OnePlus 12R on OnePlussan R-malliston ensimmäinen edustaja Suomen ja laajemmin Euroopankin markkinoilla. Aiemmin Intian-erikoisuutena tunnettu sarja tarjoaa edullisemman, mutta silti hyvin varustellun vaihtoehdon aivan terävimmän kärjen lippulaivamalleille.
OnePlus 12R onkin täten hieman riisuttu vaihtoehto OnePlus 12 -huippupuhelimesta. Vastaavasti sen voi mieltää myös viimevuotisen OnePlus 11:n hienoisesti päivitetyksi versioksi.
OnePlus 12R
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,78" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 8 + 2 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -piiri
- 5500 mAh akku
Teknisesti OnePlus 12R tarjoaa hintansa vastineeksi mielenkiintoisen kokonaisuuden. Huippunäyttö ja yhä tehokas Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri ovat saaneet rinnalleen OnePlussan toistaiseksi suurimman, kapasiteetiltaan 5 500 milliampeeritunnin akun.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myös pikalataus on OnePlussalle tuttuu tapaan tehokas akun vajaassa puolessa tunnissa. Päivitystueksi OnePlus on kertonut 3+4 vuotta (Android 15, 16 ja 17 sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä).
OnePlus 12R tulee saataville ennakkomyynnin jälkeen 13. helmikuuta 699 euron suositushinnalla (16+256 Gt). Värivaihtoehtoja ovat tummanharmaa Iron Gray sekä vaaleansininen Cool Blue.
OnePlus 12R:n tekniset tiedot
- Runko alumiinia, takana lasipinta, edessä Corning Gorilla Glass Victus 2 -lasi
- 6,78 tuuman reunoiltaan kaareva BOE:n valmistama LTPO 4.0 AMOLED-näyttö 19,8:9-kuvasuhteella, 2780×1264 pikselin tarkkuudella (450 PPI) ja 1-120 hertsin virkistystaajuudella ja 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, kirkkaus jopa 1 600 nitiä (tyypillinen) ja huipussaan 4 500 nitiä, 2 160 hertsin PWM-kirkkaudensäätö, HDR10+ ja Dolby Vision -tuki, näyttö-runkosuhde 93,5 prosenttia
- Optinen sormenjälkilukija näytön alla
- Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
- Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri
- RAM-käyttömuisti 16 gigatavua Suomessa (LPDDR5X)
- Tallennusmuisti 256 gigatavua Suomessa (UFS 3.1)
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera 24 mm -polttovälillä, 1/1,56″-koon Sony IMX890 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 112 asteen kuvakulmalla ja Sony IMX355 -kennolla
- 2 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- Värilämpötila-anturi
- LED-kuvausvalo
- Videokuvaus 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 1080p 120 fps, 720p 240 fps
- 16 megapikselin etukamera reiässä näytön yläreunan keskellä f/2,4-aukolla
- Videokuvaus 1080p 30 fps, 720p 30 fps
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 7 (2,4 ja 5 GHz, 802.11a/b/g/n/ac/ax/be)
- Bluetooth 5.3 (SBC / AAC / LHDC / LDAC / aptX / aptX HD -äänikoodekit)
- NFC-lähiyhteys
- Infrapunalähetin
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- 5 500 milliampeeritunnin akku 100 watin SuperVOOC-pikalatauksella
- USB-C-liitäntä (USB 2.0)
- Alert Slider -kytkin
- Mitat 163,3 × 75,3 × 8,8 millimetriä ja paino 207 grammaa
- IP64-luokitellusti pölytiivis ja roiskevedenkestävä rakenne
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 14 -ohjelmistoa
Hyvää OnePlus 12R:ssä
- Oiva näyttö. OnePlus 12R:n näyttö ei anna tasoitusta kalliimmille. Tarkkuus, väritoisto ja kirkkaus ovat erinomaisella tasolla, ja kaikenlaista sisältöä kuluttaa ruudulta mielellään. Myös tuki HDR10+:lle ja Dolby Visionille on mukana, ja virkistystaajuus mukautuu automaattisesti LTPO-teknologian myötä.
- Akunkesto ja latausnopeus. OnePlussan suurin 5 500 milliampeeritunnin akku tarjoaa luotettavan, peruskäytöllä kohtalaisen helposti kahteen päivään venyvän käyttöajan. Myyntipakkauksessa toimitettava 100 watin laturi sen sijaan täyttää tyhjän akun alle puolessa tunnissa.
- Tasokas pääkamera. OnePlus 12R:n pääkamera on erinomainen sekä päivänvalossa että hämärässä. Etenkin erillisellä yötilalla kuvattaessa laatu pysyy korkeana olosuhteista riippumatta, mikä pätee myös manuaaliasetuksilla kuvaamiseen.
Huonoa OnePlus 12R:ssä
- Yksipuolinen kamerakokonaisuus. Pääkameran erinomaisuus paikkaa kokonaisuutta hienosti, mutta telekameran puuttumista ei silti voi sivuuttaa. Teknisesti perustasoisen ultralaajakulmakameran suoritustaso menettelee ajoittain, mutta makrokameran käytännön hyödyllisyys on helppo kyseenalaistaa.
- Perustasoinen päivitystakuu. OnePlus 12R ei harmittavasti saanut samaa päivitystakuuta (4+5 vuotta) kuin huippumalli OnePlus 12. Osa haastajista päihittääkin 12R:n 3+4 vuoden lupauksen yleisen tason noustua viime vuosina ilahduttavasti valmistajasta riippumatta.
- Pienet puutteet. Telekameran ohella OnePlus 12R:stä puuttuvat muun muassa langaton lataus ja IP-luokiteltu upotustiiviys puhelimen ollessa vain roiskevedenkestävä (IP64). Muutamissa ominaisuuksissa on toki ymmärrettävästi täytynyt karsia hinnan laskemiseksi. Kokonaisuus on kuitenkin toimiva.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Edellä mainittujen heikkouksien ohella kannattaa huomata, ettei OnePlus 12R sisällä muistikorttipaikkaa tai 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.
”Lippulaivojen tappajan” paluu?
Oppon tytärbrändi OnePlus tunnettiin ensimmäisinä vuosina ”lippulaivojen tappajistaan”, jotka haastoivat kehittyneimmät Android-puhelimet hyvine ominaisuuksineen, mutta edullisemmalla hinnalla. Sittemmin myös OnePlus on laajentanut valikoimaansa sekä noin tuhannen euron lippulaivoihin että edullisempiin hintaluokkiin huippupuhelinten haastajien jäätyä pienemmälle huomiolle – ainakin suomalaisesta näkökulmasta.
Viime vuosina vain Intiassa julkaistu OnePlus R -mallisto on kuitenkin tarjonnut kehittyneitä vaihtoehtoja lippulaivoja halvemmalla, ja nyt sarja on rantautunut maailmanlaajuisille markkinoille Suomi mukaan lukien. OnePlus 12R on pätevä tarjokas kattavasti varusteltua, mutta silti kohtuuhintaista puhelinta etsiville.
OnePlus 12R nähtiin jo aiemmin myös Kiinassa, mutta eri nimellä nimellä OnePlus Ace 3. Teknisesti kyseessä on kuitenkin sama älypuhelin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus 12R sisältää monia huippuominaisuuksia, kuten näytön, lataustehon ja pääkameran, minkä ohella sen muotoilu seuraa tarkasti viimevuotista OnePlus 11 -mallistoa sekä OnePlus 12:aa mitä tulee pyöreään kamerakohoumaan ja kaareviin reunoihin.
OnePlus 12R:n oikealla kyljellä on perinteiset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, vasemmalla taas OnePlussan tavaramerkiksi muodostunut Alert Slider -äänitilakytkin. Rosopintaista kytkintä on mukava käyttää, ja sitä liu’uttamalla on helppo kytkeä äänet ja värinä päälle tai pois.
Edestä ja takaa lasisen, alumiinikehyksellä vahvistetun älypuhelimen laatutuntuma ei jätä sijaa moitteelle, ja näyttöä suojaa Corningin kestävä Gorilla Glass Victus 2 -lasi. Näytöstä mainittakoon jo tässä vaiheessa myös niin kutsuttu Aqua Touch -toiminto, jonka tavoite on mahdollistaa puhelimen käyttö myös märillä käsillä. Tämä toteutuu myös käytännössä.
Olivatpa kädet sitten kuivat tai kosteat, on OnePlus 12R:n käyttö mukavaa. Verrattain liukkaalle puhelimelle voi olla fiksua hankkia suojakuori, joka ei harmi kyllä sisälly myyntipakkaukseen, mutta laturi kaapeleineen on kuitenkin mukana. Näytönsuoja on lisäksi paikallaan jo valmiiksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus 12R:ssä on 6,78-tuumainen AMOLED-näyttö, jonka enimmäiskirkkaus yltää OnePlus 12:n tavoin jopa 4 500 nitiin. Tyypillinen, koko näytön alueelta mitattu kirkkaus on sen sijaan 1 600 nitiä, mikä sekin on varsin pätevä lukema – kaikenlaisen sisällön näkee helposti myös kirkkaassa keskitalven auringonpaisteessa.
Teknisesti näyttö on muutenkin huippuluokkaa. Se toistaa 1,07 miljardia värisävyä, ja mukana on sekä HDR10+- että Dolby Vision -tuki. Esimerkiksi elokuvien ja some-syötteiden katselu onkin älypuhelimella erittäin mukavaa, vaikka verrattain suurikokoisen näytön jokaiseen kulmaan ei yhdellä kädellä helposti ylläkään.
Näytön tarkkuus on 2780×1264 pikseliä, mikä tarjoittaa 450 pikselin tuumakohtaista tiheyttä. Paneeli on hienoisesti reunoiltaan pyöristetty, mistä ei kuitenkaan aiheudu esimerkiksi virhekosketuksia. Neljännen sukupolven LTPO-teknologia mahdollistaa virkistystaajuuden sulavan vaihtelun 1-120 hertsin välillä.
Kuten mainittua, on käyttö mukavaa valoisassa korkean kirkkauden ansiosta. Sama pätee illan hämärään. 2 160 hertsin PWM-kirkkaudensäätö auttaa vähentämään silmiä rasittavaa välkettä.
OnePlus 12R:n näyttö haastaa kokonaisuutena tasapäisesti kalliimmat huippupuhelimet. Värisävyjä sekä muita valintoja voi asetuksista mukauttaa monipuolisesti, ja sekä liikkuva että staattinen sisältö näyttää hienolta.
Erillistä kuulokeliitäntää OnePlus 12R:ssä ei nykytrendille omaisesti ole, mutta stereokaiutinten ääni on mukavan tasokasta. Korvakuulolla erilaiset taajuudet toistuvat kiitettävän hyvin, ja tarvittaessa voimakkuuskin nousee korkealle.
Käytettävissä on lisäksi Bluetooth 5.3 -yhteys sekä tuki SBC-, AAC-, LHDC-, aptX- ja aptX HD -äänikoodekeille. Lisäksi OnePlus 12R sisältää infrapunalähettimen vaikkapa television kauko-ohjaamista varten, lähimaksamisessa tarvittavan NFC-yhteyden sekä luonnollisesti 5G-tuen. Niin ikään tuettuna on Wi-Fi 7.
Verrattuna esimerkiksi OnePlus 12:een, on OnePlus 12R:ssä toki jouduttu joustamaan muutamalla osa-alueella teknisessä kattauksessa. Langatonta latausta ei ole, minkä ohella pöly- ja vesitiiviys on vain IP64-tasolla sijaan. Pölyä ja vesiroiskeita puhelimen pitäisi siis sietää, mutta veteen sitä ei kannata pudottaa.
Hienoinen säästely heijastuu myös järjestelmäpiiriin. OnePlus 12R sisältää vuoden 2023 huippupuhelimista tutun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2:n, joka taipuu suorituskykyvertailussa seuraajalleen usealla osa-alueella tarjoten silti yhä erinomaisen sulavan käyttökokemuksen.
LPDDR5X-tyypin RAM-käyttömuistia järjestelmäpiirin rinnalla on 16 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1) 256 gigatavua. Dual Cryo-Velocity -nimeä kantavan jäähdytysjärjestelmän kaksiosaisen höyrykammion koko on 9 140 neliömillimetriä, ja OnePlus 12R:n tulisikin valmistajansa mukaan sopia varsin hyvin myös pelaajille.
Vaativassa käytössä, kuten pelattaessa, OnePlus 12R lämpenee jonkin verran, mutta kuumenemisesta ei voida puhua. Tehonsa se säilyttää kiitettävän hyvin – noin puolen tunnin pelirupeaman jälkeenkin suorituskykytesteissä saadut tulokset olivat vain noin kymmenyksen tavanomaista heikompia.
Laajemmin tarkasteltuna OnePlus 12R menestyy suorituskykyä mitattaessa jotakuinkin vuoden 2023 huippupuhelinten tavoin.
Huomionarvoista on, että suorituskykymittauksissa parhaimmat tulokset saavutetaan erityisesti peruslaskennan osalta vain erillisessä, asetuksista kytkevässä suorituskykytilassa. Ilman sen käyttöä tulokset esimerkiksi GeekBenchissä jäävät vaatimattomalle tasolle.
Vaikka Snapdragon 8 Gen 2 -piiri ei olekaan enää vuoden 2024 huipputasoa, on OnePlus 12R silti erittäin tehokas ja pätevä älypuhelin niin sosiaalisen median ja suoratoiston suurkuluttajille kuin innokkaille mobiilipelaajillekin. Eroa Snapdragon 8 Gen 3:een kertyy testeissä useampia kymmeniä prosentteja, mutta käytännössä eroa on vaikea huomata moniajon ollessa sujuvaa ja sovellusten avautuessa viiveettä.
Mikäli OnePlus 12R:stä pitäisi erikseen korostaa yhtä ominaisuutta, olisi se kenties akunkesto. Puhelimessa on OnePlus-historian suurin akku, kapasiteetiltaan peräti 5 500 milliampeerituntia, ja kahden vuorokauden käyttöaika on helposti saavutettavissa.
Verrattuna OnePlus 12:een on 12R:n akku toki vain hienoisesti suurempi (5 500 vs. 5 400 milliampeerituntia), mutta käyttöaika on yhtä kaikki erittäin luotettavalla tasolla. Puhelimestaan voi huoletta ottaa kaiken irti esimerkiksi näytön virkistystaajuutta säätämällä, ja viikonloppureissunkin saattaa selvitä jopa vailla lataamisen tarvetta.
Kun OnePlus 12R täytyy ladata, onnistuu se nopeasti 100 watin pikalatauksen täyttäessä tyhjän akun vain noin 25 minuutissa.
Myyntipakkaukseen sisältyvä 100 watin SuperVOOC-pikalaturi hoitaa tehtävänsä hienosti, ja OnePlussan mukaan akkukapasiteetista on 1 600 latauskerran jälkeenkin jäljellä vielä 80 prosenttia. Korkeat lataustehot aiheuttavat toisinaan huolta akun käyttöiästä, mutta OnePlus 12R:llä syytä moiseen ei siis pitäisi olla.
Kuten aiemmin mainittiin, ei OnePlus 12R ensinkään tue langatonta latausta kalliimmista sisarmalleistaan poiketen, mikä on hyvä pitää mielessä ostopäätöstä tehtäessä.
Sulava ohjelmisto
OnePlus 12R julkaistaan Android 14:ään pohjautuvalla OxygenOS 14 -ohjelmistolla, joka on verrattain yksinkertainen, mutta silti monipuolisesti mukautettavissa oleva vaihtoehto. Verrattuna vakio-Androidiin on se ikään kuin pehmeämmän näköinen sekä värikkäämpi, jos kohta fontteja ja kuvakkeita onkin helppo nopeasti säätää joko asetuksista tai erillisten teemojen avulla.
OcygenOS 14:n käyttö on mukavan sulavaa, ja ohjelmiston jekut omaksuu varsin nopeasti. Eräs harmituksen aihe on kotinäytöstä oikealle pyyhkäisemällä avautuva tuttu Google-näkymä, jota ei takavuosista poiketen saa enää kytkettyä pois ilman lisäkikkailuja. Juuri muuta moitittavaa ei sitten olekaan.
Google-palvelut ovat luonnollisesti mukana täysimääräisesti, ja myös OnePlussan omia sovelluksia hyödynnetään yhä. Google Kuvia selkeämpi Valokuvat-sovellus, rauhoittumaan kannustava Zen-tila sekä sää- ja muistiinpanosovellukset ovat esimerkkejä toimivista OnePlus-ohjelmista.
Koti- ja lukitusnäyttöjä voi mukauttaa hyvin monipuolisesti muun muassa sovelluskuvakkeiden yhteydessä näkyviä nimiä vaihtelemalla, mistä OnePlus ansaitsee erikoismaininnan.
OnePlus 12R:lle on luvattu kolme Android-järjestelmäversiopäivitystä (Android 15, 16 ja 17) sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä, eli alkuvuodelle 2028 asti. Päivityslupaus on perushyvä, mutta ei kuitenkaan esimerkiksi Samsungin laajasti edullisissakin puhelimissaan tarjoaman lupauksen (4+5 vuotta) tai kalliimman OnePlus 12:n (4+5 vuotta) tasolla.
Teknisesti ja ohjelmistollisesti OnePlus 12R on vakuuttava paketti huolimatta muutamista, hinnan laskemiseksi tehdyistä joustoista. Kamerapuhelimena se on sen sijaan hieman kaksijakoinen, etenkin zoom-kuvauksen ystäville.
Vain pääkamera ilahduttaa
OnePlus 12R:ssa on jo OnePlus 11:stä tutulla tavalla pyöreä ja varsin suuri kamerakohouma, nyt rosoisella reunalla, ja verrattain kookkaalla LED-kuvausvalolla. Kaikkiaan kameroita on neljä, joista kolme takana ja yksi edessä näyttöreiässä:
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera 24 mm -polttovälillä, 1/1,56″-koon Sony IMX890 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 112 asteen kuvakulmalla ja Sony IMX355 -kennolla
- 2 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- Värilämpötila-anturi
- LED-kuvausvalo
- Videokuvaus 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 1080p 120 fps, 720p 240 fps
- 16 megapikselin etukamera reiässä näytön yläreunan keskellä f/2,4-aukolla
- Videokuvaus 1080p 30 fps, 720p 30 fps.
Verrattuna OnePlus 12:een on 12R:n kamerakokoonpanoa karsittu monin tavoin, mikä on hintoja vertailtaessa toki ymmärrettävääkin. Erillistä telekameraa ei ole, ja myös pääkamera on erilainen kennon, polttovälin ja aukkokoon osalta.
Pääkamerassa on joka tapauksessa optinen kuvanvakain ja muutenkin hyvä varustelu. Kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera on sen sijaan melko perustasoinen sekä ikävä kyllä kiinteätarkenteinen, kun taas makrokameran hyödyllisyys on helppo kyseenalaistaa heti kättelyssä. Myös etukamera on teknisesti melko tavanomainen.
Kamerakattaus on täten jokseenkin kaksijakoinen hyvin varustellun pääkameran saadessa rinnalleen suhteessa heikommat muut kamerat. Sama heijastuu osin myös käytännön kuvanlaatuun pääkameran pärjätessä erinomaisesti oikeastaan olosuhteista riippumatta.
Pääkameralla kuvatut videot ovat valokuvien ohella huippuluokkaa. Enintään 4K-laadulla kuvatut videot ovat kuvanvakautuksen ansiosta hyvin tasaisia ja värit sekä äänet kohdallaan.
Ultralaajakulmakameran laatu heikkenee nopeammin hämärässä, mutta suotuisissa olosuhteissa sen valokuvat ovat teknisiin ominaisuuksiin nähden jopa yllättävän hyviä etenkin värimaailman ansaitessa kehut. Tekniset ominaisuudet eivät ole kaikki kaikessa, minkä OnePlus 12R:n kameratkin ajoittain osoittavat.
Videokuvaus ultralaajakulmakameralla rajoittuu valitettavasti 1080p-tasolle.
Digitaalista zoomia OnePlus 12R tarjoaa 20-kertaiselle tasolle saakka, ja vielä noin viisinkertaisesti lähennetyt valokuvat näyttävät hyvältä. Kohinaa on silmämääräisesti tarkasteltuna hyvin vähän, ja värimaailmakin pysyy tarpeeksi hyvin kasassa esimerkiksi sosiaalista mediaa varten, vaikka tarkkuus madaltuukin.
OnePlus 12R joutuu joka tapauksessa antamaan tasoitusta telekameroilla varustetuille kilpakumppaneilleen. Osin tämä heijastuu myös esimerkiksi muotokuviin, joissa telekameroita usein käytetään taustan rajaamisen helpottamiseksi: pääkameran muotokuvat ovat etenkin väreiltään erinomaisia, mutta ajoittain tausta sumenee hieman epätasaisesti.
Makrokameralla voi tarvittaessa räpsiä perushienoja lähikuvia, mutta noin 2,5 senttimetrin etäisyydeltä useimmat kuvannevat vain harvoin.
Kaiken kaikkiaan OnePlus 12R soveltuu kamerapuhelimeksi kaikille, joille kauas zoomaaminen ei ole tärkeysjärjestyksessä kaikkein ylimpänä. Pääkameran erinomainen kyvykkyys auttaa paikkaamaan teknisiä puutteita kokonaisuuden noustessa täten kohtuulliselle tasolle.
Noin 700 euron hintaluokassa on kuitenkin saatavilla myös optisen zoom-kuvauksen mahdollistavia älypuhelimia, mikä on hyvä pitää mielessä. Ohjelmistollisesti OnePlus 12R:n kamerassa ei sen sijaan ole valittamista kamerasovelluksen sisältäessä monenlaisia kuvaustiloja ja tarjotessa tutun, pyykäisyeleisiin perustuvan käyttökokemuksen.
Yhteenveto: Tervetullut lisä OnePlus-mallistoon
OnePlus 12R on R-malliston ensimmäinen edustaja Suomen markkinoilla. Kuten keskihintaiset Nord-puhelimet aikanaan, myös R-sarja löytänee kyllä ostajakuntansa ylemmästä keskihintaluokasta.
OnePlus 12R:ssä on paljon erinomaista ja vielä enemmän hyvää. Valovoimainen näyttö vakuuttaa, akunkesto on eliittiluokkaa ja lataus todella nopea. Vuoden 2023 huippupiirin takaama suorituskyky sekä loistavan pääkameran tähdittämä, muuten kohtalainen kamerakokoonpano ovat onnistuneita ratkaisuja hintatasapainoa etsittäessä. Suuret 16 gigatavun RAM-käyttömuisti ja 256 gigatavun tallennusmuisti auttavat myös perustelemaan OnePlus 12:n hintaa.
Varsinaisia heikkouksia on joitakin, kuten telekameran sekä langattoman latauksen puuttuminen ja IP64-tasoinen kestävyys tarjoten iskunpaikkoja haastajille. Myös päivityslupaus (3+4 vuotta) antaa hieman tasoitusta esimerkiksi Samsungiin verrattuna.
Oivia vaihtoehtoja OnePlus 12R:lle ovatkin esimerkiksi viime vuoden Samsung Galaxy S23 sekä Galaxy S23 FE, joiden ohjelmisto pysyy ajan tasalla vähintään yhtä pitkään kuin OnePlus 12R:llä. Samsung-kaksikolla on lisäksi tarjota telekamera, jos kohta latausnopeus onkin selkeästi alhaisempi.
Myös muut vuoden 2023 huippupuhelimet ovat alkuvuodesta 2024 yhä houkuttelevia vaihtoehtoja hintojen laskettua rahtusen ja tehojen ollessa OnePlus 12R:n kanssa samalla tasolla. Myös Nothing Phone (2) heittää oman haasteensa erilaisena vaihtoehtona, ja hienoisella lisäpanostuksella Motorola Edge 40 Pro tarjoaa myös useita etuja muutamaa kymppiä kalliimmalla.
Paljon riippuu siitä, mitkä osa-alueet itselle tärkeimpiä.
Varmaa on, että noin 700 euron budjetilla uutta älypuhelinta etsivällä on alkuvuodesta 2024 runsaasti valinnanvaraa. Mikäli pitkä akunkesto, erittäin nopea lataus ja oiva näyttö houkuttelevat, on myös OnePlus 12R muutamine puutteineen erittäin varteenotettava ehdokas – ja ehdottomasti tervetullut lisä OnePlus-mallistoon.
—
Arvostelun lopuksi vielä lisää esimerkkikuvia OnePlus 12R:n kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Päivitetty 12. helmikuuta kello 14.15: Korjattu tieto tallennusmuistin tyypistä, josta OnePlus antoi alun perin väärää tietoa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »