Applen odotetaan julkaisevan kesäkuussa ensiesitellyt uudet käyttöjärjestelmäversionsa iOS ja iPadOS 17:n vasta nyt syyskuun aikana, mutta nyt huhutaan jo iOS 18:n uudistuksista.
The Information -julkaisun toimittaja Wayne Ma raportoi lähteisiinsä perustuen todennäköisesti iOS 18 -käyttöjärjestelmän osana julkaistavasta uudistuksesta Siri-ääniavustajapalveluun.
Raportoidusti Applen tuttu Siri-palvelu tulisi iOS 18:ssa yhdistymään syvemmin Applen Pikakomennot-sovellukseen ja sen kautta moniin eri toimintoihin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lähteiden mukaan Applen Siri-tiimi suunnittelee hyödyntävänsä kielimalleja mahdollistamaan käyttäjien hyödyntävän puhuen käytettävää avustajaa suorittamaan monimutkaisia tehtäviä tavoilla, jotka eivät ole olleet toistaiseksi mahdollisia.
Esimerkkinä mainitaan pyyntö viiden viimeisimmän kuvan muuttamisesta GIF-kuvaksi.
”Uusi kyvykkyys liittyy Applen Pikakomennot-sovellukseen, jonka avulla käyttäjät voivat ohjelmoida manuaalisesti useita toimintoja eri sovelluksilla ja sitä odotetaan julkaistavaksi iPhonen käyttöjärjestelmän uuden version rinnalla ensi vuonna”, The Information kertoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tiedonmurunen iOS 18:n osaksi odotettavasta uudistuksesta on osa The Informationin laajempaa raporttia Applen panostuksista tekoälyyn.
Applen koneoppimisesta ja tekoälystrategiasta vastaavan johtajan John Giannandrean alla kerrotaan toimivan 16-henkinen keskustelevan tekoälyn tiimi nimeltään Foundational Models.
Applen keskustelevaa tekoälyä tutkivan ja kehittävän tiimin kerrotaan käyttävän parhaillaan jo useita miljoonia dollareja päivässä tekoälylaskentaan. Uusien tekoälymallien, erityisesti viime aikoina suosioon nousseiden suurten kielimallien, luominen on erittäin kallista vaadittavan laskentatehon vuoksi.
Applella on useita tiimejä työskentelemässä eri tekoälyn osa-alueiden parissa. Muita esimerkkejä ovat Visual Intelligence -tiimi, joka kehittää ohjelmistoja 3D-ympäristöjen luomiseen, sekä tiimi, jonka tehtävänä on pidemmän aikavälin tutkimus monimuotoisten tekoälymallien kehittämiseksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Applen viime vuodesta alkaen kehittämä tekoälyn perusta kulkee yhtiön sisällä nimellä Ajax, ja Apple on luonut sen pohjalta jo myös oman keskustelubottipalvelun, jota osa Applen työntekijöistä kutsuu Apple GPT:ksi. Vaikka palvelun käyttöä on rajoitettu, Applen työntekijöiden kerrottiin kuitenkin jo käyttävän keskustelubottia avustamaan tuotteiden prototyyppien kehittämisessä. Lisäksi palvelu osaa tiivistää tekstiä ja vastata kysymyksiin perustuen sen harjoitusaineistoon.
Applen johdolta kysyttiin generatiivisesta tekoälystä jo toukokuun alussa alkuvuoden tulosjulkistuksen yhteydessä. Applen toimitusjohtaja Tim Cook totesi tuolloin tekoälyn potentiaalin ”ehdottomasti erittäin kiinnostavaksi”. Cook nosti myös yleisemmin esiin sen, kuinka Apple jo hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista monissa toiminnoissaan, kuten kaatumisen ja kolarien tunnistamisessa sekä Apple Watchin EKG-sydänsähkökäyrämittauksessa. ”Nämä asiat eivät ole vain loistavia ominaisuuksia, ne pelastavat ihmishenkiä”, Cook selvitti.
Generatiiviseen tekoälyyn liittyen Cook totesi siinä ”olevan joukko ongelmia, jotka täytyy ratkaista, kuten on puhuttu monissa eri paikoissa”
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi julkaistuissa kielimalleissa ongelmat liittyvät muun muassa siihen, että ne tuottavat kyllä vakuuttavan oloista tekstiä, mutta faktat saattavat olla vähemmän tai enemmän pielessä. Tästä syystä toistaiseksi suuresta hypestä huolimatta kielimalleista ei ole vielä luotettaviksi vastausten tuottajiksi. Sen sijaan esimerkiksi ideoinnin apuna sekä tuotettaessa erilaisia yleisluontoisia tekstejä, ovat kielimallit jo selkeä läpimurto.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »