Honor Magic6-sarjan älypuhelimista ensimmäisenä Suomessa myyntiin ehti keskihintaluokan Magic6 Lite.
Magic6 Lite on seuraaja vuoden 2023 Magic5 Litelle, johon verrattuna uutuus onkin lähtökohdiltaan varsin samanlainen. Näyttöä on kuitenkin päivitetty hieman suuremmaksi, järjestelmäpiiri vaihdettu modernimmaksi ja pääkameran tarkkuus noussut 108 megapikseliin. Lisäksi Magic6 Litessä on myös hieman entistä suurempi akku.
Honor Magic6 Lite
- Android
- Muovi
- 6,78" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 108 + 5 + 2 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 -piiri
- 5300 mAh akku
22. tammikuuta myyntiin tulleen Honor Magic6 Liten kaksi värivaihtoehtoa Suomessa ovat musta Midnight Black sekä vihreä Emerald Green.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suositushinta puhelimelle on 399 euroa 8+256 gigatavun muistiversiona.
Honor Magic6 Liten tekniset tiedot
- 6,78 tuuman AMOLED-näyttö 19,9:9-kuvasuhteella, 2652×1200 pikselillä (429 PPI), 1,07 miljardin sävyn väritoistolla ja 120 hertsin virkistystaajuudella, näyttö-runkosuhde 92,8 prosenttia
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiiri (4x 2,2 GHz ARM Cortex-A78 + 4x 1,8 GHz ARM Cortex-A55, Adreno 710 -grafiikkasuoritin)
- 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
- 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
- Kolme takakameraa
- 108 megapikselin pääkamera 1/1,67″ kennolla ja f/1,75-aukolla
- 5 megapikselin 110 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- 2 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- LED-kuvausvalo
- Videokuvaus pääkameralla 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 fps ja ultralaajakulmakameralla 1080p 30 fps, 720p 30 fps
- 16 megapikselin etukamera f/2,45-aukolla
- Videokuvaus 1080p 30 fps, 720p 30 fps
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (2,4 + 5 GHz) / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 2.0)
- 5 300 milliampeeritunnin akku 35 watin Honor SuperCharge -pikalatauksella
- Mitat 163,6 x 75,5 x 7,98 millimetriä ja paino 185 grammaa
- Android 13 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 7.2 -ohjelmistoa
Myyntipakkauksen sisältö puhelimen lisäksi:
- USB-A-USB-C-kaapeli
- SIM-korttikelkan avaustyökalu
- Ohje- ja muita lappusia
Hyvää Honor Magic6 Litessä
- Ohuus ja keveys. Magic6 Liten toteutuksessa ilahduttaa erityisesti sen ohuus (paksuus 7,98 millimetriä) sekä keveys (paino 185 grammaa). Muuten varsin suurikokoinen puhelin tuntuu mukavan kevyeltä kädessä.
- Vakuuttava näyttö. Näyttö on Magic6 Liten paras puoli. 6,78 tuuman AMOLED-näytössä riittää kokoa ja tarkkuutta, jota on hieman tavanomaista Full HD+ -tasoa enemmänkin. Lisäksi näyttö on myös sulava sekä riittävän kirkaskin. Näytön reunoilta kaareva muoto tuo mieleen kalliimman hintaluokan puhelimet.
- 256 gigatavun tallennusmuisti. Tallennusmuistissa ei ole säästelty, vaan Magic6 Litessä sitä on hintaluokassaan poikkeukselliset 256 gigatavua. Mittava tallennusmuisti on hyvä juttu, sillä muistikorttipaikkaa ei ole.
- Akunkesto. Akku kestää Magic6 Litessä todella hyvin – kahden päivän käyttöaika on ihan normaalia puhelimelle. Akunkesto on Magic6 Litelle merkittävä vahvuus, sillä se on siinä monia kilpailijoitaan edellä.
Huonoa Honor Magic6 Litessä
- Vanha Android-versio aluksi sekä lyhyt päivityslupaus. Magic6 Lite saapuu markkinoille Android 13 -käyttöjärjestelmäversiolla, vaikka Google julkaisi Android 14:n jo yli kolme kuukautta aiemmin. Päivityksinä Honor lupaa kaksi merkittävää versiota sekä tietoturvapäivityksiä kolmen vuoden ajan. Päivityslupaus on jäänyt ajastaan jälkeen.
- Ei stereokaiuttimia. Magic6 Lite soveltuu suuren näyttönsä ansiosta muuten erinomaisesti sisältöjen katseluun, mutta ilman kuulokkeita katseltaessa stereokaiutinten puute harmittaa.
- Ei erityisen nopea lataus. Magic6 Lite tukee pikalatausta vain 35 watin teholla, mikä näkyy pikalatauksen keskinkertaisessa nopeudessa. Testissämme 30 minuutissa akku latautui 45 prosentin ja 60 minuutissa 87 prosentin varaukseen. Täysi lataus vei yli 80 minuuttia. Lisäksi laturikin tulee hankkia erikseen, sillä sellaista ei myyntipakkaus sisällä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Edellä mainittujen heikkouksien lisäksi kannattaa huomata, ettei Magic6 Lite sisällä muistikorttipaikkaa tai 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.
Suuri mutta kevyt
Honor Magic6 Lite on varsin kookas älypuhelin, sillä sen näytöllä on kokoa 6,78 tuumaa. Silti samalla Magic6 Lite on myös kevyt ja solakan tuntuinen.
Keveyttä selittää muovinen rakenne, joka on kuitenkin keskihintaluokkaan sopivan laadukkaan tuntuinen. Lisäksi Magic6 Lite on hyvin ohut, sillä paksuutta on vain 7,98 millimetriä.
Mielestäni muovia hyödyntävä rakenne huomioiden Magic6 Liten laatutuntuma on hyvä, vaikkei se missään nimessä tältä osin vedä vertoja kalliimpien hintaluokkien älypuhelimille. Tiettyä kalliimman puhelimen tuntua Magic6 Litelle tuo kuitenkin sen reunoilta kaareva näyttö. Reunukset näytön ympärillä ovat myös verrattain pienikokoiset: näyttö-runkosuhde on 92,8 prosenttia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Takana Magic6 Liten muotoilua hallitsee massiivinen kamerarengas. Kolme kameraa ja LED-kuvausvalo on sommiteltu symmetrisesti renkaan eri puolille. Kamera-alue on muotoilultaan erottuva ja tyylikäskin. Hienona yksityiskohtana ulkokehän reunus on uritettu, mikä lisää arvokkuuden tunnetta.
Puhelimen painikkeet – virtapainike ja äänenvoimakkuuden säätöpainike – sijaitsevat oikealla sivulla. Näistä virtapainike on kooltaan poikkeuksellisen pieni, mutten itse kokenut pienemmän koon haittaavan mitenkään käyttöä.
Honor kertoo panostaneensa Magic6 Liten suunnittelussa erityisesti kestävyyteen. Tätä emme erikseen – edes vahingossa – testijaksomme aikana testanneet. Honorin mukaan Magic6 Liten rakenne on kuitenkin toteutettu tavalla, jonka pitäisi vähentää näyttölasin rikkoutumisia. Osana ratkaisua on muun muassa Honorin pehmustemateriaali, joka sisältää mikronikokoluokan huokosia, jonka ansiosta pudotuskestävyys paranee 20 prosentilla. Pudotuksenkestävyydestään Magic6 Lite on saanut sveitsiläiseltä SGS:ltä viiden tähden sertifioinnin.
Kaareva, kookas ja sulava näyttö on hieno
Näyttö on ehdottomasti Magic6 Liten valttikortteja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Magic6 Lite on varustettu 6,78 tuuman AMOLED-näytöllä, jonka tarkkuus on hieman tavanomaista Full HD+ -tasoa korkeampi 19,9-kuvasuhteen 2652×1200 pikselin tarkkuudellaan. Pikselitiheys on 429 pikseliä tuumaa kohti.
Kuvanlaadultaan näyttö on erittäin vakuuttava Magic6 Liten hintaluokkaan. Näyttö on tarkka, sen väritoisto on miellyttävää ja sisältö toistuu näytöllä sulavasti. Virkistystaajuus näytössä on 120 hertsiä.
Myös huippuluokan puhelimistaan tutulla tavalla Honor kertoo kiinnittäneensä erityistä huomiota näytön silmäystävällisyyteen. PWM-kirkkaudensäätö toimii 1 920 hertsin taajuudella, joka on selvästi matalampi kuin esimerkiksi jo Honor 90:n tarjoama 3 840 hertsiä, mutta silti samalla selvästi keskivertotasoa korkeampi. Korkeampi taajuus vähentää näytön välkkymistä ja voi näin auttaa vähentämään näytön silmille aiheuttamaa rasitusta.
Lisäksi Magic6 Liten asetuksista löytyy silmäystävällinen tila, joka vähentää sinisen valon määrää sekä sirkadiaaninen yönäyttö -toiminto, joka säätää näytön värilämpötilaa automaattisesti päivärytmin mukaisesti.
Näytön väritilaa (Normaali tai oletuksena käytössä oleva Eloisa) sekä näytön värilämpötilaa voi myös säätää asetuksista. Näytön virkistystaajuuden osalta vaihtoehtona on dynaamisen, vaihtuvan virkistystaajuuden lisäksi taajuuden asettaminen kiinteästi 120 tai 60 hertsiin.
Sisältöjen katselussa yksi paha puute Magic6 Litessä on, ettei puhelimessa ole stereokaiuttimia, jotka alkavat olla tätä nykyä jo oletettu ominaisuus keskihintaisissa ja vieläkin halvemmissa puhelimissa. Magic6 Liten pohjan yhdestä kaiuttimesta ääntä kyllä irtoaa kiitettävän voimakkaasti, mutta stereoäänentoistosta ei puhelimella pääse nauttimaan.
Sormenjälkilukija sijaitsee näytön alla, varsin lähellä alareunaa. Sijainti tuntuu omilla keskivertokokoisilla käsillä käyttökelpoiselta, mutta ideaali sijainti olisi kyllä hieman korkeammalla. Itse sormenjälkitunnistus toimii nopeasti ja varmasti sormen osuessa kohdalleen.
Kelpo suorituskyky, mutta hitaanpuoleinen pikalataus
Magic6 Lite on varustettu Suomen älypuhelinmarkkinoilla ainakin toistaiseksi melko harvinaisella järjestelmäpiirillä, Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1:llä.
Järjestelmäpiiri eroaa muun muassa edeltävästä Magic5 Litestä ja lukuisista muista edullisemman keskihintaluokan älypuhelimista löytyvästä Snapdragon 695:stä ydinjärjestelyltään. Snapdragon 6 Gen 1:ssä on neljä tehokkaampaa Arm Cortex-A78 -ydintä ja neljä vähävirtaisempaa ARM Cortex-A55 -ydintä, kun Snapdragon 695:ssä tehoytimiä on vain kaksi ja virtapihimpiä ytimiä kuusi kappaletta. Lisäksi Snapdragon 6 Gen 1:ssä on kyvykkäämpi Adreno 710 -grafiikkasuoritin.
Suorituskykymittauksissa Magic6 Lite voitti edeltäjänsä Magic5 Liten peruslaskennassa yhdellä ytimellä vajaalla 10 prosentilla ja useammalla ytimellä 45 prosentilla. Myös graafinen suorituskyky on karkeasti 30-40 prosenttia parempi.
Samalla, kun Snapdragon 695:llä varustetut älypuhelimet jäävät suorituskyvyssä selvästi taakse, Snapdragon 6 Gen 1:n voimin kokonaisuutena Magic6 Lite ei aivan pärjää suorituskyvyssä esimerkiksi Samsung Galaxy A54 5G:lle Exynos 1380 -järjestelmäpiirillä, kuten ei myöskään Snapdragon 778G:llä tai 778G+:lla tai Snapdragon 7 Gen 1:llä varustetuille älypuhelimille.
Kaikenlaiseen peruskäyttöön, kuten verkko- ja some-selailuun sekä asiointisovellusten käyttöön, Magic6 Litessä riittää hyvin tehoa. Sen sijaan graafisesti raskaampien pelien pelaamiseen samalla hinnalla löytyy parempiakin, eli tehokkaampia, vaihtoehtoja muista puhelimista.
Magic6 Liten Suomessa myytävässä malliversiossa on 8 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 256 gigatavua tallennusmuistia. RAM-käyttömuistin määrä on tavanomainen, mutta tallennusmuistia on tarjolla mittavasti ja monia kilpailijoita enemmän. Riittoisa sisäinen tallennusmuisti on ilahduttava asia, sillä muistikorttipaikkaa Magic6 Litestä ei löydy.
Nano-SIM-korttipaikkoja on kaksin kappalein, mutta eSIMiä Magic6 Lite ei tue.
Magic6 Liten yhteyskattauksessa ei ole suuria yllätyksiä. 5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna on Wi-Fi 5 eli 802.11a/b/g/n/ac sekä Bluetooth 5.1. Wi-Fi-versio alkaa olla jo vanhanpuoleinen – Wi-Fi 6:lle olisi jo mukava alkaa nähdä tukea Magic6 Liten hintaluokassakin. Myös Bluetooth-tuesta uupuvat viimeisimmät parannukset. Lähimaksamiseen tarvittava NFC-yhteys Magic6 Litestä toki löytyy.
Ainoana liitäntänä on USB-C.
Yksi Magic6 Liten ominaisuuksien ehdottomista kohokohdista on sen 5 300 milliampeeritunnin akku. Hieman keskivertoa suurempi akku yhdistettynä vähävirtaiseen, 4 nanometrin prosessilla valmistettuun järjestelmäpiiriin ja muutenkin virtapihiin toteutukseen johtaa vahvaan toiminta-aikaan.
Akun riittäminen kahden aktiivisenkin käyttöpäivän läpi on Magic6 Litellä normaalia. Näyttöaika täydellä latauksella ylsi testijaksolla useimmiten noin 11-12 tuntiin kohtuullisella näytön kirkkaudella ja käytettäessä puhelinta vaihtelevasti 4G- ja 5G-verkossa sekä Wi-Fi-yhteydellä.
Honorin mukaan akun eliniän pitäisi myös olla pitkä, sillä Magic6 Liten akun on mainittu säilyttävän 80 prosenttia alkuperäiskapasiteetistaan vielä 1 000 lataussyklin jälkeen.
Pikalatausta Magic6 Lite tukee vain 35 watin teholla, eikä lataus käykään kovin nopeasti. Laturia ei toimiteta mukana myyntipakkauksessa, joten tarvittaessa sellainen on hankittava erikseen. Testasimme Magic6 Liten pikalatauksen Honorin 66 watin laturilla. 30 minuutissa akku latautui 45 prosentin ja 60 minuutissa 87 prosentin varaukseen. Akun lataaminen tyhjästä täyteen kesti lähes 80 minuuttia.
Latausnopeudessa Magic6 Lite on keskihintaluokassakin heikommasta päästä, ja esimerkiksi jopa Samsung Galaxy A54 5G latautuu nopeammin 25 watin pikalatauksellaan. Kovimmista kilpailijoista OnePlus Nord 3 5G:ssä on huomattavasti nopeampi lataus, sillä siinä akku on 35 minuutissa jo täynnä, kun Magic6 Lite ei ole ehtinyt latautua samassa ajassa edes puoliksi.
Ohjelmiston päivityslupaus saisi olla pidempi
Magic6 Liten markkinoilletulo alkuvuonna 2024 tapahtuu Android 13 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla MagicOS 7.2 -ohjelmistolla, vaikka Google julkaisi Android 14:n jo syksyllä 2023.
Magic6 Litessä on siis alkujaan vanha käyttöjärjestelmäversio, ja ensimmäinen versiopäivitys tuleekin kulumaan käytännössä vain ohjelmiston saattamiseen ajan tasalle.
Honor vaihtoi ohjelmistonsa nimeä Magic UI:sta MagicOS:ksi seiskaversion myötä, mutta käyttöliittymän yleisilme ja ohjelmiston toiminnot ovat edelleen pitkälti tuttuja.
Honorin ohjelmisto muistuttaa tyyliltään yhä Huawei-ajoista, ja MagicOS 7.2 näyttää ja tuntuu tutulta Huawei- ja Honor-puhelinten käyttäjille. Vakio-Androidista MagicOS eroaa edelleen merkittävästi ulkoasultaan. Ero Honorin ohjelmiston ja modernin vakio-Androidin välillä on vain kasvanut viime vuosina, kun Google toi Android 12 -versiossa Material You -muotokielen ja esimerkiksi uuden teemajärjestelmän.
MagicOS tarjoaa kuitenkin myös kattavat mukautusmahdollisuudet ja helpon, sujuvan käytettävyyden. Yksi kätevä MagicOS 7:ssä tullut uudistus ovat esimerkiksi kotinäkymässä näkyvät YOYO-ehdotukset, jotka tarjoavat puhelimen käyttöön perustuen ehdotuksia mahdollisesti ajankohtaisesti relevanteista sovelluksista. Lisäksi uusi ominaisuus on kuvista tekstiä tunnistava Magic Text, joka mahdollistaa suoraan kuvasta tekstin kopioimisen, puhelun soittamiseen tai verkkosivustolinkin avaamisen kuvasta.
Selkeä ero MagicOS:ssä monista muista Android-ohjelmistoista on näytön yläreunasta avautuvan näkymän jako kahtia. Vasemmasta yläkulmasta alaspäin vetämällä avautuu ilmoitusnäkymä, oikeasta yläkulmasta puolestaan pika-asetusnäkymä. Tässä suhteessa käyttöliittymässä on tavoiteltu Applen kanssa samanlaista ratkaisua.
Päivityslupauksena Honor kertoo Magic6 Litelle olevan tulossa kaksi Android-versiopäivitystä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Päivityslupausta voi pitää heikkona, varsinkin huomioiden saapumisen markkinoille viimeistä edellisellä käyttöjärjestelmäversiolla. Puhelimen ajan tasalle saattavan Android 14 -päivityksen jälkeen luvassa on taatusti vain yksi versiopäivitys, Android 15.
Keskihintaluokassakin useammat valmistajat tarjoavat pidempiä päivityslupauksia, ja Samsungin useat kilpailevat Galaxy A -sarjalaiset 4+5 vuotta, joka on jopa lähes tuplasti Magic6 Liteen verrattuna.
Tarkka 108 megapikselin pääkamera kameroiden kohokohtana
Magic6 Lite on varustettu varsin tavanomaisella keskihintaluokan älypuhelimen kamerakokoonpanolla: pääkameraan on jonkin verran panostettukin, mutta muut kamerat ovat selvästi vaatimattomammat.
Honor on nyt varustanut Magic6 Liten 108 megapikselin pääkameralla, kun Magic5 Litessä pääkameran tarkkuus oli 64 megapikseliä.
108 megapikselin pääkamerassa on 0,64 mikronin pikselikoko. 12 megapikselin oletuskuvakoolla yhdeksän pikseliä yhdistäen laskennallinen pikselikoko on näin 1,92 mikronia. Pääkameran linssin aukon koko on f/1,75.
Pääkameran kuvanlaatu on kohtuullisen hyvällä tasolla. Riittävässä valaistuksessa kuviin tallentuu mukavasti yksityiskohtia ja myös dynamiikka on kohtalaisen hyvin kunnossa. Värit kamera tallentaa hieman haalistuneen tuntuisesti. Pääkameran kuvanlaatu ei missään nimessä vedä vertoja kalliimmille huippupuhelimille, mikä käy selväksi haastavammissa olosuhteissa sekä myös nopeissa näppäilyissä. Kamerasta puuttuu optinen kuvanvakain, joten kuvat jäävät helposti hieman pehmeiksi.
Haluttaessa käytettävissä pääkameralla on myös täysi 108 megapikselin tarkkuus erillisessä Suuri tarkkuus -kuvaustilassa.
Pääkameran suuresta tarkkuudesta on hyötyä zoom-kuvaamisessa. Tarkkuus säilyy kohtalaisen hyvänä vielä kohtuullisesti zoomattaessa, ja Kamera-sovelluksessa onkin tarjolla suoraan 3x zoom -valinta.
Magic6 Liten kaksi muuta takakameraa ovat selvästi pääkameraa heikommat. 5 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla on kuvanlaadultaan vain välttävä, eikä 2 megapikselin makrokameraa f/2,4-aukolla (Supermakro-kuvaustila) kannata lähteä kovin usein käyttämään. Joissakin erikoistilanteissa sillä voi kuitenkin napata ihan hauskoja otoksia.
Ultralaajakulmakameran kuvakulma on myös verrattain kapea, vain 110 astetta. Kuvanlaadultaan ultralaajakulmakamera on selvästi vielä pehmeämpi kuin pääkamera, ja yksityiskohdat puuroutuvat sillä herkästi. Tämä käy hyvin ilmi vaikkapa alta löytyvistä esimerkkikuvista, jossa ultralaajakulmakameran kuvassa vasemman sivun puun oksat ovat hyvin epätarkkoja verrattuna pääkameran kuvaan.
Ultralaajakulmakamera:
Pääkamera (1x):
16 megapikselin etukamera f/2,45-aukolla Magic6 Litessä on yllätyksetön: kuvanlaatu on odotettua keskitasoa.
Videokuvaus Magic6 Litellä onnistuu pääkameralla tarkkuuksilla ja nopeuksilla 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps ja 720p 30 fps sekä ultralaajakulmakameralla 1080p- tai 720p-tarkkuudella 30 fps -nopeudella, kuten myös etukameralla.
Honorin Kamera-sovellus on monipuolinen ja tarjoaa erittäin runsaasti erilaisia kuvaustiloja. Tavanomaisten Valokuva-, Yö-, Videot-, Muotokuva- ja Panoraama-tilojen sekä edellä mainittujen tilojen Suuri tarkkuus ja Supermakro lisäksi tarjolla ovat:
- Aukko-tila, jossa taustan sumennusta voi säätää
- Monivideo-tila, joka mahdollistaa 1080p 30 fps -tarkkuudella videon tallentamisen samanaikaisesti kahdella kameralla. Nämä voivat olla kaksi eri takakameraa tai taka- ja etukamera puoliksi jaetulla näytöllä, tai kuva kuvassa tilassa taka- ja etukamera. Eri tilojen sekä pelkän taka- tai etukameran välillä voi vaihdella kuvaamisen aikana.
- Pro-tila manuaalisäädöillä
- Hidastus-tila hidastettavaan videokuvaukseen (tarkkuudet 1080p 120 fps ja 720p 240 fps)
- HDR-valokuvatila
- Time-lapse-videokuvaus
- Vesileimat-tila, jolla voi lisätä jo kuvatessa kuviin erilaisia ”vesileimoja” ja muita graafisia lisäyksiä
- Skannaa asiakirja -tila asiakirjojen kuvaamiseen
- Tarina-tila, joka auttaa koostamaan valmiiden mallien mukaisia videotarinoita
Tarjolla Kamera-sovelluksessa on myös erilaisia kuvasuotimia.
Yhteenveto: Ohut ja kevyt keskihintaluokan älypuhelin hienolla näytöllä
Honor Magic6 Lite täydentää Honorin keskihintaluokan älypuhelinvalikoimaa. Puhelimessa Honor on tehnyt muutamia onnistuneita parannuksia edeltävästä Magic5 Litestä.
Magic6 Liten suurimpia vahvuuksia ovat sen ohut ja kevyt rakenne, jonka ansiosta puhelinta on mukava pidellä kädessä, sekä vakuuttava näyttö, joka on suuri, tarkka, sulava sekä riittävän kirkaskin. 6,78 tuuman AMOLED-näyttö kaarevilla reunoilla ja 120 hertsin virkistystaajuudella on hieno Magic6 Liten hintaluokassa.
Suorituskyvyltään Magic6 Lite pärjää kohtuullisesti Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirillään. Peruskäyttöön tehot riittävät hyvin, mutta graafisesti raskaampien pelien ahkeralle pelaajalle Magic6 Lite ei ole oikea valinta. Ehdoton plussa ominaisuuksissa on mittava 256 gigatavun tallennusmuisti.
Lisäksi jokapäiväisen käytön kannalta tärkeä vahvuus Magic6 Litessä on akunkesto, joka on vahvaa – ja ehdottomasti keskivertoa parempaa – tasoa.
Heikkouksiin Magic6 Litessä lukeutuu akun pikalataus, joka ei ole niin kauhean pikainen, minkä lisäksi laturikin täytyy hankkia erikseen, sillä sellaista ei myyntipakkauksessa mukana toimiteta.
Monille suurimmaksi kompastuskiveksi nousee kuitenkin päivitystuki, joka kattaa vain kaksi versiota (Android 14 ja 15) sekä tietoturvapäivityksiä alkuvuoteen 2027 asti.
Älypuhelinten keskihintaluokassa kilpailu on kovaa, ja Magic6 Liten 399 euron suositushinta tuntuu kilpailijoihin nähden liian korkealta. Arvostelun julkaisuhetkellä muutamaa kymppiä edullisemmat OnePlus Nord 3 5G, Samsung Galaxy A54 5G sekä esimerkiksi Motorola Edge 40 tarjoavat vahvemman kokokonaisuuden mitä tulee esimerkiksi suorituskykyyn, kameroihin ja päivityksiin.
Magic6 Liten houkuttelevuus markkinoilla nousee selvästi, kun sen hinta todennäköisesti ajan myötä painuu alaspäin.
Kokonaisuutena Magic6 Lite on hintaistaan hienomman näköinen puhelin tyylikkäästi reunoiltaan kaarevalla näytöllä ja mukavan kevyellä painolla. Parhaiten se sopii näyttönsä ansiosta peruskäytön lisäksi kohtuuhintaista puhelinta etsivälle, ahkeralle some- ja suoratoistopalvelujen sisältöjen kuluttajalle.
—
Alla esimerkkikuvia Magic6 Liten kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla lähempään tarkasteluun tässä Dropbox-kansiossa.
Pääkamera (1x):
Pääkamera (3x zoom):
Pääkamera (1x):
Ultralaajakulmakamera:
Pääkamera (1x):
Pääkamera (1x):
Pääkamera (1x):
Pääkamera (1x):
Pääkamera (1x):
Pääkamera (1x):
Pääkamera (1x):
Ultralaajakulmakamera:
Ultralaajakulmakamera:
Pääkamera (1x):
Pääkamera (1x):
Ultralaajakulmakamera:
Pääkamera (1x):
Makrokamera:
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »