Suomalainen, vuonna 2020 perustettu startup-yritys Doublepoint Technologies esitteli torstaina startup- ja teknologiatapahtuma Slushin lavalla kehittämäänsä teknologiaa, jolla älykelloja voidaan jatkossa hyödyntää esimerkiksi virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laitteiden ohjaamiseen.
Doublepoint on kehittänyt muun muassa koneoppimista hyödyntäen ratkaisuja, joilla tavallisen älykellon sisältämillä antureilla – PPG-sykeanturi ja IMU-liikeanturi – voidaan toteuttaa liike- ja eleohjausratkaisuja eri käyttötarkoituksiin, erityisesti virtuaali- ja lisätyn todellisuuden lasien käyttöliittymän ohjaamiseen.
Doublepointin ratkaisut mahdollistavat älykellon toimivan osoittimena virtuaali- ja lisätyssä todellisuudessa, minkä lisäksi erilaisilla eleillä voidaan valita ja hallita kohteita. Esimerkkejä eleistä ovat peukalon ja etusormen vieminen yhteen kerran tai useammin, minkä lisäksi Doublepoint esitteli ensi kerran ikinä älykelloon perustuvaa elettä, joka tunnistaa sormien pitämisen yhdessä ja tämän jälkeen kättä liikuttamalla ikään kuin raahaa ja pudota -toiminnon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nämä eleet voivat toimia laitteiden ohjaamiseen itsenäisesti tai yhdistettynä katseen seurantaan. Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden ohella muita käyttökohteita eleille voivat olla muiden laitteiden, esimerkiksi kodin älylaitteiden, ohjaaminen sekä itse kellon käyttöliittymän hallinta.
Doublepointin tarkoituksena on luoda liiketoimintaa kehittämänsä eletunnistus- ja ohjausteknologian lisensoinnista eri laitevalmistajille.
Slushissa Doublepoint julkisti kehittämänsä referenssilaitteen Doublepoint Kitin, joka tarjoaa laitekehittäjille mahdollisuuden testaamiseen sekä mahdollisesti omien rannelaitteidensa kehittämiseen esimerkiksi omien virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laitteidensa rinnalle.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Doublepoint Kit on PPG-syke- ja IMU-liikeantureilla varustettu rannelaite, jonka toimitukset kehittäjille ovat alkamassa vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana. Doublepoint tulee lisäksi esittelemään sitä ja teknologiaansa vuodenvaihteen jälkeen Las Vegasin CES-messuilla.
Laitevalmistajat voivat myös halutessaan lisensoida Doublepointin referenssilaitteen omien laitteidensa kehitystyön pohjaksi. Toinen vaihtoehto on lisensoida algotimit osaksi olemassa olevia älykelloja tai aktiivisuusrannekkeita.
Käytännössä Doublepoint on tehnyt eleohjausteknologiassa vastaavaa kehitystyötä kuin esimerkiksi Apple. Viimeisimmissä Apple Watcheissa on jo Double Tap -toiminto, jolla voi kahdesti peukalon ja etusormen viemällä hallita kellon toimintoja. Lisäksi Apple Vision Pro -laitteessa ohjaus perustuu katseen seurantaan sekä käsien eleisiin, kuten sormien viemiseen yhteen. Apple on kuitenkin toteuttanut tämän eleohjauksen Vision Prossa kameroihin perustuen, kun taas Doublepointin kehittämä ratkaisu perustuu ranteessa puettavaan laitteeseen, kuten älykelloon, mikä voi olla toimintavarmempi ratkaisu.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »