Myös Apple haluaa hyödyntää generatiivista tekoälyä tuotteissaan ja palveluissaan.
Nyt tuoreimman raportin mukaan Apple on tarjonnut mediayhtiöille yli 50 miljoonan dollarin korvauksia niiden sisältöjen lisensoinnista monivuotisilla sopimuksilla käytettäväksi oppimateriaalina tekoälymallien kouluttamisessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
New York Timesin lähteiden mukaan Apple on viime viikkoina avannut neuvottelut useampien merkittävien julkaisijoiden kanssa. Apple on käynyt keskusteluja muun muassa Voguen The New Yorkerin julkaisijan Condé Nastin, NBC Newsin ja Peoplen, The Daily Beastin ja Better Homes and Gardensin omistajan IAC:n kanssa.
Tarkemmin tiedossa ei toistaiseksi ole, kuinka Applen neuvottelut ovat edenneet ja onko se saanut lisensoitua sisältöjä käyttöönsä mediayhtiöiltä. Raportoidusti osa julkaisijoista on suhtautunut Applen ehdotuksiin penseästi.
Yleisesti suuret mediayhtiöt voivat löytää uuden merkittävän tulolähteen sisältöjensä lisensoinnista tekoälymallien kehitystyöhön kuin myös tekoälypalvelujen muuten hyödynnettävksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Hiljattain saksalainen Axel Springer, joka omistaa saksalaisten Bildin ja Weltin lisäksi myös Business Insiderin ja Politicon, teki sopimuksen johtavan tekoäly-yhtiön OpenAI:n kanssa sisältöjensä lisensoinnista. Tämän sopimuksen lopputuloksena esimerkiksi OpenAI:n ChatGPT-palvelu voi käyttää tietoa artikkeleista vastauksissaan. Jo aiemmin heinäkuussa uutistoimisto AP lisensoi sisältönsä OpenAI:lle tekoälymallien kehitystyöhön.
Mitä tulee Appleen, on sen aiemmin raportoitu suunnittelevan uusia generatiivista tekoälyä hyödyntäviä toimintoja vuodelle 2024 ja Sirin voivan uudistua kielimalleja hyödyntäen toteuttamaan monimutkaisia tehtäviä tavoilla, jotka eivät ole olleet toistaiseksi mahdollisia.
Lokakuussa kuultiin myös raportti, jonka mukaan generatiivisen tekoälyn nousu yllätti Applen, ja parhaillaan Applen sisällä olevan käynnissä intensiivinen ja laaja-alainen panostus tekoälyn hyödyntämiseen jatkossa eri palveluissa ja sovelluksissa. Vuositasolla Applen kerrotaan käyttävän generatiivisen tekoälyn kehittämiseen jo 1 miljardia dollaria vuodessa.
Toukokuussa toimitusjohtaja Cook kommentoi, että generatiivisessa tekoälyssä ”olevan joukko ongelmia, jotka täytyy ratkaista, kuten on puhuttu monissa eri paikoissa”. Toistaiseksi julkaistuissa kielimalleissa ongelmat liittyvät muun muassa siihen, että ne tuottavat kyllä vakuuttavan oloista tekstiä, mutta faktat saattavat olla vähemmän tai enemmän pielessä. Tästä syystä toistaiseksi suuresta hypestä huolimatta kielimalleista ei ole vielä luotettaviksi vastausten tuottajiksi. Sen sijaan esimerkiksi ideoinnin apuna sekä tuotettaessa erilaisia yleisluontoisia tekstejä, ovat kielimallit jo selkeä läpimurto.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »