ChatGPT on saamassa merkittävän parannuksen. Tekoälypalvelu oppii muistamaan asioita.
OpenAI nosti ChatGPT-palveluineen generatiivisen eli tuottavan tekoälyn kaiken kansan huulille, ja keskustelupohjaisella käyttöliittymällä varustetun botin suosio onkin pysynyt korkealla. Nyt ChatGPT:ssä testataan merkittävää uudistusta, muistia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi ChatGPT:tä on täytynyt erikseen muistuttaa omista mieltymyksistä aina uuden keskustelun alkaessa ja toisinaan myös saman käyttökerran aikana. Ennen pitkää palvelu oppii kuitenkin käyttäjästään tietoja tarjoten täten mukavamman kokemuksen.
OpenAI:n mukaan ChatGPT:llä on kaksi tapaa oppia. Käyttäjät voivat joko erikseen kertoa sille asioita itsestään tai luottaa botin itse omaksuvan tietoja keskustelun edetessä.
Kun muisti lähiaikoina julkaistaan ChatGPT:hen, voi sille paljastaa esimerkiksi lastensa allergiatietoja, suosimiaan koodikieliä tai lempilomakohteitaan paremman palvelun saamiseksi. Päämäärä on tehdä ChatGPT:stä entistä henkilökohtaisempi kokemus, OpenAI kertoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jokaisella mukautetulla ChatGPT-mallilla on oma muistinsa, joten esimerkiksi ChatGPT Books ja Tutor Me voivat tietää käyttäjästään eri asioita kirjasuosituksia ja henkilökohtaisia kursseja suunnitellessaan.
Käyttäjiltä kerättyjä tietoja saatetaan käyttää kielimallin kouluttamisessa, mutta muun muassa terveystietoja tai muuta henkilökohtaista ChatGPT ei muista, OpenAI vakuuttaa. Muistin voi myös kytkeä pois päältä palvelun asetuksista.
ChatGPT:hen on samalla tulossa uusi toiminto, joka mahdollistaa yksittäiset keskustelut vailla huolta muistin karttumisesta. Käytännössä uudistus muistuttaa verkkoselainten yksityisiä käyttötiloja.
Mikäli muistin käytön haluaa aikanaan lopettaa, voi kaiken ChatGPT:n omaksuman helposti poistaa asetusten kautta. Tekoälybottia voi myös pyytää tekstikehotteella kertomaan kaiken, mitä se käyttäjästään tietää, ja vaatia sitten unohtamaan haluamansa asiat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
ChatGPT:n muisti on nyt julkaistu pienelle osalle käyttäjistä. Ennen pitkää se lanseerattaneen palveluun laajemminkin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »