Magic6 Prosta löytyy myös sormenjälkilukija näytön alta.
Huonoa Honor Magic6 Prossa
- Videokuvauksen pienet puutteet. Honor Magic6 Pro ei tue joistakin kilpailijoistaan poiketen 8K-tarkkuutta, minkä ohella tele- ja ultralaajakulmakameroiden videot menettävät nopeasti laatuaan hämärässä. Videokuva on kuitenkin erittäin sulavaa ja vakaata sekä pää- että telekameralla.
- Ei enää laturia paketissa. Latausteho on täksi vuodeksi noussut 80 wattiin, mutta laturi on harmi kyllä nyt hankittava erikseen. Myyntipakkauksessa on vain puhelin, tietolappusia ja USB-C-kaapeli, joten myös suojakuori on ostettava itse.
Ulkoisesti aika tuttu, muutta teknisesti uudistunut Honor-lippulaiva
Alun alkaen kiinalaisjätti Huawein alabrändinä tunnetuksi tullut Honor on itsenäiseksi irtauduttuaan hiljalleen pyrkinyt vakiinnuttamaan asemaansa oikeastaan kaikissa hintaluokissa.
Nyt Honor Magic6 Pro edustaa toistaiseksi parasta, mitä Honorilla on tarjota.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pelkkä vilkaisu teknisiin ominaisuuksiin paljastaa, että Honor Magic6 Pro on tinkimätön vuoden 2024 lippulaivapuhelin. Tasokas, huipussaan jopa ennätyksellisen kirkas 5 000 nitin näyttö, ajantasainen Qualcomm-huippupiiri, tavallista suurempi akku ja 180 megapikselin telekameran tähdittämä kamerakokoonpano ovat vain muutamia kohokohtia.
Ulkoisesti Honor Magic6 Pro on kuitenkin hyvin lähellä edeltäjäänsä. Kamerakokoonpanon muotokieltä on päivitetty vain hienoisesti, ja näyttö kaartuu yhä rahtusen verran kaikille neljälle sivulle. Alumiinikehyksellä varustettu runko on yhä tutun jämäkkä sekä IP68-luokituksen mukaisesti pöly- ja vesitiivis.
Huomionarvoisesti Honor Magic6 Pron vihreä Epi Green -värivaihtoehto on takaa pinnoitettu vegaani- tekonahalla. Mustan arvostelulaitteemme takapinta sen sijaan on lasinen sekä täten varsin liukas, ja ikävä kyllä myyntipakkaus ei enää sisällä ensinkään suojakuorta.
Itse asiassa pakkausta on muutenkin yksinkertaistettu, ja myös laturi on tänä vuonna hankittava erikseen. USB-C-kaapeli paketissa kuitenkin itse Honor Magic6 Pron ohella on, ja myös näytönsuoja löytyy asetettuna valmiiksi paikoilleen..
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
USB-C on yhä ainut liitäntä, ja erikoisuutena mukana on taas tuttu infrapunalähetin, joka mahdollistaa Honor Magic6 Pron käyttämisen vaikkapa television kaukosäätimenä.
Merkittävin ulkoinen ero Magic6 Prossa edeltäjäänsä verrattuna on etukameran sijoittelu. Siinä missä pillerinmuotoinen komponentti aiemmin näkötti näytön vasemmassa yläkulmassa, on se nyt hilattu sivuttaissuunnassa keskelle ruutua. Muutos on jokapäiväisessä käytössä yllättävän merkittävä, sillä kuvatessa kameran keskeinen asettelu helpottaa kohdistamista.
Honor Magic6 Pron 6,8 tuuman ja 2800×1280 pikselin tarkkuuden OLED-näyttö erinomainen. Se tukee HDR10+-sisältöjä, Dolby Visionia ja 120 hertsin sulavaa virkistystaajuutta, joka vaihtelee käyttötavan mukaan yhden ja 120 hertsin välillä LTPO-teknologian ansiosta, mikäli sitä ei erikseen halua lukita 60 tai 120 hertsiin.
Näyttö on hyvin samankaltainen kuin viime vuonna, mutta sen kirkkautta on merkittävästi kohotettu. Tavanomaisessa käytössä kirkkaus nousee automaattiasetuksin kirkkaassa ympäristössä laajasti 1 600 nitiin tai rajallisella alueella huipussaan soveltuvalla sisällöllä jopa 5 000 nitiin, ja käyttö onkin mukavaa kaikissa olosuhteissa.
Vaikka huippukirkkaudesta on käytännössä vaikea päästä hyötymään merkittävällä tavalla, on kuitenkin huomionarvoista, että 5 000 nitin kirkkaushuippu on toistaiseksi ennätyksellinen lukema puhelimissa.
Automaattinen kirkkaudensäätö toimii niin ikään loistavasti Magic6 Prossa, ja mikä tärkeintä, huomaamattoman nopeasti.
Värintoistoa voi asetuksista mukauttaa tutun monipuolisesti, ja elokuvat, valokuvat ja mobiilipelit näyttävät kaikki hienolta Honor Magic6 Pron paneelilla. Paljaalla silmällä näytöstä on vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa, jos kohta kauttaaltaan suorat näytöt miellyttänevätkin monia Honorin suosimia, hienoisesti kullekin reunalle kaartuvia enemmän.
Näyttöä suojaa jo mainitun esiasennetun kalvon ohella NanoCrystal Shield -erityislasi, joka sisältää nanokristallikiteitä. Valmistajansa mukaan se on jopa kymmenen kertaa tavanomaista lasia kestävämpää, jos kohta on epäselvää, millaiseen lasiin Honor sitä tarkalleen vertaa.
Totutusti Honor on panostanut reilusti myös näytön käyttömukavuuteen. Tavanomaisen, lämpimiä värisävyjä hyödyntävän mukavuustilan ohella valittavissa on lukukokemusta parantava, lukulaitteiden E Ink -paneeleja mukaileva eBook-kirjatila, minkä ohella poikkeuksellisen korkean jopa 4 320 hertsin taajuuden PWM-kirkkaudensäätö vähentää pienillä kirkkauksilla näytön välkyntää silmiä säästäen.
Honor Magic6 Prolle on myönnetty myös TÜV Rheinlandin välkkymättömyyssertifikaatti, joka osaltaan todistaa, että puhelin on silmille sopiva myös hyvin hämärässä.
Monet katselevat puhelimensa ruutua tätä nykyä tunteja päivittäin, joten silmien hyvinvointiin panostaminen on erittäin tervetullutta. Samalla on toki huomattava, ettei Honor suinkaan ole ainut tällä saralla kunnostautunut älypuhelinvalmistaja.
Hienon näytön ohella Honor Magic6 Pro sisältää tehokkaat stereokaiuttimet: toinen kaiuttimista sijaitsee puhelimen alalaidassa, toinen näytön kapeassa yläreunuksessa. Ylhäällä sijaitsevaa kaiutinta käytetään myös kuulokkeena puheluiden aikana, mutta musiikkia ja videoita kulutessaessa molempien kaiutinten ääni on silti tasaisen pehmeää.
Äänenvoimakkuus kohoaa korkealle, ja paljaalla korvalla täyteläistä ääntä kuuntelee mielellään taajuuksista riippumatta. Honor Magic6 Pro soveltuu täten hienosti sekä perinteisiin puheluihin että musiikin kuuntelemiseen ilman kuulokkeita.
Käytännössä kaikista muista Android-älypuhelimista Honorin Magic-lippulaivapuhelimet, niin myös Magic6 Pron, erottaa perinteisesti 3D-kasvojentunnistus, joka on toteutettu erillisellä, etukameran yhteyteen sijoitetulla 3D ToF -kameralla. Käytännössä tunnistus on muita Android-puhelimia turvallisempi mahdollistaen täten esimerkiksi maksujen vahvistamisen ja pankkipalveluiden käytön ilman PIN-koodeja tai sormenjälkiä esimerkiksi Applen iPhoneista tutulla tavalla.
Myös näyttöön upotettu sormenjälkilukija on toki käytettävissä, ja erittäin sujuvasti onkin. Usein sormenjälkeä ei kuitenkaan ehdi lukea kasvojentunnistuksen avatessa lukituksen vikkelämmin katselukulmasta riippumatta.
On hieman erikoista, että Honor on yhä pitkälti ainut 3D-kasvojentunnistukseen panostava Android-valmistaja. Käyttömukavuutta mitattaessa se päihittää sormenjälkitunnistuksen mennen tullen – ainakin allekirjoittaneen mielestä – avaten puhelimen myös talvipakkasessa vailla tarvetta hanskojen riisumiselle. Niin ikään maski kasvoilla sekä pimeässä tunnistusta voi hyödyntää.
Huippupiiri ja merkittävästi kasvanut akkukapasiteetti
Huippuluokan puhelimelle odotetulla tavvalla Honor Magic6 Pro tarjoaa myös erinomaiset tehot Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiireineen. Lokakuussa 2023 esitelty piiri tarjoaa näillä näkymin vähintään syksyyn 2024 asti Android-puhelinten kokonaisuutena parasta suorituskykyä.
Mittauksissa erot edeltäneeseen Snapdragon 8 Gen 2:een ovat parhaimmillaan merkittäviä, joskin käytännön tasolla eroja voi olla vaikea huomata.
Qualcommin itsensä mukaan peruslaskennassa Snapdragon 8 Gen 3:n suorituskyky on kasvanut jopa 30 prosentilla, graafisessa suorituskyvyssä jopa 25 prosentilla ja säteenseurannassa jopa 40 prosentilla. Lisäksi piirissä on panostettu laajasti tekoälyn vaatimaan laskentatehoon, jotta generatiivisen eli tuottavan tekoälyn toimintoja olisi mahdollista käyttää älypuhelimilla myös paikallisesti pilvipalveluiden sijaan.
Tekoälyyn on panostanut myös Honor, ja MagicOS 8:n älykkäistä uudistuksista kerrotaan tarkemmin hieman tuonnempana.
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 on jo nähty tositoimissa esimerkiksi Samsung Galaxy S24 Ultrassa for Galaxy -versiona sekä OnePlus 12:ssa ja Asus ROG Phone 8 Prossa. Suorituskykytesteissä Honor Magic6 Pro sijoittuu hyvin lähelle verrokkejaan erojen ollessa pieniä.
Parhaimmat testitulokset Magic6 Prolla saavutetaan käyttämällä erillistä suorituskykytilaa.
Myös mobiilipelaajalle Honor Magic6 Pro on hyvä valinta. Sen jäähdytysjärjestelmä on tarpeeksi tehokas pitääkseen puhelimen verrattain viileänä, ja kun lämpötila pitkään jatkuvassa rasituksessa vääjäämättä kohoaa, pysyy suorituskyky yhä melko korkealla tasolla.
Tehoja mitattaessa Honor Magic6 Pro pärjääkin kaiken kaikkiaan hienosti, kuten kaikki kilpailijansakin yli tuhannen euron hintaluokassa. Kaikenlainen käyttö on mukavan sulavaa, eivätkä mobiilipelit tai moniajo tuota älypuhelimelle minkäänlaisia ongelmia.
Honor Magic6 Prossa on 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Molemmat muistit ovat toistaiseksi parasta laatua (LPDDR5X / UFS 4.0). Muistikorttipaikkaa ei ole, joten tallennustila ei ole laajennettavissa.
Honor Magic6 Pron USB-C-liitäntä tukee USB 3.2 Gen 1 -tiedonsiirtonopeutta (5 Gbit/s).
5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi Magic6 Prossa on tuki Wi-Fi 6:lle ja 7:lle (2,4 ja 5 GHz), Bluetooth 5.3:lle sekä NFC-lähiyhteydelle. Yhteyksien toimintaa on parantamassa Honorin itse kehittämä C1+:ksi nimetty RF-piiri.
Kuten edellä on käynyt ilmi, on Honor Magic6 Pro varsin tasokkaasti varusteltu lippulaiva. Ominaisuuksiensa ansiosta se onkin ensimmäisenä älypuhelimena saanut kaikkiaan viisi eri DxOMark Gold Label -merkintää kameralle, etukameralle, näytölle, äänentoistolle ja akulle, jonka kapasiteetti onkin keskimääräistä mittavampi.
Honor Magic6 Pron akkukapasiteetti on peräti 5 600 milliampeerituntia, ja ero edeltäjän 5 100 milliampeerituntiin on merkittävä sekä paperilla että käytännössä. Myös Magic5 Pron käyttöaika oli luotettava, mutta Magic6 Prossa akunkesto on vieläkin parempi.
Magic6 Prolla voi huoletta katsella suoratoistovideoita, somesyötteitä ja sivustoja tunnista toiseen, ja myös mobiilipelaamista tai ahkeraa kameran käyttöä akku kestää vaivatta. Ahkerallakin käytöllä virtaa riittää taatusti aamusta iltaan, ja kaksikin vuorokautta on helpohkosti saavutettavissa.
Teknisenä kuriositeettina käytössä on nyt pii-hiiliakku, jonka energiatiheys sekä toimivuus erittäin kylmässä ja kuumassa ovat tavanomaisia akkuja paremmat. Vielä viime vuonna pii-hiiliakku oli Kiinan-malliversioiden erikoisuus, mutta nyt sellainen on käytössä maailmanlaajuisesti.
Akku latautuu 80 watin teholla (vs. Honor Magic5 Pro ja 66 wattia), mutta laturi ei harmi kyllä sisälly myyntipakkaukseen. Erikseen Honor myy 100 watin laturia, joka soveltuu Magic6 Pron nopeimpaan mahdolliseen lataamiseen.
100 watin laturin kanssa latausaika täyteen on kiitettävän nopea, noin 43 minuuttia, mikä on varsin lähellä Honorin lupaamaa 40 minuuttia. Jo vartti piuhassa tarjoaa tarpeeksi virtaa yhdeksi päiväksi.
Honor Magic6 Pro latautuu täten nopeammin kuin esimerkiksi Samsungin ja Applen huippupuhelimet taipuen kuitenkin niukasti muun muassa OnePlus 12:lle. Etenkin suuri 5 600 milliampeeritunnin kapasiteetti huomioiden latausaika on oikein hyvällä tasolla.
Lisäksi Magic6 Pro tukee myös langatonta latausta, parhaimmillaan 66 watin teholla Honorin lataustelineen kanssa.
Mielenkiintoinen ja erinomaisen monipuolinen kamerakattaus
Honor panostaa huippupuhelimissaan vuodesta toiseen vahvasti kameroihin.
Magic6 Prossa kameroita on kaikkiaan viisi, kolme takana ja kaksi edessä, jos mukaan lasketaan myös etukameran rinnalta löytyvä 3D-syvyyskamera:
- 50 megapikselin pääkamera automaattitarkennuksella, 1/1,3″ kennolla, vaihtuvalla f/1,4-f/2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera automaattitarkennuksella, 1/2,76″ kennolla, f/2,0-aukolla, makrokuvaus 2,5 senttimetrin etäisyydeltä
- 180 megapikselin periskooppirakenteinen 2,5x optisen zoomin ja 100x digizoomin telekamera automaattitarkennuksella, 1/1,49″ kennolla, f/2,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 50 megapikselin etukamera 90 asteen kuvakulmalla, automaattitarkennuksella ja f/2,0-aukolla ja 3D-syvyyskamera
Vaikka myös Honor Magic5 Pro oli kamerapuhelimena varsin vakuuttava, on kokoonpanoa silti päivitetty viime vuodesta muutamalla merkittävällä tavalla vain ultralaajakulmakameran pysyessä pitkälti samana kennoa lukuun ottamatta.
Pääkamerassa hyödynnetään nyt vaihtuvaa aukkokokoa, jonka tulisi parantaa suorituskykyä etenkin haastavissa olosuhteissa sekä lähikuvissa. Vaikka kenno onkin hieman viime vuotta pienempi, tulisi kirkkaamman linssin johtaa parempiin kuviin, Honor kuvailee.
Kameroista mielenkiintoisin lienee silti 180 megapikselin telekamera, jonka tarkkuus on telekameroille varsin poikkeuksellinen. Vaikka optista zoomia on tarjolla vain 2,5-kertaiselle tasolle (vs. Honor Magic5 Pro ja 3,5x), mahdollistaa korkeampi tarkkuus myös pidemmälle zoomaamisen kuvia rajaamalla.
Telekamera tallentaakin varsin laadukkaita valokuvia sekä optisesti 2,5x-tasolla että enemmän digitaalisesti zoomattaessa. Kuten megapikselien määrä, ei optisen zoomin tasokaan aina automaattisesti takaa hienoja valokuvia, minkä Honor Magic6 Prokin erinomaisine valokuvineen todistaa.
Valokuvat Magic6 Prolla ovat näyttäviä aina 10-15-kertaiselle zoomin tasolle saakka. Värimaailma pysyy erittäin laadukkaana, mikä ei kauas tarkennettaessa ole aina itsestään selvää, ja kohina on hienosti kurissa. Kuvien rajaukset aiheuttavat toisinaan taustalla oleviin yksityiskohtiin lievää puuroutumista, mutta itse kohde säilyy kirkkaan terävänä.
Honor Magic6 Pro onkin edeltäjäänsä parempi zoom-kamerapuhelin. Kaukana olevien kohteiden tallentamisen ohella kameraa on helppo käyttää tyylikkäisiin lähikuviin, mihin telekamera onkin erillistä makrokameraa toimivampi ratkaisu.
Optisen kuvanvakaimen ansiosta telekameralla on helppo tallentaa myös hienoja videoita enintään 4K-tarkkuudella, mutta yleisesti ottaen videokuvaus lienee Honor Magic6 Pron heikoin kameraosa-alue. Korkeaa 8K-tarkkuutta ei ole saatavilla ensinkään, minkä ohella ultralaajakulma- ja telekameroiden suorituskyky laskee nopeasti hämärässä – mutta siis vain videoita kuvattaessa. Videoita kuvattaessa pääkamera onkin selvästi etevin.
Pääkamera selviytyy upeasti oikeastaan mistä hyvänsä tilanteista, olivatpa olosuhteet sitten otolliset tai eivät. Erillinen yötila taikoo sekä valokuviin että videoihin hämmästyttävän paljon valoa myös todella hämärässä, ja otokset ovat tarkkoja myös käsivaralla.
Valoisassa useat huippupuhelimet tallentavat erinomaisia valokuvia, ja erojen löytäminen paljaalla silmällä on vaikeaa. Yleisesti ottaen Honorin älypuhelimet tuppaavat korostamaan kuvien värejä hieman esimerkiksi Samsungin tai Sonyn puhelimia enemmän, ja parhaan kameran valinta onkin käyttäjän mieltymysten varassa.
Toki myös Honor Magic6 Pro sisältää monipuolisen ja helppokäyttöisen ammattilaistilan kuvausasetusten, kuten mainitun värimaailman, tarkkaa säätelyä varten. Pro-kuvaustilaa voi käyttää kaikilla takakameroilla vailla rajoitteita.
Kuten mainittua, on ultralaajakulmakamera päivittynyt takakameroista vähiten sitten viime vuoden. Sen laajat, 122-asteiset kuvat ovat yhä kaikin puolin hienoja sekä päivänvalossa että hämärässä, vaikka pimeässä pääkamera onkin selvästi – ja odotetusti – kahta muuta takakameraa edellä.
Ultralaajakulmakameralla hämärässä kuvatut videot ovat Honor Magic6 Pron kameroiden heikointa osaamista kohinan lisääntyessä ja valotuksen ajautuessa kohtalaisen nopeasti ongelmiin.
Myös etukameran jälki miellyttää silmää ollen tasaisen vahvaa sekä sisällä että ulkona. Erittäin kirkas näyttö toimii tarvittaessa tehokkaana kuvausvalona, ja 90 asteen omakuviin mahtuu helposti mukaan kaveritkin.
Täksi vuodeksi Honor on ilahduttavasti päivittänyt hienoisesti myös kamerasovellustaan. Pitkään Honor-puhelimia käyttäneet arvostanevat uutta, kuvaustilavalikon yläpuolelle lisättyä pikavalintojen riviä, joka sisältää esimerkiksi aiemmin pääasetusten alavalikkoon piilotetun ajastimen.
Ohjelmistotasolla muutenkin laajasti käytössä olevaa tekoälyä hyödynnetään kameroissa uudistetulla Honor AI Motion Sensing Caputre -toiminnolla. Käytännössä se mahdollistaa muun muassa nopeiden urheilusuoritusten, kuten hyppimisen, tanssin ja kamppailulajien tarkan kuvaamisen tekoälyn avustuksella, ja vaikkapa ohi pyyhältävän auton kuvaaminen onkin Magic6 Prolla vaivatonta.
Kamerasovellusta voi mukauttaa muun muassa tilojen sijaintia päivittämällä. Käytössä on monenlaisia kuvaustiloja vlogin pitämiseen sopivasta tarinatilasta kahden kameran samanaikaiseen käyttöön ja jopa 240 ruudun hidastuskuvauksesta timelapse-videoihin.
Kokonaisuutena Magic6 Pro on erinomainen kamerapuhelin.
Tekoälyllä höystetty MagicOS – ja muutama tuttu uudistus
Generatiivinen eli tuottava tekoäly on arvostelun julkaisuhetkellä valtavan huomion kohteena, ja olisikin jopa enemmän yllätys, mikäli joku puhelinvalmistaja ei tekoälyyn nyt panostaisi. Myös Honorin MagicOS 8 -ohjelmisto sisältää monia tekoälyä hyödyntäviä uudistuksia.
Ensivilkaisulla Android 14:ään pohjautuva MagicOS 8.0 on hyvin samankaltainen kuin aiemminkin. Ilmoituksille ja pika-asetuksille kahtia jaettu valikko muistuttaa Applen iPhoneissa nähtyä itse käyttöliittymän ollessa oletuksena pirteän värikäs.
Ulkoasua on totutusti helppo mukauttaa mieleisekseen erilaisilla teemoilla, ja myös laajennettavat kansiot ja pikavalintoja tukevat kotinäytön sovelluskuvakkeet monipuolistavat käyttökokemusta.
Täksi vuodeksi Honor on MagicOS 8.0:ssa panostanut eritoten lukitusnäyttöön, jota voi nyt helposti tyylitellä erilaisilla kelloilla ja taustoilla. Tällä osa-alueella ohjelmisto onkin viime vuosina ollut kilpailevia vaihtoehtoja perässä, joten lisähuomio on tervetullut asia.
MagicOS 8.0 sisältää myös kokonaan uuden Magic Capsulen, joka käytännössä on eräänlainen lisäilmoitus taustalla auki olevalle sovellukselle. Kun vaikkapa ääninauhurin pienentää nauhoituksen ollessa käynnissä, liukuu sovellus näytön ylälaitaan pillerimäisen etukamerakomponentin ympärille.
”Taikakapselia” koskettamalla voi nopeasti palata sovellukseen aina niin halutessaan, ja uudistus tukee monipuolisesti erilaisia esiasennettuja ohjelmia ajastimesta taustalla soivaan musiikkiin.
Toimintaperiaatteltaan uudistus on oikeastaan täsmälleen samanlainen kuin Applen Dynamic Island, joka esiteltiin iPhone 14 Pro -älypuhelinten yhteydessä syksyllä 2022.
Lisäksi Honor Magic6 Prota voi käyttää eräänlaisena yö- tai työpöydän ilmoitusnäyttönä kääntämällä puhelimen kyljelleen – niin ikään Applen latauksen aikana käytettävissä olevaa toimintoa muistuttavalla tavalla.
Tekoäly puolestaan näkyy esimerkiksi paikallisesti tehtävissä hauissa. Käyttäjä voi muun muassa napauttaa osoitteen sisältävää viestiä, mihin puhelin reagoi etsimällä nopeimmat reittiohjeet käyttäjän valitsemalla karttasovelluksella.
Toinen tekoälyä tukeva uudistus on Magic Portal, joka mahdollistaa muun muassa tekstiin ja kuviin perustuvat verkkohaut pidä ja raahaa -komennoilla. Kiintoisaan kuvaan liittyvän haun voi suorittaa koskettamalla sitä pitkään ja vetämällä kohti esiin ponnahtavaa ”taikaportaalia” – eli eräänlaista hakupalkkia.
Tekoäly osaa myös suositella käyttäjän mahdollisesti tarvitsemia toimintoja ilmoitusvalikossa, minkä ohella etukameraa hyödyntävää ilmaohjausta on optimoitu tekoälyllä.
Honorin mukaan tuottavan tekoälyn on määrä tehdä MagicOS 8.0:sta niin fiksu, että se ennakoi käyttäjänsä tarpeet. Täten erilaisia työkaluja ei tarvitsisi erikseen itse käynnistää, vaan puhelin toimisi toivotulla tavalla jo ennakkoon.
Aivan vielä Honorin kunnianhimoiseen tavoitteeseen ei päästä, mutta MagicOS 8.0 antaa kuitenkin jo osviittaa siitä, mitä yhtiöltä on tulevaisuudessa lupa odottaa.
Esimerkiksi tekstin ja verkkosivuista tehtyjen tiivistelmien kirjoittamiseen suunnattuja tuottavan tekoälyn toimintoja ei ainakaan vielä ole saatavilla esimerkiksi Samsungista poiketen, mutta tulevaisuudessa tilanne saattaa toki päivitysten myötä muuttua.
Honor Magic6 Prolle on luvattu neljä Android -järjestelmäversiopäivitystä sekä viisi vuotta tietoturvaparannuksia. Honor Magic6 Pron tulisi siis säilyä turvallisena aina alkuvuodelle 2029 ja saada päivityksenä neljä isoa Android-ohjelmistoa (15, 16, 17 ja 18).
Päivityslupaus on nykymittapuulla huipppupuhelimissa perushyvää keskitasoa, ja verrattuna parin vuoden takaiseen tilanteeseen on Honor petrannut tällä osa-alueella selvästi. Muun muassa Samsung Galaxy S24 -puhelinten 7+7 vuoden tukeen Honor ei kuitenkaan pysty vastaamaan.
Yhteenveto: Honorin lippulaivapuhelin tarjoaa hienosti vastinetta rahalle
Huippuluokan lippulaivoiksi luokiteltujen älypuhelinten markkinat ovat viime vuosina kasvaneet alan yleisestä ailahtelevaisuudesta huolimatta. Yhä useammat ovat valmiita panostamaan älypuhelimeen rahallisesti aiempaa enemmän, ja Honor Magic6 Pron kaltaiset huippupuhelimet ovatkin alati suositumpia.
Honor Magic6 Pro tarjoaa hienosti vastinetta reilusti yli tuhannen euron suositushinnalleen, ja jos hinta painuu tästä alaspäin, muuttuu se entistäkin houkuttelevammaksi. Magic6 Pro sisältää erinomaisen näytön, monipuolisesti loistavat kamerat, mittavan akunkeston ja nopean latauksen laadukkaassa sekä IP68-luokituksen mukaisesti pöly- ja vesitiivissä rakenteessa.
Myös ohjelmistoa Honor on nyt onnistunut viemään eteenpäin onnistuneella tavalla.
Merkittävät heikkoudet ovat vähissä, ja käyttäjän omilla mieltymyksillä onkin suurin rooli uutta puhelinta valittaessa. MagicOS 8 -ohjelmisto iPhonelta siirtyville tuttuine käyttöliittymineen ei ole puhtaan Androidin ystävien mieleen, mutta monet toisaalta arvostanevat sen mukautettavuutta ja monipuolisuutta.
Kameroita, näyttöjä ja akunkestossa vertailtaessa Honor Magic6 Pro on parhaita mahdollisia vaihtoehtoja markkinoille saapuessaan. Monipuolisuudessaan se taipuu vielä esimerkiksi Samsung Galaxy S24 Ultralle, jossa on lisänä esimerkiksi S Pen -kynä, mutta toisaalta Honor päihittää Samsungin selvästi esimerkiksi latausajassa ja sisältää kätevän, mutta samalla turvallisen 3D-kasvojentunnistuksen.
Samsungin päivityslupaus (7+7 vuotta) on parempi kuin Honorin lupaus (4+5 vuotta), minkä ohella tuottavan tekoälyn rooli Samsungin One UI -ohjelmistossa on merkittävämpi, kun taas Honor Magic6 Pro on hieman etevämpi hämäräkuvauksessa – eivätkä tekoälytoiminnot välttämättä kiehdo kaikkia.
Samsung Galaxy S24 -malliston ohella haasteen heittää OnePlus 12, joka on yhtä tehokas, mutta jonkin verran edullisempi. Tehokasta puhelinta etsiville erottuva vaihtoehto on myös Asus ROG Phone 8 Pro, joka tosin esimerkiksi kameroiltaan on selvästi heikompi kokonaisuus.
Vuoden 2023 huippupuhelimia kannattaa niin ikään ehdottomasti yhä harkita. Esimerkiksi Samsung Galaxy S23 -mallisto, OnePlus 11 ja tietysti Honor Magic5 Pro ovat jo satoja euroja seuraajiaan halvempia, mutta sujuva käyttökokemus on silti taattu vielä vuosiksi eteenpäin.
Viimevuotisissa puhelimissa tuottavan tekoälyn esiinmarssia on toki odotettava jonkin aikaa, ja esimerkiksi MagicOS 8.0:n nähtyjen uudistusten kohtalosta aiemmilla Honor-älypuhelimilla ei vielä tiedetä mitään.
Täydellistä älypuhelinta ei olekaan, mutta Honor Magic6 Pron tarjoamasta kokonaisuudesta on vaikea löytää merkittäviä puutteita. Kyseessä on Honorin toistaiseksi selvästi paras lippulaivapuhelin, jota voi suositella kokonaisvaltaisesti tasokasta älypuhelinta etsivälle.
___
Arvostelun lopuksi vielä lisää esimerkkikuvia Honor Magic6 Pron kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »