Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on viikkokatsauksessaan varoittanut edelleen aktiivisena jatkuvista OmaVero-huijauksista.
Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan viime vuoden lopussa aktiivisesti liikkuneet OmaVero-teemaiset huijausviestit eivät ole laantuneet alkuvuodesta 2024, ja Kyberturvallisuuskeskus on vastaanottanut lukuisia ilmoituksia kyseisistä huijausviesteistä myös kuluneella viikolla.
Verohallinnon OmaVero-palvelun nimeä ja ulkoasua sekä yleisesti jotakin väitetysti kiireellistä huomiota vastaavaa asiaa käytetään huijausviesteissä houkuttimena.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kyberturvallisuuskeskus kertoo huijausviestejä liikkuneen nyt muutamilla erilaisilla teemoilla. Viesteissä on voitu kertoa esimerkiksi veronpalautuksiin tai verojen maksamiseen liittyvistä väitetyistä ongelmista. Viestien linkit ovat johtaneet verottajan verkkosivua muistuttavalle tietojenkalastelusivustolle ja niissä on pyydetty kirjautumaan kyseiselle valesivustolle pankkitunnuksia käyttäen.
Erityisesti Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan huijausviesteissä teemana ovat viime aikoina näkyneet eläkkeiden maksuun vaikuttavat ongelmat, joissa väitetään viestin vastaanottajan eläkkeen olevan vaarassa.
”Rikolliset pyrkivät vaikuttamaan kohteisiinsa hyödyntämällä ajankohtaisia rahaan liittyviä teemoja ja painottamalla asioiden kiireellisyyttä. Viestien lähettäjäkenttä on asetettu näyttämään viestin tulevan OmaVero:lta ja tämäkin saattaa saada kohteen uskomaan viestin saapuvan oikeasti veroviranomaiselta”, toteaa Kyberturvallisuuskeskus.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kyberturvallisuuskeskus muistuttaa, ettei Verohallinto lähetä linkkejä tekstiviestillä. Lisäksi aitoon OmaVero-palveluun kirjaudutaan vero.fi-osoitteessa ja Suomi.fi-palvelun kautta.
Kaiken kaikkiaan yllättäviin viesteihin kannattaa suhtautua suurella varovaisuudella – ja maltilla.
”Huomioimalla muutamia pieniä seikkoja saatat välttää pankkitunnuksiesi menetyksen rikollisille”, Kyberturvallisuuskeskus muistuttaa.
Kiireelliseltä vaikuttavan viestien saapuessa ei kannata hätiköidä, vaan tarkistaa rauhassa, onko viestissä mahdollisesti jotain vilpilliseltä vaikuttavaa. Kyberturvallisuuskeskus kehottaa myös olemaan yhteydessä lähettäjänä näkyvän tahon asiakaspalveluun, jos mitään epäilyksiä herää.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »